Recordaantal Nederlanders koopt tweede huis in Spanje

juni 2023

Steeds meer Nederlanders kopen een huis in Spanje, zo meldt De Telegraaf. Bijna 4300 Spaanse woningen werden vorig jaar gekocht door Nederlanders, en dat is een recordaantal.  Ook worden de Nederlanders die een woning kopen in het land steeds jonger.

Fiscaal wordt het steeds onaantrekkelijker om een tweede huis in Nederland te kopen.  Vanwege het dubbele belastingverdrag tussen Nederland en Spanje is het fiscaal aantrekkelijker om in Spanje een tweede huis te kopen.

Bovendien liggen de prijzen voor Spaanse woningen veel lager. Voor een rijtjeshuis (of 3 hoog achter) in Nederland, krijg je in Spanje al een villa met zwembad. Voor 280.000 euro heb je al een bungalow/villa met 3 slaapkamers en met zwembad

Steeds jongere kopers

Verder ziet Spaansehypotheek.nl dat steeds meer mensen onder de 45 jaar een huis kopen.  “Ze wachten niet meer tot ze met pensioen gaan, maar houden hier een werkvakantie. Zeker sinds corona is werken op afstand veel meer geaccepteerd.”

39 % van de Nederlanders koopt een huis aan de Costa Blanca (omgeving Alicante). De Costa del Sol, in de buurt van Málaga, is daarna het populairst: daar schaft 26% van de kopers een huis aan. Verder kopen Nederlanders graag in Murcia aan de Costa Cálida (7%) en in Almería (4%) en op de Balearen (4%) 


Meer weten over emigreren en/of aankoop van onroerend goed in Spanje ?

Lees er alles over in de Guide Lines handboeken voor Spanje

► https://www.eenhuisinhetbuitenland.nl/c-1839445/spanje/

 

De boeken over Spanje zijn ook te bestellen via de boekhandel of bol. com

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel