Zelf klussen aan uw huis ? Let op de valkuilen !

Zelf klussen aan uw huis ? Let op de valkuilen !

Bezint eer je begint met zelf omvangrijk te klussen aan je huis in Frankrijk!

1.       Indien je zelf nieuwbouw pleegt worden deze kosten voor de Plus-value belasting niet in aanmerking voor aftrek genomen, zelfs de kosten van de materialen niet. (Datzelfde geldt overigens ook voor de kosten van een Nederlandse aannemer.)

2.       Nog een nadeel: bij verkoop binnen 10 jaar na realisering ervan ben je gedurende de resterende tijd van deze termijn van 10 jaar persoonlijk aansprakelijk indien zich een gebrek aan het gebouwde voordoet (Assurance décennale)

Op de verkoper van een Frans huis rust sinds enige tijd een gedeeltelijke mededelingsplicht van gebreken. Als koper krijg je daarbij ook nog een heel aantal wettelijk verplichte keuringsrapporten van de verkoper aangereikt. Desondanks hoeven niet alle gebreken naar voren te komen. Een grondige check bij aankoop is en blijft daarom noodzakelijk alsmede een clausule waarbij de verkoper verklaart van geen andere gebreken te weten.

Sinds kort dient bij copropriété (mede-eigendom) in het betreffende register ingeschreven te staan wie de Syndic (degene die namens de vereniging van eigenaren het beheer voert) is. Bij deze syndic kan nagegaan worden of voor het betreffende appartement alle rekeningen zijn voldaan en of er een voorziening voor groot onderhoud aanwezig is. Dit laatste is sinds de Loi ALUR is ingevoerd verplicht.

Bron:

Willem J.M. Kam

Nassaulaan 13 -  2514 JS Den Haag

T. +31 70 360 51 01   

M. +31 65 377 58 03

E.  willem.kam@franceestateservices.com  

W: franceestateservices.com

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel