Vraag teveel betaalde plus-value terug

Uw Franse huis verkocht in 2020 of daarna? Vraag teveel betaalde plus-value terug.

Eis uw te veel betaalde plus-value terug

Heeft u uw Franse tweede woning verkocht in 2020 of later? Naar onze ervaring is er een kans dat de notaris een verkeerd tarief voor de plus-value belasting heeft gehanteerd en u te veel belasting heeft betaald. Maar geen nood: u kunt het nog terugeisen!

Verlaging van de plus-value belasting per 1 januari 2019

Wie z’n tweede huis in Frankrijk verkoopt, betaalt vermogenswinstbelasting over de meerwaarde. Deze zogeheten ‘plus-value’ bestaat uit twee delen: inkomstensbelasting en een gedeelte sociale lasten. Door een wetswijziging is voor EU-ingezetenen per 1 januari 2019 een effectieve verlaging van de totale sociale lasten tot stand gekomen. Maar dit nieuwe tarief is niet tot iedereen doorgedrongen.

Na 1 januari 2019 hanteerden en hanteren Franse notarissen bij de aangifte soms nog het oude tarief. Dus dragen de betreffende Nederlanders die sinds 2019 hun Franse woning verkochten of nog gaan verkopen,onterecht te veel belasting af. Gelukkig is dit nog recht te zetten, voor verkopen gedurende 2020 en later. Er geldt namelijk een bezwaartermijn van twee jaar voor het indienen van een bezwaarschrift bij de belastingdienst.

NB: Voor verkopen in 2020 moet dit uiterlijk voor eind 2022 gedaan worden.

Hoe gaat het in z’n werk?

Als u het bezwaar zelf indient, dan loopt u het risico  dat u een afwijzing krijgt vanwege de vele formaliteiten waar u aan moet voldoen.

Met onze kennis, ervaring en kanalen zorgen wij ervoor dat uw bezwaarschrift voldoet aan alle formaliteiten. Wij gaan met u om de tafel, verzamelen alle gegevens en laten een bezwaarschrift opstellen en indienen bij de inspectie. Vervolgens houden wij de vinger aan de pols. Het terug claimen van uw te veel betaalde plus-value doen wij op basis van no cure no pay. Wij weten hoe uw aangifte te lezen en zien snel of alles in orde is. Of dat u geld kunt terugeisen. Een contact met ons loont dus altijd!

Voor meer informatie en begeleiding bij teruggave van teveel betaalde plus-value :

Pieter Fangman

Advies en begeleiding van aan- en verkoop van Frans onroerend goed

Nassaulaan 13   •   2514 JS Den Haag

t: +31 70 3605101 •   mobiel: +31 6 53 81 35 35 

e: pieter.fangman@franceestateservices.com •  w: franceestateservices.com


 

Meer weten over  (ver)koop, (ver)huur, (verbouw), nalatenschappen en emigreren naar Frankrijk ?

Lees onze informatie-handboeken over Frankrijk

 

►  Overzicht Frankrijk handboeken     

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel