Ondernemen in Frankrijk

juli 2023

Sinds de start in 2004 is Ondernemen-Frankrijk bekend in de Nederlandse markt en actief met het geven van advies en hands-on begeleiding in het Nederlands aan particulieren en kleine bedrijven die plannen hebben om zich in Frankrijk te vestigen, vaak om daar een onderneming te starten of over te nemen.

Vanaf 1 september 2023 slaat Ondernemen-Frankrijk een nieuwe weg in met de komst van Nicole van Maastricht en Ronald Claes als consultants. Wim van Teeffelen en Marijke Spiekerman gaan dan afscheid nemen. Tijd voor andere dingen.

 

Bienvenue en France

Als u van plan bent om een eigen bedrijf te beginnen of een bedrijf over te nemen in Frankrijk, dan vindt u op deze site een heleboel nuttige informatie.

In Frankrijk moet u eerst een paar cruciale keuzes maken, voordat het bedrijf kan worden opgericht. En dat begint met de EXACTE omschrijving van de bedrijfsactiviteit.

De bedrijfsactiviteit bepaalt immers de keuze van de inschrijfinstantie. Dat is voor Nederlanders vreemd, omdat Nederland slechts één inschrijfinstantie kent, namelijk de Kamer van Koophandel. Frankrijk kent er zes.

De exacte omschrijving van de bedrijfsactiviteit is ook belangrijk om te bepalen of er sprake is van een gereglementeerde activiteit. Veel bedrijfsactiviteiten kennen een gedetailleerd reglement waaraan moet zijn voldaan voordat het bedrijf kan worden opgericht. En daarna moet u nog de keuze maken voor de meest geschikte bedrijfsvorm.
Op deze website helpen wij u stap-voor-stap door dit keuzeproces heen.

Op onze site vindt u  uitgebreide informatie over de regels in de bedrijfstakken waar de meeste Nederlanders en Vlamingen voor kiezen als ze gaan ondernemen in Frankrijk: 

toerismehandelambachten(para)medische beroepen en persoonlijke en zakelijke dienstverlening.

Kleine ondernemers zijn zeer welkom in Frankrijk. En wij kunnen u helpen om uw ondernemersplan te realiseren.

https://www.ondernemen-frankrijk.nl/

Marijke Spiekerman   Wim van Teeffelen   Nicole van Maastricht   Ronald Claes

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel