Op huizenjacht in Italië na fase 1 van de noodsituatie door Covid-19

Op huizenjacht in Italië na fase 1 van de noodsituatie door Covid-19

Vastgoedprijzen

Bijna overal in Italië hebben de prijzen in de loop van de voorbije jaren een dieptepunt bereikt. De voorbije twee trimesters was er een zeer lichte stijging van de prijzen merkbaar. Dit komt door de toename van het aantal verkopen in de voorbije twee jaar. Dit betekent dat de prijzen op een keerpunt zitten. Bovendien merken we nu al dat er minder zogenaamde "echte koopjes" te vinden zijn. 

De immobiliënmarkt is van nature een trage markt. Er wordt daarom verwacht dat de prijzen voorlopig laag zullen blijven. De reden hiervoor is de tijdelijke afname van het aantal verkopen, door de reisbeperkingen binnen Italië. Veel verkopers zetten hun eigendom vaak in de markt met een te hoge prijs en zakken dan geleidelijk aan de vraagprijs. Het is niet uitgesloten dat eigenaars door de huidige situatie de prijs sneller naar een verkoopbaar niveau brengen. Ook is het niet uitgesloten dat kopers de komende weken hun voordeel kunnen halen, in de onderhandeling met eigenaars die snel willen verkopen omwille van uiteenlopende persoonlijke redenen.

Op huizenjacht in Italië

Vanaf 4 mei 2020 zullen de reisbeperkingen binnen Italië geleidelijk aan opgeheven worden. Er wordt gewerkt aan maatregelen om de winkels te laten heropenen op 11 mei, en de restaurants op 18 mei. Ryanair biedt opnieuw tickets aan voor vluchten naar Italië vanaf 22 mei, zowel vanuit Nederland als België (onder voorbehoud)

De voorbije weken zaten wij niet stil. Sinds kort kunnen geïnteresseerde kopers onze nieuwe website:

www.nl.italyhousehunting.com

Je vindt er alles wat je moet weten als toekomstige eigenaar van een woning in La Bella Italia.

Italy House Hunting is een divisie van Alba Toscana Immobiliare, die actief klanten begeleidt bij het zoeken en kopen van huis in heel Italië. 

We hebben in deze periode van fase 1 van de noodsituatie omwille van Covid-19, met heel wat klanten samen een gepersonaliseerde lijst met mogelijk interessante huizen opgemaakt. De volgende weken en maanden zullen hiervoor bezichtigingen ingepland worden. Als jij nog niet aan de beurt was, dan hebben we de komende twee weken ook voor jou nog tijd om een lijst op te stellen met mogelijk interessante panden. Contacteer ons hiervoor zo snel mogelijk.

Tot slot kan je meer lezen over de aankoop van een huis in Italië, in het handboek Wonen en kopen in Italië. Je kunt dit boek online bestellen met een korting van 15%, met de volgende kortingcode: ALBA2020

• Onmisbaar juridisch, fiscaal en financieel informatie-handboek voor Nederlanders/Belgen die zich in Italië willen vestigen of in Italië een huis willen (ver)kopen, (ver)huren of (ver)bouwen.

• Al ruim 17 jaar de belangrijkste informatiebron voor Nederlanders en Belgen die direct of indirect te maken krijgen met onroerend goed in Italië en/of zich in Italië willen vestigen.

• Wat iedereen zou moeten én willen weten over de aankoop van een (tweede) huis in Italië en/of emigratie naar Italië.

Dit is de link naar de bestelsite van het handboek Wonen en kopen in Italie.

Droom nu, beslis en geniet later!

www.nl.italyhousehunting.com

Kris Mahieu

Alba Toscana Immobiliare

tel +39 392 2580259 · fax +39 0566 88270

http://www.alba-toscana.com

http://www.alba-toscana.it

info@alba-toscana.com

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel