Hongarije Plaza 23 september 2023 - Barneveld

augustus 2023

 

Op 23-09-23 wordt  eindelijk weer een editie van Hongarije Plaza gehouden, de eendaagse Hongarije Fair met ruim 35 markt- en infokramen,  12 lezingen over zaken, cultuur en toerisme en maar liefst 6 podiumvoorstellingen en concerten. Daarnaast zijn er kraampjes en foodtrucks waar Hongaarse snacks als lángos en kürtőskalács verkrijgbaar zijn en binnen is er complete Hongaarse catering aanwezig.

Op onze website vindt u een uitgebreide beschrijving van alle onderdelen van deze fantastische Hongarije-dag. Hieronder een paar highlights en in bijlage onze flyer die een beeld geeft van de voorstellingen.

In de podiumzaal wordt het spits afgebeten door de Amsterdams-Hongaarse familie Erdős met ‘Egy kis klasszikus magyaros íz’, een Vleugje klassiek op zijn Hongaars. Daarna treedt het Trio Trabant op met een formidabel programma met Hongaarse volksmuziek, gevolgd door volksdansensemble Ralda dat zijn beste beentje voorzet met Hongaarse choreografieën. In de middag brengt de populaire zangeres en ex-X-Faktorwinnares Dóra Danics een bezoek aan Hongarije Plaza voor een concert met gitaarvirtuoos Róbert Sinha. Zij brengt haar songs gelardeerd met tal van Hongaarse chansons en volksliederen en een kort programma met getoonzette gedichten van Sándor Petőfi.

De uitsmijter wordt gevormd door de boyband Muro Phral afkomstig uit het kansarme noorden van Hongarije. Zij brengen een heerlijke luchtig muziekgenre waarop het ongetwijfeld heerlijk meedansen is.

Verder zijn er tal van lezingen en presentaties:  zo komen Hongaarse sprekers over uit Budapest (schrijfster Leonóra Mörk), Cegléd (advocate Ildikó Nyujtó over Hongaarse identiteit) en Barcelona (Zita Máté: voor coaching en advies bij meertalige opvoeding). Natuurlijk zijn er ook verschillende Nederlandstalige lezingen over onderwerpen als de Hongaars ruiterkunst, de Hongaarse taal, fietsen en kamperen in Hongarije en de onroerendgoedmarkt in Hongarije. Daarnaast wordt postuum de Hongaars-Nederlandse kunsthistorica Magdi Ubbens herdacht en is er een boekpresentatie over het boek Vlieg, mijn zwaluw door schrijver Patrick Bernhart.

Voor de kinderen en jeugdigen is er met medewerking van Stichting StiHON en verscheidene Hongaarse weekendscholen een kinderplein met springkussen, activiteiten en uitdagingen!

Hongarije Plaza vindt plaats in de Veluwehal in Barneveld op 23 september a.s. en duurt van 10.00 tot 18.00 u.

Op de website www.hongarijeplaza.org staat alle verdere info. Kaarten verkrijgbaar uitsluitend aan de zaal voor € 10,-. Kinderen tot en met 12 jaar gratis toegang. Standhouders nog welkom.

Het organisatieteam Hongarije Plaza 23-09-23:

Ivett Mityők-Pálfalvi

Toine Havelaar

Edwin van Schie

PS  Een stand huren kan al vanaf € 75,-  Zie:

https://www.hongarijeplaza.org/infomarkt-stands


Meer weten over emigreren en aankoop van onroerend goed in Hongarije ?

Lees er alles over in :

Handboek Wonen en kopen in Hongarije

Hongarije wordt vaak vergeten als emigratieland of een land om een tweede huis te kopen. Dit is volkomen onterecht. Hongarije biedt volop kansen voor de aankoop van een tweede huis. Bovendien is Hongarije fiscaal en financieel gezien een interessant vestigingsland. Lage belastingen, lage vastgoedprijzen  en zeer lage kosten voor levensonderhoud, vergeleken met West- en Zuid Europa. 

Titel    :  Wonen en kopen in Hongarije

Auteur:  Peter Gillissen

ISBN  :  978-90-74646-93-2

Prijs   :  euro 22,50

 

Te bestellen via onderstaande link:

https://www.eenhuisinhetbuitenland.nl/a-28408676/hongarije/wonen-en-kopen-in-hongarije/#description

Ook te bestellen via boekhandel en bol.com

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel