Interview met Arno Voogd, vooraanstaand Frankrijk-expert

Bedankt Arno, dat je de tijd hebt genomen voor dit interview. Kun je jezelf kort voorstellen en vertellen wat je doet?

Arno: Goedemiddag, dank je wel voor de uitnodiging. Mijn naam is Arno Voogd, eigenaar/directeur van Inter-France en Inter-France Expertises. Ik ben met een team van specialisten werkzaam als een van de weinige Nederlandstalige erkende taxateurs in Frankrijk, als adviseur en als aankoopmakelaar voor Nederlanders die een huis willen kopen in Frankrijk. Met mijn achtergrond in vastgoed, mijn passie voor Frankrijk en ruim 30 jaar ervaring in de Franse vastgoedmarkt, help ik mijn cliënten door het gehele aankoopproces, van het vinden van de juiste woning tot aan de complexe juridische afwikkeling en supporten we bij allerlei praktische zaken. Naast een enorme ervaring op het gebied van woonhuizen beschikken we over een zeer specialistische expertise voor degenen die in Frankrijk een toeristische activiteit willen opstarten of overnemen

Redactie: Wat zijn de grootste uitdagingen waar Nederlanders tegenaan lopen bij het kopen van een huis in Frankrijk?

Arno: Er zijn verschillende uitdagingen. Ten eerste is er de taalbarrière. Veel juridische documenten en gesprekken met lokale instanties zijn in het Frans, wat moeilijk kan zijn voor mensen die de taal niet beheersen. Daarnaast zijn de regelgeving en procedures anders dan in Nederland. Er zijn specifieke Franse wetten en lokale bepalingen waarmee rekening moet worden gehouden.

Redactie: Hoe help je jullie cliënten deze uitdagingen te overwinnen?

Arno: Mijn dienstverlening omvat een breed scala aan ondersteunende activiteiten. Ten eerste help ik met de taalbarrière door documenten te vertalen en te interpreteren, en ik fungeer als tolk bij belangrijke gesprekken. Ik begeleid mijn cliënten bij elke stap van het aankoopproces, van het zoeken naar geschikte woningen tot de afronding van de aankoop. Door mijn netwerk van professionals, zoals notarissen, advocaten, bouwkundigen en collega taxateurs, zorg ik ervoor dat alles soepel verloopt en worden vervelende verrassingen voorkomen. Daarnaast verzorg ik op doeltreffende en succesvolle wijze de prijsonderhandelingen, waardoor we voor de klant bijna altijd ons honorarium weten terug te verdienen, ik moet eerlijk bekennen dat dat voor mij ook wel “de sport” is. Dit alles geeft mijn cliënten gemoedsrust, omdat ze weten dat ze goed vertegenwoordigd en ondersteund worden.

Redactie: Wat zijn de belangrijkste stappen in het aankoopproces van een huis in Frankrijk?

Arno: Het aankoopproces in Frankrijk verschilt op veel punten van dat in Nederland. Het begint met het bepalen van de wensen en het budget van de cliënt. Als er een geschikte woning is gevonden, doen we de onderhandelingen en zorgen we ervoor dat alle juridische en administratieve zaken correct worden afgehandeld. Dit omvat uiteraard het volledig controleren van alle Franstalige contracten en documenten. Na overdracht bieden we ondersteuning bij zaken als verzekeren, aansluiten nutsvoorzieningen en allerlei praktische zaken.

Redactie: Wat zijn de voordelen van het werken met een aankoopmakelaar bij het kopen van een huis in Frankrijk?

Arno: Een aankoopmakelaar kent de markt en heeft toegang tot een breed netwerk van lokale contacten. Dit bespaart de koper veel tijd en moeite en hij wordt behoed voor onverstandige aankopen of nadelige bepalingen. Bovendien kunnen wij als experts en aankoopmakelaars vaak beter onderhandelen over de prijs en de voorwaarden, wat kan leiden tot aanzienlijke besparingen. Door mijn ervaring en expertise kunnen mijn cliënten met vertrouwen en zekerheid een woning in Frankrijk kopen, zonder onaangename verrassingen. Een bijkomend voordeel is dat ik ook bekend ben met de lokale gebruiken en cultuur, wat kan helpen om potentiële misverstanden te voorkomen en een soepelere transactie te garanderen.

Redactie: Wat zou je belangrijkste advies zijn voor Nederlanders die overwegen een huis in Frankrijk te kopen?

Arno: Mijn belangrijkste advies is om goed voorbereid te zijn en gebruik te maken van gespecialiseerde expertise van een ervaren adviseur. Het is een grote stap en een flinke investering, dus het is essentieel om alles goed te begrijpen en te regelen. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van je budget en wensen, zorg dat je de financiële middelen beschikbaar hebt en wees geduldig tijdens het proces. Het inschakelen van een eigen expert kan veel stress en onzekerheid wegnemen. Met de juiste begeleiding kan het kopen van een huis in Frankrijk een geweldig avontuur zijn dat veel vreugde en voldoening oplevert.

Redactie: Heeft u nog andere tips of aanbevelingen voor potentiële kopers?

Arno: Jazeker. Het is belangrijk om ook de locatie goed te overwegen. Frankrijk is een groot land met diverse regio’s, elk met zijn eigen charme en karakteristieken. Denk na over zaken zoals het klimaat, de nabijheid van voorzieningen, en de bereikbaarheid vanuit Nederland. Daarnaast raad ik aan om niet alleen te kijken naar de huidige staat van een woning, maar ook naar de mogelijke onderhoudskosten op de lange termijn. Heb je een huis gevonden, verken dan ook de omgeving en ga op verschillende tijdstippen en ook bij avond nog even kijken bij het huis. En vergeet niet om te genieten van het proces! Het zoeken naar een huis in Frankrijk kan een prachtige ervaring zijn, vol ontdekkingen en nieuwe ervaringen.

Redactie: Arno, bedankt voor je tijd en waardevolle inzichten. Ik wens je veel succes met je verdere werk en het prachtige bedrijf dat je hebt opgebouwd.

Arno: Dank je wel, het was me een genoegen. Ik hoop dat ik veel meer Nederlanders kan helpen hun droomhuis in Frankrijk te vinden, laat ieder gerust contact met me opnemen.

Arno Voogd is eigenaar van Inter-France en Inter-France Expertises

Erkend expert-immobilier

Taxateur en vastgoed-expert met 30 jaar ervaring

www.interfrance.nl

www.frankrijk-taxatie.nl

www.interfrance-blog.nl

www.inter-france-expertises.com

Email: info@inter-france.com


Ook interesse in emigratie naar Frankrijk en/of aankoop van een (tweede) huis in Frankrijk ?

Lees er alles over in de herziene editie van het

Handboek Wonen en kopen in Frankrijk 2024

Voor iedereen met emigratie- aankoop- of investeringsplannen in Frankrijk 

Met medewerking van juristen, advocaten, fiscalisten, financiers, makelaars, verhuisbedrijven en andere ervaringsdeskundigen.

Met de laatste juridische, fiscale en financiële updates

Al ruim 25 jaar de juridische, fiscale en financiële informatiebron voor Nederlanders en Belgen die zich al of niet permanent in Frankrijk willen vestigen en/of in Frankrijk een (tweede) huis willen kopen of reeds bezitten

380 pagina’s onmisbare informatie. Alles wat u wilt én moet weten. Ontdek de mogelijkheden en vermijd de valkuilen !

Het handboek Wonen en kopen in Frankrijk (herziene editie 2024) te bestellen via onderstaande link:

► https://www.eenhuisinhetbuitenland.nl/c-1839428/frankrijk/

De boeken over Frankrijk zijn ook te bestellen via de boekhandel of bol. com of managementboek

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel