Nieuwe wetgeving verhuur vakantiewoningen Andalusie
mei 2024
NIEUWE REGELS VAKANTIEWONINGEN ANDALUSIE 2024
GESCHREVEN DOOR ARIANE VAN WIJK OP 26 FEBRUARI, 2024. GEPOST IN SIN CATEGORÍA @NL.
Verhuurt u een STEDELIJKE (urbano) Andalusische woning aan toeristen? Bent u van plan dit in de toekomst te doen? Of bent u een tussenpersoon die vakantiewoningen verhuurt op naam van de verhuurder? Lees dan dit artikel tot het einde, want de Junta de Andalucia heeft onlangs nieuwe regels voor vakantiewoningen ingevoerd. Je kunt ook om onze samenvattings PDF vragen voor de aanvraag van de RTA licentie.
Nieuwe regels vakantiewoningen Andalusie 2024
In de afgelopen jaren is het toerisme in sommige Andalusische steden en dorpen non-stop gegroeid. De aankoop en verkoop van onroerend goed, deels aangetrokken door de hausse in vakantiewoningen en de inkomsten die uit deze activiteiten kunnen worden gehaald, hebben een direct effect gehad op de hoge prijzen van traditionele huurwoningen.
Vanwege deze marktsituatie voor vakantieverhuur heeft de regionale regering van Andalusië een nieuw decreet 31/2024 van 29 januari gepubliceerd, dat op 22 februari 2024 in werking is getreden. Dit decreet trekt enkele artikelen van het in 2016 gepubliceerde decreet in en wijzigt het, dat voor het eerst vakantieverhuur in Andalusië regelde.
Voor het eerst maakt deze nieuwe verordening het voor gemeenteraden mogelijk om vakantieverhuur te beperken om redenen van algemeen belang. Evenzo worden vanaf dit moment bedrijven of particulieren die vakantieverhuur in een of meer eigendommen beheren, aansprakelijk voor het beheer en de gebruikers van de accommodaties. En ook voor eigenaren van onroerend goed zijn er verschillende veranderingen om aan te passen.
Inhoudsopgave
- De grote vraag naar de verkoop van onroerend goed en de aantrekkelijke business van vakantieverhuur
- Op welke vakantiehuizen in Andalusië is dit decreet van toepassing?
- Wanneer mag een woning niet worden gebruikt als vakantieverblijf in Andalusië?
- Wat moet ik doen om te voldoen aan het criterium van de regelgeving voor vakantiehuizen in Andalusië?
- Wat zijn de verplichtingen voor woningen die vóór dit besluit al in de RTA zijn geregistreerd?
- Beperkingen voor bestaande licenties
- C&D Solicitors
De grote vraag naar de verkoop van onroerend goed en de aantrekkelijke business van vakantieverhuur
Vastgoedaankopen door particulieren, bedrijven en beleggingsfondsen op strategische locaties met een sterke vraag naar toerisme hebben een direct effect gehad op de vastgoedprijzen. Malaga en andere gemeenten aan de Costa del Sol, zoals Marbella, Benalmádena, Fuengirola, Mijas of Nerja hebben bijvoorbeeld de vastgoedprijzen historische hoogten bereikt.
We moeten vooral buitenlandse investeerders noemen, die zich richten op vastgoedinvesteringen in steden als Malaga, Sevilla en Granada, evenals andere gemeenten aan de Costa del Sol en Costa Tropical. Het aantal vakantiehuizen dat als vakantieverhuur wordt aangeboden, is als gevolg van deze vastgoedwaanzin in sommige steden niet gestopt met groeien. Dit heeft geleid tot stijgende kosten voor traditionele verhuur voor bewoners, met zeer hoge prijzen, samen met bepaalde problemen van toeristische overbevolking in sommige gebieden, waar bewoners langzaam zijn verdwenen.
Op welke vakantiehuizen in Andalusië is dit decreet van toepassing?
Dit besluit is van toepassing op woningen die zijn uitgerust voor onmiddellijk gebruik, bestemd om te worden verhuurd voor minder dan twee maanden, waar logiesdiensten worden aangeboden tegen betaling van een prijs, gewoonlijk en voor toeristische doeleinden. Onder toeristische doeleinden wordt verstaan wanneer de woning op de markt wordt gebracht of geadverteerd in toeristische promotiekanalen, zoals reisbureaus, toeristische bedrijven en kanalen die het mogelijk maken om accommodatie te boeken.
Is dit besluit van toepassing op vakantieverhuur op niet-bebouwbare of landelijke gronden?
Dit besluit is niet van toepassing op woningen gelegen in een landelijke omgeving, d.w.z. woningen in onbebouwbare of landelijke grond. Het gebruik van deze woningen als vakantieverhuur wordt beheerst door verschillende regelgeving.
Wanneer mag een woning niet worden gebruikt als vakantieverblijf in Andalusië?
VAKANTIEVERHUUR IN ANDALUSIE
Woningen die als vakantiehuis worden verhuurd, moeten voldoen aan een reeks vereisten om te worden geregistreerd in het Andalusische toeristenregister (RTA) en activiteiten uit te voeren met betrekking tot vakantieverhuur.
Verbod op het gebruik van sociale huurwoningen (VPO) in de regelgeving van vakantiewoningen
Deze woningen kunnen niet worden gebruikt als vakantieverhuur. Er moet echter worden opgemerkt dat, als u overweegt een woning te kopen en het rapport van het eigendomsregister een VPO-kwalificatie laat zien, deze classificatie vaak verouderd is en dat de vervaldatum ervan kan worden aangevraagd. Dit is iets dat vaak gebeurt, aangezien de VPO-classificatie slechts een bepaalde tijd duurt. In veel gevallen blijft de VPO-kwalificatie echter in het rapport van het eigendomsregister verschijnen, zelfs als het onroerend goed die juridische status door het verstrijken van de tijd heeft verloren.
Onmogelijkheid om vakantieverhuur te exploiteren als de Vereniging van Eigenaren het gebruik van de woning voor vakantieverhuur uitdrukkelijk verbiedt
Als de woning die u wilt kopen of verhuren deel uitmaakt van een Vereniging van Eigenaren die deze activiteit uitdrukkelijk verbiedt in haar statuten, kan de woning niet worden gebruikt als vakantieverhuur. Het is ongebruikelijk om dit verbod in oudere gebouwen of ontwikkelingen aan te treffen, aangezien vakantieverhuur tot voor kort “niet bestond” en dit daarom niet in de statuten was geregeld.
De VVE kan echter op elk moment de statuten en een verbod op toeristische vakantiewoningen invoeren. Voor de woningen die vóór het verbod al in de RTA stonden ingeschreven, zou dit echter niet gelden.
OPMERKING: Er bestaat echter een dilemma met betrekking tot het percentage dat nodig is om de statuten van een gemeenschap van eigenaren te wijzigen voor dit specifieke thema. Sommige rechterlijke uitspraken stellen vast dat een meerderheid van 3/5 (=60%) van het totale aantal eigenaren voldoende zou zijn en andere stellen dat dit noodzakelijk is voor unanimiteit (100%) van alle eigenaren. Vanuit onze juridische interpretatie van de wet zou unanimiteit noodzakelijk zijn. In de toekomst begrijpen we dat dit zal worden verduidelijkt.
Misschien besluit u in het licht van deze tegenstrijdigheid toch al uw RTA aan te vragen, ook al verhuurt u (nog) niet daadwerkelijk. Dit kan aan te raden zijn, maar u moet weten dat de autoriteiten in theorie het recht hebben om uw RTA te annuleren als u uw huurwinst niet indient in uw aangifte inkomstenbelasting (IRPF of IRNR).
Het bijzondere geval van een vakantieverbod in de statuten van nieuwbouw
Het is meestal in nieuwbouwwijken waar de statuten (‘estatutos’) deze activiteit uitdrukkelijk gemakkelijker kunnen verbieden. In dit geval is het belangrijk dat u of uw advocaat de statuten grondig doorneemt. Als u overweegt een nieuwbouwwoning (of off-plan) te kopen en van plan bent deze als vakantieverhuur te gebruiken, moet u weten dat het mogelijk is dat, zodra de ontwikkeling is gebouwd, de statuten het gebruik van de woningen als vakantieverhuur kunnen verbieden. Met andere woorden, wanneer u het onderhandse verkoopcontract ondertekent, is het zeer waarschijnlijk onmogelijk om te weten of de statuten vakantieverhuur zullen verbieden zodra de ontwikkelaar de vereniging van eigenaren heeft opgericht.
Verbod op vakantieverhuur voor woningen die onverenigbaar zijn met de stedenbouwkundige voorschriften van de gemeente waar ze gelegen zijn
Woningen op stedelijke woongrond met een bewoonbaarheidscertificaat of certificaat van eerste bewoning (LPO) kunnen worden gebruikt als vakantieverhuur. Hetzelfde geldt voor woningen die bij de bouw niet in strijd waren met de stedenbouw in de gemeente en in het bezit zijn van een niet-gereglementeerd besluit of een gelijkwaardig LPO-certificaat, als deze vóór 1986 zijn gebouwd.
Met betrekking tot deze kwestie van de eis om een LPO of Habitability Certificate te hebben, heeft het nieuwe decreet de noodzaak van een LPO geëlimineerd en vervangen door de eis dat woningen moeten voldoen aan de stedenbouwkundige voorschriften. Misschien is deze wijziging zo ontworpen dat in de toekomst andere woningen die om verschillende redenen geen LPO hebben, toegang hebben tot de RTA, bijvoorbeeld als de gemeenteraad een bepaalde procedure implementeert om een vergunning te verkrijgen voor het gebruik van een woning voor toeristische doeleinden, zelfs als een dergelijke resolutie geen LPO als zodanig is. Als de gemeenteraad een dergelijke specifieke procedure in het leven roept en een woning zonder LPO een vergunning voor toeristische doeleinden verkrijgt, zou het duidelijk zijn dat de woning voldoet aan de stedenbouwkundige voorschriften van de gemeente. In de komende maanden zullen we zien of gemeenteraden een dergelijke procedure implementeren.
Het is daarom nog steeds raadzaam om het LPO- of Bewoonbaarheidscertificaat voor te leggen om uw woning in de RTA te registreren, maar u kunt ook met elk ander document of technisch certificaat aantonen dat u aan de stedenbouwkundige voorschriften voldoet.
Verbod op vakantieverhuur voor stedelijke woningen erkend als gelijkwaardig aan niet-gereguleerd (DAFO)
Woningen die na 1986 op stedelijke grond zijn gebouwd en die niet voldoen aan de stedenbouwkundige voorschriften van de gemeente waar deze zich bevinden, kunnen worden beschouwd als woningen met een status die gelijkwaardig is aan niet-gereguleerd. Indien als zodanig erkend, mogen deze alleen als vakantieverhuur worden gebruikt met uitdrukkelijke toestemming van de gemeenteraad voor een dergelijke wijziging in het gebruik.
Wat moet ik doen om te voldoen aan het criterium van de regelgeving voor vakantiehuizen in Andalusië?
Om een woning als vakantieverhuur te gebruiken, is het noodzakelijk dat de persoon of entiteit die van plan is een dergelijke activiteit uit te oefenen, de woning registreert in het Andalusische toeristenregister (RTA). Om deze registratie te voltooien, is het noodzakelijk om elektronisch een beëdigde verklaring (DR) in te dienen, waarin wordt verklaard dat wordt voldaan aan de vereisten van het decreet, en het onroerend goed kan worden gebruikt als vakantieverhuur na de indiening van de DR. Het besluit stelt de minimale inhoud vast die de beëdigde verklaring moet bevatten, met als een van de nieuwe kenmerken de verplichting om aan te geven of de woning het hele jaar door of voor specifieke perioden wordt verhuurd, die in de beëdigde verklaring (verklaring) moet worden gespecificeerd.
OPMERKING: Tijdens het publiceren van dit nieuwsartikel heeft C&D Solicitors een eerste RTA-aanvraag ingediend via het nieuwe webformulier. Hoewel het om een verantwoordelijkheidsverklaring gaat, vraagt het systeem toch aan de aanvrager om de betreffende documenten te uploaden. Het formulier geeft aan dat als de correcte documenten niet binnen 10 dagen worden geupload, de aanvraag wordt geannuleerd.
Wat gebeurt er als ik geen bewoonbaarheidscertificaat of certificaat van eerste bewoning heb?
Er zijn verschillende processen om het certificaat van eerste bewoning voor een woning te verkrijgen:
Hoe krijg je een LPO in Andalusië voor huizen gebouwd vóór 1986
Dit is het eenvoudigste en goedkoopste proces, aangezien alle stedelijke woningen die vóór 1986 in Andalusië zijn gebouwd zonder latere aanpassingen, worden beschouwd als woningen met een bouwvergunning en een certificaat van eerste bewoning. Op basis van de huidige stedelijke regelgeving in Andalusië, LISTA genaamd, kan de eigenaar deze administratieve erkenning aanvragen door een klein project in te dienen dat is ondertekend door een architect en een vergoeding te betalen. De verwerkingstijden variëren voor elke gemeenteraad, omdat sommige sneller zijn dan andere.
Hoe krijg je een LPO in Andalusië voor huizen gebouwd na 1986
In dit geval is het proces langer en duurder, zowel vanwege het soort project dat door de architect moet worden opgesteld als vanwege het honorarium dat door de gemeenteraad in rekening wordt gebracht. Als de woning deel uitmaakt van een gebouw en dit gebouw heeft geen LPO, is het zeer waarschijnlijk dat een enkele woning geen LPO kan krijgen en dat de Vereniging van Eigenaren degene moet zijn die de LPO voor het hele gebouw aanvraagt. In het geval van halfvrijstaande of volledig vrijstaande woningen kan een LPO worden verkregen op voorwaarde dat een architect in een project bevestigt dat de woning voldoet aan de stedenbouwkundige voorschriften.
Zoals eerder vermeld, als de woning die na 1986 is gebouwd niet voldoet aan de stedenbouwkundige voorschriften, kan geen LPO worden verkregen. Alleen een certificaat van gelijkwaardig aan niet-gereguleerd kan worden verkregen en dit is niet de moeite waard en ook niet handig voor een stedelijke woning.
Welke wijzigingen brengt het decreet met zich mee voor beheerders of exploitanten van vakantieverhuur?
Een van de belangrijkste wijzigingen van het decreet is de nieuwe verantwoordelijke en relevante positie die wordt ingenomen door professionals en bedrijven die namens eigenaars de exploitatie van onroerend goed op de markt voor vakantieverhuur beheren. Exploitanten van vakantieverhuur, of het nu gaat om particulieren of bedrijven en zelfs als ze slechts één vakantieverhuur exploiteren, moeten als houders worden geregistreerd in de beëdigde verklaring (DR). Om de beheerder te registreren als houder van de DR voor een onroerend goed, moet elk van de wettelijke eigenaren van het onroerend goed zijn toestemming geven door het ondertekenen van de juiste overdracht of beheerscontract tussen de exploitant en de eigenaren.
Het beheer en de administratie van een woning door een derde partij wordt verondersteld plaats te vinden wanneer een derde partij zorgt voor de levering en ophaling van de sleutels, het verwelkomen van gasten, het verlenen van diensten tijdens hun verblijf, de schoonmaak bij het in- en uitchecken, enz. De houder van de DR is aansprakelijk jegens de administratie en de gebruikers van de dienst, met de eis om een contract te hebben met de eigenaren om een dergelijke activiteit uit te voeren. Zij zijn verplicht om de administratie op de hoogte te stellen van eventuele wijzigingen in de juridische titel of de voorwaarden van de eigendommen.
Wat zijn de verplichtingen voor woningen die vóór dit besluit al in de RTA zijn geregistreerd?
Woningen die al in de RTA zijn ingeschreven, moeten nagaan of ze voldoen aan de nieuwe, aanvullende eisen die het besluit stelt en zo niet, dan hebben ze bepaalde termijnen om zich daaraan aan te passen.
Wat is de termijn die het decreet voorziet om te voldoen aan de regelgeving voor vakantiewoningen op het gebied van meubilair en kwaliteit?
Het decreet voorziet in een periode van maximaal één jaar vanaf de inwerkingtreding, d.w.z. tot 22 februari 2025, voor eigenaren die al in de RTA zijn geregistreerd om de eigendommen te herstellen. Deze eisen hebben voornamelijk betrekking op meubels, airconditioning, minimale kamergroottes, minimale kwaliteitsniveaus, enz. U moet nu bijvoorbeeld 2 badkamers hebben als u meer dan 5 gasten heeft en 3 badkamers als u meer dan 8 gasten heeft. Als u onze samenvattende PDF met alle vereisten wilt ontvangen, vraag het dan aan uw juridisch medewerker bij C&D of lees het totaal decreet in het Spaans.
Wat is de uiterste datum om wijzigingen in het aantal bedden voor accommodatie door te geven?
Het nieuwe besluit stelt een maximale bezetting per woning vast van 15 personen (max. 4 per kamer), indien verhuurd als de gehele woning, en van 6 personen indien verhuurd per kamer (max. 4 per kamer). (Anders heb je een ander soort RTA-licentie nodig voor ‘establicimiento hostelero of establicimiento apartamentos’, waarvoor ook een vergunning voor het openen van een bedrijf van het stadhuis nodig is). Het introduceert ook minimale en maximale oppervlakten voor de slaapkamers en hun maximale bezetting, een minimum aantal badkamers, enz.
Als een reeds in de RTA geregistreerde vakantieverhuur het aantal bedden moet wijzigen als gevolg van de nieuwe normen, biedt het decreet eigenaren of exploitanten zes maanden vanaf de inwerkingtreding de tijd om dit te doen, d.w.z. tot 22 augustus 2024.
Wat is de termijn om de periode of periodes te melden waarin de woning als vakantiewoning wordt gebruikt?
Als uw woning is ingeschreven in de RTA en u bent van plan uw woning slechts voor een bepaalde periode van het jaar te verhuren en niet voor het hele jaar, dan heeft u 6 maanden de tijd om dit te doen, dus tot 22 augustus 2024.
Als u uw woning het hele jaar door als vakantieverhuur gebruikt, hoeft u niets te doen, want na deze periode van 6 maanden gaat de administratie ervan uit dat deze het hele jaar door als vakantieverhuur wordt gebruikt.
Hoe lang moet een manager of bedrijf dat op vakantie werkt zich registreren als houder in de beëdigde verklaring?
De bedrijven of beheerders die momenteel onroerend goed beheren als vakantieverhuur, hebben 6 maanden de tijd om het Toerismeregister op de hoogte te stellen van de wijziging van de houder voor de RTA-registratie, voor elk van de woningen die ze beheren.
Wat betekent het nieuwe besluit voor besluiten tot verbieden van vakantieverhuur door VvE’s?
Vereniging van Eigenaren: verbod of restricties RTA vakantieverhuur
Het besluit bepaalt duidelijk en ondubbelzinnig dat een onroerend goed niet als vakantieverhuur kan worden gebruikt als de statuten van de Vereniging van Eigenaren de activiteiten van toeristische logies uitdrukkelijk verbieden. Naar onze mening is de enige manier voor een Vereniging van Eigenaren om vakantieverhuur te verbieden, het wijzigen van de statuten en het opnemen van deze uitdrukkelijke beperking in de statuten.
Als er alleen een besluit van de Vereniging van Eigenaren is in de notulen van een gewone of buitengewone vergadering, zonder de statuten te wijzigen om deze activiteit te verbieden, zelfs als het besluit is geregistreerd bij het eigendomsregister, begrijpen we dat dit verbod niet kan worden opgelegd aan de huidige eigenaren of toekomstige kopers van het onroerend goed.
Kunnen gemeentebesturen vakantieverhuur verbieden of beperken met het nieuwe decreet?
In artikel 2, het nieuwe decreet, staat toe “… Gemeenteraden kunnen, om dwingende redenen van algemeen belang, beperkingen vaststellen, in verhouding tot deze redenen, in termen van het maximale aantal woningen dat wordt gebruikt voor toeristische accommodatie per gebouw, gebied, sector of periode…”.
Dit is zonder twijfel een van de belangrijkste nieuwigheden in de regelgeving voor vakantieverhuur in Andalusië. Vanwege de toeristische verzadiging in sommige gebieden of buurten van grote steden zoals Malaga of Sevilla, evenals andere gebieden aan de Costa del Sol, hebben sommige gemeenteraden om deze maatregel gevraagd om hen in staat te stellen toeristische activiteiten te beperken.
Als een gemeenteraad dergelijke toeristische activiteiten wil beperken en verbieden, moet dit in detail worden beargumenteerd en gemotiveerd, d.w.z. dat het met duidelijke en objectieve gegevens moet aantonen dat een dergelijke beperking noodzakelijk is. Het moet ook worden gepubliceerd voordat het wordt aangenomen.
Beperkingen voor bestaande licenties
Het is duidelijk dat beperkingen van het stadhuis of de gemeenschap van eigenaren niet van toepassing zijn op bestaande licenties. Zodra u echter een RTA-licentie heeft en u in werkelijkheid niet verhuurt en de inkomstenbelasting (IRPF of IRNR) niet aangeeft, kan de autoriteit uw RTA-licentie annuleren.
C&D Solicitors
Engelssprekende advocaten, Nederlandse begeleiding
Bij C&D Solicitors zijn we gespecialiseerd in het geven van vastgoedadvies aan buitenlandse cliënten, of het nu gaat om particulieren die een tweede huis of een vastgoedbelegging in Spanje willen kopen, maar ook om investeringsmaatschappijen of beleggingsfondsen die hun activaportefeuille willen uitbreiden en willen profiteren van de meerwaarden die ze kunnen behalen op de vastgoedmarkt en in de vastgoedexploitatie.
Wij bieden “full service” advies gedurende het hele proces in uw moedertaal: Engels, Nederlands, Zweeds, Frans en Duits. U kunt ons bellen op +0034 952 532 582, ons een WhatsApp-bericht sturen op +34 639 54 16 02 of schrijven naar info@cdsolicitors.com. Wij bekijken uw zaak, sturen u informatie over het proces en een kostenraming hiervoor, zonder enige verplichting.
C&D Solicitors Abogados
Ariane van Wijk
Calle La Noria s/n
Edioficio El Recreo II 1 - 15
29793 Torrox-Costa (Malaga)
T. + 34 952 532 582
eenhuisinhetbuitenland
- Welkom
-
- Contact
- AVG en Privacy verklaring
- Landenpublicaties
- Infodagen internationaal onroerend goed
- Vergelijking Energietarieven in Europese landen
- Vakwoordenboeken buitenlands onroerend goed
- Erven, nalatenschappen & successierechten in het buitenland
- Beursagenda Second Home & Emigratiebeurzen 2025
- Infodagen
- Vastgoed Promotie
- Succesvol uw (tweede) huis verkopen ?
- Huizen van onze leden
- Updates via sociale media
- Mondi
- Zoekopdrachten
-
-
Updates 2024
- Verschil aankoopprocedure tussen Nederland en Duitsland
- Nederland weer een stuk duurder geworden
- Wonen in De Marken (Italie) en de aankoop van een boerenhoeve of landhuis
- Ontwikkeling huizenprijzen per Spaanse regio tot en met 4e kwartaal 2023
- Wel of geen twee testamenten voor uw bezit in het buitenland ?
- Nederlandse hypotheekschuld de hoogste van heel Europa
- Emigreren kan op je oude dag veel geld kosten.
- Vergelijking minimumlonen in enkele EU-landen
- Ontwikkelingen huizenprijzen in de EU 2e kwartaal 2024
- Infodag Frankrijk 1 december 2024 in Den Haag
- Maison en France Infodag 14 december 2024
- Terugblik Second Home Beurs in Den Bosch
- Inflatiecijfers binnen de EU augustus 2024
- Nederlandse huurprijzen rijzen de pan uit
- Rechtszaak tegen Europarcs; Eigen grond of niet ?
- Het programma Ik Vertrek is op zoek naar nieuwe deelnemers
- Twijfel over houdbaarheid belasting op leningen van eigen bv; maak bezwaar
- Permanente bewoning in een recreatiewoning
- Vergelijking kosten van levensonderhoud EU-landen
- Kosten van levensonderhoud in Hongarije ruim 33% lager dan in Nederland.
- Boodschappen in het buitenland goedkoper
- Investeren in een vakantiewoning buiten Nederland steeds aantrekkelijker
- Kansen op de Franse woningmarkt ?
- Verlenging gunstig belastingregime voor kenniswerkers in Zweden
- Ontwikkeling huizenprijzen in de EU 2010-2024
- Online werken ; Welk land is het beste land om vanuit te werken
- Ontwikkeling huizenprijzen 2024 - Q1
- Aanpassing Nederlands-Duits belastingverdrag
- Relatieve woonlasten in Nederland hoger dan in meeste EU-landen
- Ontwikkelingen op de Griekse woningmarkt
- In Barcelona wordt de verhuur van appartementen ind 2028 verboden
- Uitspraak Hoge Raad : Waardestijging vakantiewoning in Nederland wordt als rendement beschouwd
- De Nederlandse Zvw in het buitenland en de Woonlandfactor 2024
- Hongarije; Het alternatief ?
- Ontwikkeling huizenprijzen in de EU tot en met 4e kwartaal 2023
- Aantal emigranten vanuit Nederland weer gestegen
- Ontwikkeling huizenprijzen in de EU-landen 2023 Q3
- Met een jong gezin emigreren naar de Costa Blanca Zuid
- AOW leeftijden per land
- Duurste recreatiewoning van Nederland
- Lange wachttijden voor Nederlands paspoort of ID-kaart
- Wonen in het buitenland: Burgerservicenummer (BSN) kwijt
- Fors hogere vermogensrendementsheffing voor Nederlandse spaarders.
- Graaiflatie woord van 2023 of is het Graai-overheid ?
- Nieuwe wetgeving verhuur vakantiewoningen Andalusie
- Hoge Raad zet streep door herstelwet
- Hoge Raad : ongerealiseerde winst belast is in box 3
- Nederlandse invasie in Zweden
- Nieuw belastingplan & eigenaar recreatiewoning in Nederland
- Miljoenenpanden aan de Nederlandse en Belgische kust in trek bij rijke Duitsers
- Nieuwe belastingplafonds van het micro-BIC-regime in Frankrijk 2024
- Nieuwe TV serie : Een huis in de zon onder een ton (RTL 4)
-
Updates & laatste nieuws 2023
- Woonlandfactoren premie CAK 2024 bekend
- Nederlandse Zelfstandigenaftrek als u in het buitenland woont
- Kosten van levensonderhoud per land
- Ontwikkelingen huizenprijzen wereldwijd per land in de afgelopen 15 jaar
- Forfaitaire rendementspercentages box 3 voor 2024 bekend
- Einde belastingregime voor niet-gewone ingezetenen in Portugal
- Aankoop vastgoed in belastingparadijs Bulgarije
- Waarom investeren in Nederlands vastgoed niet meer interessant is ?
- Camping kopen in Frankrijk; de drie belangrijkste vragen
- Ontwikkeling huizenprijzen in de EU tot en met 2e kwartaal 2023
- Terugblik Second Home Beurs Utrecht najaar 2023
- Nieuwe wetgeving 2023 voor geregistreerde makelaars in Spanje
- Welke koophuizen zijn in Nederland bereikbaar met een modaal inkomen ?
- Surtaxe d'habitation op Uw 2e huis in Frankrijk
- De Italiaanse makelaardij en de verschillen met Nederland
- Online oriënteren; let op bij Italiaanse portals
- Nieuwe box 3 heffing vanaf 2027
- Gedwongen verhuur van leegstaande woningen in Portugal
- Financiering Italiaans onroerend goed
- Hongarije Plaza 23 september 2023 - Barneveld
- Nieuw Nederlands-Belgisch Belastingverdrag
- Ontwikkeling huizenprijzen in de EU tot en met 1e kwartaal 2023
- Ondernemen in Frankrijk
- Zweden populairder als zomer- en woonbestemming.
- Box 3 | Nieuwe Uitspraak Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden (Hof) 5 juli 2023
- Uitspraak Rechtbank Gepensioneerd echtpaar kwalificeert niet als buitenlands belastingplichtig
- Quality of Life Index
- Ontwikkeling huizenprijzen in de EU tot en met 1e kwartaal 2023
- Welke landen hebben het beste vestigingsklimaat voor bedrijven
- Hoeveel moet starter verdienen om in Nederland een huis te kopen ?
- Jubelton verdwijnt ; welke mogelijkheden zijn er nog ?
- Hollandse Makelaars aan de Costa; commentaar en advies
- Ik Vertrek (Frankrijk) : commentaar & advies
- Overweegt u verkoop van uw huis in Spanje ?
- Nieuw Belgisch belastingregime voor uw tweede huis in het buitenland !
- Nederlandse versus Spaanse overdrachtsbelasting
- Droomhuis Gezocht (Italië) : commentaar & advies
- Nederlandse versus Portugese overdrachtsbelasting
- Nederlandse versus Franse overdrachtsbelasting
- Nederlandse versus Curaçaose overdrachtsbelasting
- Droomhuis Gezocht (Zweden) : commentaar & advies
- Nederlandse versus Italiaanse overdrachtsbelasting
- Belastingdienst schort vermogensheffing in box 3 voorlopig op
- Ontwikkelingen huizenprijzen in de EU 3e kwartaal 2021
- Wijziging tarief overdrachtsbelasting bij aankoop tweede woning in Nederland
- Aangifte verhuur van uw Nederlandse woning aan toeristen
- Hervormingen box 3 in 2022
- Nieuwe box 3 vrijstelling en heffingen in 2021
- Ontwikkeling huizenprijzen in de EU tot en met 3e kwartaal 2020
- Moet u uw Nederlandse eigen woning verkopen bij emigratie ?
- Uitspraak Europese Hof inzake Airbnb regulering
- Checklist vraagprijs
- Checklist Locatiekeuze
- Beperking lenen bij de eigen bv
- Koopkracht per land op basis van Big Mac Index
- Resultaten (aandelen) indexen versus House Price Index
- Luchtkwaliteit in Europa
- Kosten van levensonderhoud per land
- Einde Keuzemogelijkheid binnen- en buitenlandse belastingplicht
- Met Nederlands pensioen of uitkering naar het buitenland en de ZVW
- DigiD aanvragen als u in het buitenland woont
- Emigratie neemt weer toe
- Vooruitzichten huizenmarkt
- Ontwikkeling Duitse vastgoedmarkt
- Nieuwe Europese Erfrechtverordening
- Volop mogelijkheden voor aanschaf tweede woning
- De noodzaak van een levenstestament
- Wijzigingen in box 3 vanaf 2017 en uw tweede huis
- Terug naar Nederland, opname in een verpleeghuis en uw eigen bijdrage
- Meenemen van huisdieren
- Archief Nieuwsbrieven
- Hoe snel verdampt 100.000 euro aan spaargeld ?
- Emigratie is een belastbaar moment
- Vergelijking hypotheekrente Europese landen
- Meest favoriete expat landen
- Woonplaatsonderzoek door de Nederlandse fiscus
- Rente op spaartegoeden naar 0%
- Afkoop pensioen na emigratie
- Is ondernemen in Nederland nog interessant ? Of toch maar een zaak in Spanje opstarten ?
- Een tweede huis in het buitenland en box 3.
- Coronacrisis verbreedt horizon van woningzoekers
- Purchase Power Index 2021
- Kwaliteit van leven index per land
- Is een (tweede) huis in het buitenland in deze tijd een goed alternatief ?
- Wordt Nederland minder interessant voor onroerendgoedbeleggers ?
- AOW in Frankrijk en belastingvoordelen in Nederland; uitspraak in hoger beroep
- AOW in Portugal; Waar wordt AOW belast ? Uitspraak Hoge Raad
- Belgisch pensioen en belastingheffing in Portugal
- Ontwikkeling Italiaanse vastgoedmarkt tijdens corona jaar 2020
- Gezondste landen om te leven
- De 90% eis voor buitenlands belastingplichtigen is niet langer heilig
- Wonen in het buitenland en de Wet excessief lenen bij de eigen vennootschap
- Wonen buiten Nederland en inkomen uit Nederland. Aangifte kan lonend zijn.
- Ontwikkeling huizenprijzen in de EU tot en met 1e kwartaal 2021
- Hoe ziet de belastingheffing in box 3 eruit in 2022 ?
- Ontwikkeling huizenprijzen in de EU tot en met 2e kwartaal 2021
- Terugblik Second Home Beurs najaar 2021
- Uw Franse huis verkocht in 2019 of daarna ? Vraag teveel betaalde plus-value terug
- Vergelijking kosten van levensonderhoud tussen landen
- Europese consumentenprijsindex (HICP)
- Vanwege de hoge inflatie wordt u slapend armer
- Gemiddelde huizenprijs in Europese landen
- Bloot eigendom woning in Frankrijk belast in box 3
- Vacature bij Nederlands-Spaans advocatenkantoor
- Overzicht brandstofprijzen in Europa
- Kosten van levensonderhoud Spanje
- Kosten van levensonderhoud Frankrijk
- Kosten levensonderhoud Portugal 2022
- Kosten van levensonderhoud Duitsland
- Kosten van levensonderhoud Italië
- Kosten van levensonderhoud Griekenland
- Kosten levensonderhoud Oostenrijk
- Kosten van levensonderhoud Zweden
- Kosten van levensonderhoud Tsjechië
- Kosten levensonderhoud Zuid-Afrika
- Emigratie en uw AOW- & ANW opbouw
- Ontwikkeling huizenprijzen in de EU
- Pensioenmigrant heeft zelden spijt
- Emigreren naar Duitsland ? Hoe pak je zo iets aan ?
- Aankoop Italiaans onroerend goed en de Usi Civici
- Waar stijgen de prijzen het hardst ?
- Beste steden om te leven
- Veel gestelde vragen over huidige stand van zaken vermogensbelasting en box 3-heffing
- Nederlandse gasprijzen behoren tot de hoogste van Europa
- Nederlands spaargeld verdampt sneller vergeleken met andere landen in de Eurozone
- Ontwikkeling huizenprijzen in de EU (Q1 2022 t.o.v. Q1 2021)
- Emigratiecijfers 2021
- Nederlandse gasprijzen vergeleken met andere Europese landen
- Belastingplan 2023 Box 3
- Belastingplan 2023
- Nederlandse overdrachtsbelasting voor beleggingen verhoogd
- Jubelton verdwijnt
- Wet excessief lenen bij eigen vennootschap
- Wijziging Wet flexibel werken – Mogen grenswerkers ook werken waar ze willen?
- Emigratie van Nederlanders, naar leeftijd en land van bestemming
- Is beleggen in Nederlands onroerend goed nog interessant ?
- Ontwikkeling Nederlandse versus de buitenlandse woningmarkt
- Waarde Nederlandse huurwoningen daalt flink in 2023 en 2024; herbeleggen in het buitenland ?
- Wet excessief lenen bij eigen vennootschap
- Archief landen-nieuwsbrieven
-
- Emigreren ?
- Belastingadvies
- Starten van een B&B
- Vastgoed promotie
- Verhuizen
- Verhuren met Belvilla
- Verhuren via HomeAway
- Verzekeringen
- Video Info Reportages over wonen en onroerend goed in het buitenland
- Webinars
- Ziektekostenverzekering
- Zwarte lijst
-
- Landeninformatie:
- Andorra
- Argentinië
- Aruba
- Australië
-
België
-
Updates en nieuws
- Nederland heffingsbevoegd over lijfrente-uitkering inwoner van België
- Melding buitenlandse bankrekeningen
- Registratierecht bij aankoop Belgisch onroerend goed
- Meerwaardebelasting bij verkoop van Belgisch onroerend goed
- Nieuwe onroerende schenkingstarieven voor Vlaanderen
- Ontwikkeling Belgische huizenmarkt
- Renovatiepremie blijft toch voortbestaan
- In welke Vlaamse gemeenten zijn appartementen het duurst en in welke het goedkoopst?
- In welke Vlaamse gemeenten zijn villa's het duurste en in welke het goedkoopste ?
- Ontwikkeling vastgoed aan de Belgische kust
- In België staan zes op de tien woningen te koop door scheiding of overlijden
- Een woning discreet verkopen; stille verkoop
- Gesplitste aankoop (tussen ouders en kinderen)
- Diploma automatisch geldig in hele Benelux
- Financiering Belgisch onroerend goed
- Wijziging registratierecht bij aankoop Belgisch onroerend goed
- Ardennen
- Hoge Venen
- Luik
- Luxemburg
- Namen
- Oostkantons
- Wallonië
- DBBM
- Financiering Belgisch onroerend goed
- Verhuur vakantiewoningen
- Overzicht Nederlandstalige makelaars in België
-
Updates en nieuws
- Bonaire
- Brazilie
- Canada
- Caribisch Nederland
-
Curaçao
-
Updates en nieuws
- De bedenktijd in een koopcontract op Curaçao
- Onroerende zaak belasting op Curacao ingevoerd
- Woning expat na tijdelijke verhuur geen eigen woning meer
- Verplaatsing feitelijke leiding BV naar de Antillen
- Nieuwe Belastingregeling Nederland-Curaçao (BNR)
- Inhouding van dividendbelasting
- Voorkoming dubbele belastingheffing Nederland-Curaçao
- Belastingherziening op Curaçao. Wat is er veranderd ?
- Veel huizen op Curaçao in slechte staat
- Penshonado regeling
- Nederlands-Antiliaans wettelijk stelsel
- Aankoopproces onroerend goed op Curaçao
- Begeleiding bij emigratie naar Curaçao of Bonaire
- Economic (E)-Zone op Curaçao
- Nederlandse schenk- en erfbelasting en Stichting Particulier Fonds op Curaçao
- Stichting Particulier Fonds; Een praktijkgeval en uitspraak Hoge Raad
- Ontwikkeling Oostpunt Curaçao
- Aankoopbegeleiding
- Begeleiding bij vestiging op Curaçao
- Makelaars
- Piscadera Bay
- Verhuur vakantiewoningen
- Verhuizers
- Coral Estate
-
Updates en nieuws
- Cyprus
- Denemarken
-
Duitsland
-
Updates en nieuws
- Verschillen Nederlands-Duits Erfrecht
- Makelaarsvergoeding voor rekening van de opdrachtgever
- Verzekeringen en hypotheken in Duitsland
- Belastingheffing over een vakantiewoning in Duitsland
- Energielabel verplicht bij verkoop en verhuur van een huis in Duitsland
- Tarieven Duitse overdrachtsbelasting (Grunderwerbsteuer)
- Nieuw Nederlands-Duits Belastingverdrag
- Ontwikkeling Duitse vastgoedmarkt
- Tweede huis in Duitsland wint aan populariteit
- Eifel
- Nedersaksen
- Sauerland
- Advocatenkantoren
- Belastingadvies
- De Binnen Buitenland Makelaar
- Financiering Duits onroerend goed
- Hypotheken
- Notariskantoren
- Verzekeringen
- Verhuur vakantiewoningen
- Zorgverzekeringen
- Nederlandstalige makelaars in Duitsland
- Duitse regio's
- Emigratie-advies
-
Updates en nieuws
- Dominicaanse Republiek
-
Frankrijk
-
Updates en nieuws 2024
- Emigratie naar Frankrijk en de Nederlandse ZVW
- Hoeveel procent van het besteedbaar inkomen geeft men uit aan woonlasten ?
- Garantie Décennale & Assurance Dommage Ouvrage bij verbouwen van een woning
- Wie erft wat ? De langstlevende, uw kinderen en uw bezittingen in Frankrijk
- Uw Nederlandse levenstestament in Frankrijk
- Erfbelasting in Nederland en/of in Frankrijk ?
- Interview met Arno Voogd, vooraanstaand Frankrijk-expert
- Wonen in Zuid-Frankrijk populair bij jonge en oudere kopers vanwege rust en ruimte
-
In welk departement vindt u uw makelaar ?
- Alpes Maritimes
- Alsace
- Aquitaine
- Ardeche
- Auvergne
- Basse-Normandie
- Bretagne
- Bourgogne
- Centre
- Champagne-Ardenne
- Charente
- Corse
- Côte d' Azur
- Dordogne
- Drome
- Franse Alpen
- France-Comté
- Franse Antillen
- Gers
- Golf van Saint Tropez
- Haute Normandie
- Hérault
- Ile de France
- Languedoc Roussillon
- Limousin
- Lorraine
- Lot
- Lot-et-Garonne
- Midden Frankrijk
- Midi-Pyrénées
- Nord Pas-de-Calais
- Occitanië
- Pays de la Loire
- Périgord
- Picardie
- Poitou-Charente
- Provence
- Rhone Alpes
- Var
- Tarn-et-Garonne
- Vaucluse
- Vogezen
-
Updates en nieuws 2023
- Nieuwe aangifteverplichting voor eigenaren van een Franse woning
- De overbruggingswet en box 3 vanaf 2023
- Een (vakantie)huis in Frankrijk ? Houdt rekening met het Franse erfrecht en de Franse erfbelasting.
- Uit de praktijk: Een erfenis met een verrassende wending
- Bent u verpachter (zonder het te weten)?
- Huren versus kopen van onroerend goed in Frankrijk
- De Franse onroerend goed markt volgens France4U makelaar
- Camping kopen in Frankrijk; de drie belangrijkste vragen
- Ondernemen in Frankrijk
- De glazen bol, oftewel de Franse huizenmarkt à la campagne.
- Waarom investeren in Nederlands vastgoed niet meer interessant is ?
- Ontwikkeling huizenprijzen in de EU tot en met 2e kwartaal 2023
- Speellijst theaterconcert Vive la Chanson!
- Maison en France Infodag 25 november 2023 Baarn
- Surtaxe d'habitation op Uw 2e huis in Frankrijk
-
Updates en nieuws 2022
- De Franse Inkomstenbelasting & het belastbare inkomen 2022
- Algemene belastingverminderingen en forfaitaire aftrekposten 2022
- Emigreren naar Frankrijk om kosten te besparen ?
- Welke erfrecht is van toepassing bij overlijden en de EVV
- Ontwikkeling huizenprijzen Frankrijk vergeleken met EU-landen
- Vraag teveel betaalde plus-value terug
- Waarom investeren in een huis in Frankrijk een goed idee is ?
- Verbouwen van uw huis in Frankrijk
- Uw buitenlandse vakantiehuis verzekerd op een Nederlandse polis ?
- Waarom een aankoopmakelaar in Frankrijk een goed idee is ?
- Vergelijking gasprijzen Nederland en Frankrijk
- Mijn eerste jaar in Frankrijk
- Trends en de glazenbol voor 2023
- B&D France sinds 1995 actief in Frankrijk
- Occitanie, de ongekende parel van Frankrijk
- Nieuwbouw in Frankrijk ; juridische en fiscale aspecten
- Ontwikkeling huizenprijzen Frans onroerend goed per departement
- Adviesbureaus (juridisch, fiscaal, financieel)
- Aankoopbegeleiding
- Nederlandstalige juristen, advocaten, notarissen, bouwkundigen bij aankoop Frans vastgoed
- Bouwbegeleiding
- Bouwkundige aankoopkeuringen
- Taxaties
- Commercieel onroerend goed (Campings, Hotels, Chambres d’Hôtes, Gîtes)
- Notarissen
- Starten van een bedrijf in Frankrijk
- Verkoopbegeleiding
- Overzicht departementen in Frankrijk op nummer
- Nederlandstalige makelaars in Frankrijk
- Auto-Entrepreneur (ZZP'er) in Frankrijk
- Kastelen, Manoirs, Landgoederen
- Frans Erfrecht en de Europese Erfrechtverordening
- Verhuur vakantiewoningen
- Klimaat per departement
-
Updates en nieuws 2020
- Het schenken van uw huis aan uw kinderen
- Vraag teveel betaalde plus value terug
- Mede-eigendom na echtscheiding
- Aandelenoverdracht SCI, wat komt hierbij kijken
- Steeds meer bakkers sluiten hun deuren
- Bent u nu wel of geen ingezetene in Frankrijk ?
- Overdracht ouders aan kinderen
- Nieuw wetsvoorstel; gedeeltelijke afkoop pensioen
- Uw tweede huis in Frankrijk en box 3
- Vanaf 2020 alleen nog belastingaangifte online
- Ongunstiger tarief voor niet-residenten in Frankrijk
- Tips voor het bezichtigen van een huis in Frankrijk
- Plus value terugvragen voor 31-12-2020
-
Updates en nieuws 2019
- Woonplaatsonderzoek door de Nederlandse fiscus
- Maison en France Kasteeldag 24 november 2019 in Doorn
- Hoe herken je een illegale Chambres d'hôtes?
- Taxatie van een Franse woning
- Verkoop van uw Franse woning in 2019 en de plus-value
- Belastingwijzigingen voor niet-inwoners van Frankrijk in 2019
- Bent u nu wel of geen ingezetene van Frankrijk ?
- Verlaging inkomstenbelasting bij investeren in een bouwval
- Bronheffing loonbelasting ingehouden door werkgever
- Belastingcontrole via sociale media
- Verhoging Verhuurbelasting
- Renteloze lening voor energiebesparende maatregelen
- Ontwikkeling huizenprijzen per departement
- Overzicht departementen in Frankrijk op nummer
- Wijzigingen in het (internationaal) huwelijksvermogensrecht
- Ontwikkeling huizenprijzen in de EU
- Tarieven inkomstenbelasting 2020
- Taxe d'habitation afgeschaft ?
- Hervormingen Franse vermogensbelasting
-
Updates en nieuws 2018
- Vraag te veel betaalde Plus Value voor 31-12-2018 terug !
- Leeftijdsgrenzen bij de financiering van een huis in Frankrijk
- Vergelijking bruto-netto loon in Nederland en Frankrijk
- Woonlandfactor Frankrijk voor Nederlandse zorgpremie verhoogd
- Inruilpremie voor Franse auto
- Wijziging taxe d'habitation
- Ondernemen in Frankrijk fiscaal interessanter
- Bedenktijd bij een hypotheekaanbod
- Verlaging Franse vermogensbelasting
- Hoe snel verdampt 100.000 euro aan spaargeld ?
- Verlaging Franse vennootschapsbelasting
- Actuele berekening Plus Value
- Uw vakantiehuis in Frankrijk in Nederland verzekerd
- Frans kentekenbewijs (Carte Grise)
- Ontwikkeling Franse Vastgoedmarkt per departement
- Terugbetaling van te veel betaalde Plus-Valuebelasting; er gloort weer hoop!
- Nederlandse Box 3 tarieven 2019
-
Updates en nieuws 2017
- Nieuwe aandachtspunten Europese Erfrechtverordening
- Zelf klussen aan uw huis ? Let op de valkuilen !
- Waardebepaling van uw huis in Frankrijk
- Verplichte isolatiewerkzaamheden
- Nieuwe verkeersvoorschriften
- Afschaffing Taxe d’Habitation voor eerste woning ?
- Verlaging vennootschapsbelasting
- Gedeeltelijke afschaffing vermogensbelasting ?
- Geldigheidsduur bouwvergunning verlengd
- Plan d’occupation des sols (POS) afgeschaft.
- Ontwikkeling Franse hypotheekrente
- Laatste kans om onterecht betaalde Plus Value terug te vragen
- Wijzigingen in box 3 vanaf 2017 en uw tweede huis
- Ontwikkeling Franse Vastgoedmarkt per departement
- Fiscaal voordelig wonen onder de Franse zon
- Kopers vakantiewoning in Frankrijk steeds jonger
- Vastgoedontwikkelingen in en rond Saint Tropez
- Particulier aanbod van onze leden
-
Updates en nieuws 2016
- Onterecht betaalde Plus Value terugvragen
- Heffing sociale lasten bij verkoop onrechtmatig
- De Plus Value vóór de uitspraak van het Europese Hof
- De Plus Value; de laatste ontwikkelingen
- Europese Erfrechtverordening; Wat verandert er voor u ?
- Fiscaal vertegenwoordiger niet langer verplicht
- Rookmelder verplicht
- Ontwikkeling Huizenprijzen in Frankrijk 2014
- De Europese Erfrechtverordening; wat betekent dit voor u en uw huis in Frankrijk ?
- Vrijstellingsregeling van de plus-value op de résidence principale
- Verkoop van uw huis in Frankrijk; de laatste ontwikkelingen
- De Wet Pinel
- Tips bij verhuur
- Vestiging in het buitenland en uw eigen huis in Nederland
- Wijziging bedenktijd bij aankoop van een Franse woning
- Vermijd een kavel met bodemvervuiling
- Het Dossier Diagnostic Technique (DDT)
- Uw huurinkomsten bij de aanvraag van een hypotheek
- Aangifte erfbelasting ('La déclaration de succession')
- Terugvordering onterecht betaalde sociale contributies bij verkoop Frans onroerend goed
- Ontwikkeling Franse Vastgoedmarkt per departement
- Frans huizenaanbod van de maand mei 2020
- Frans huizenaanbod van de maand mei 2019
- Huizenaanbod van de maand voorjaar 2018
- Huizenaanbod van de maand najaar 2017
-
Updates en nieuws 2024
- Gibraltar
- Griekenland
- Groot Brittannië
- Hongarije
- Ierland
-
Italië
- Updates en nieuws 2024
- Updates en nieuws 2023
-
Updates en nieuws 2021
- Ontwikkelingen op de Italiaanse huizenmarkt in 2020 en vooruitzichten voor 2021
- Duidelijkheid over de “Proposta di acquisto”- “Bod tot koop”
- Italiaanse onroerend goed markt
- Wonen in het buitenland en de Wet excessief lenen bij de eigen vennootschap
- Moet u uw Nederlandse (eigen) woning verkopen voordat u gaat emigreren?
- Uitspraak Europese Hof inzake Airbnb regulering
- Purchase Power Index 2021
- Italiaanse subsidies bij woningrenovaties
- Kopen van tekening en uw aanbetaling
- Kopen op een veiling
- Uw auto met Nederlands of Italiaans kenteken in Italië
- Ontwikkeling huizenprijzen in de EU tot en met 1e kwartaal 2021
- Wonen buiten Nederland en inkomen uit Nederland. Belastingaangifte kan lonend zijn.
- 10 Redenen voor vestiging in Abruzzo
- De voordelen van het Italiaanse "Non Dom" Belastingregime
- Uw droomhuis in Italië is dichterbij dan u denkt.
- Aankoopbegeleiding
- Advocaten Italiaans recht
- Bouwkundig advies
- Financieren van uw tweede huis
- Juridische, fiscale en bouwkundige adviseurs bij aankoop van een huis en vestiging in Italië
- Juridisch advies
- Architecten
- Bouwbedrijf
- Renovatie en verbouwingen
- Verhuur vakantiewoningen
- Verhuizen naar Italie
- In welke Italiaanse regio vindt u uw Nederlandstalige makelaar ?
- Abruzzo
- Amalfi - Sorrento
- Basilicata
- Bloemenriviera
- Calabria
- Campania
- De Marken (Le Marche)
- Emilia
- Emilia Romagna
- Friuli-Venezia Giulia
- Dolomieten
- Lago d'Orta
- Lago di Como
- Lago di Garda
- Lago d'Idro
- Lago d'Iseo
- Lago di Lugano
- Lago di Varese
- Lago Maggiore
- Lazio
- Ligurië
- Lombardia
- Molise
- Piemonte
- Perché Puglia?
- Puglia
- Romagna
- Sardegna (Sardinië)
- Sicilië
- Toscane
- Trentino-Alto Adige
- Umbrië
- Valle d'Aosta
- Veneto
- Zonne-energie voor uw huis in Italië
- Italië specialist
- Perché Puglia?
- Huis van de maand najaar 2021
- Aanbod van de maand 2019
- Aanbod van de maand maart 2019
- Aanbod van de maand 2018
- Updates 2020
-
Updates 2019
- Uitbreiding en verbouwing van uw huis in Italië (nieuwe wetgeving)
- Fiscale voordelen voor eigenaren van een huis in Italië in 2019
- Ontwikkelingen op de Italiaanse vastgoedmarkt
- Een woning kopen in Italië: een goede investering of niet?
- Kopen van tekening en uw aanbetaling
- De Charme van een vergeten streekje
- Agriturismo
- Vergelijking tarieven inkomstenbelasting
- Tarieven Italiaanse inkomstenbelasting 2019
- Kosten van levensonderhoud per land
- Bouwen in Zuid-Italië
- Perché Puglia?
- Top 10 Redenen voor een bezoek aan Abruzzo
-
Updates 2017
- Prijsverschillen tussen Nederland, België en Italië
- Ontwikikeling huizenprijzen in de EU
- Ontwikkeling huizenprijzen in de grote steden
- Tarieven Italiaanse inkomstenbelasting
- Voordelen van het Italiaanse Non-Dome Belastingregime
- Nieuwe belastingregime inkomende werknemers en zelfstandigen
- Verlaging Italiaanse vennootschapsbelasting
- Met Nederlands pensioen of uitkering naar Italië en de Nederlandse ZVW
- Voorkom vermogensrendementsheffing door koop buitenlandse vakantiewoning
- Ontwikkelingen op de Italiaanse onroerend goed markt
- Is 2017 een goed jaar om in te stappen in de Italiaanse onroerend goed markt ?
- Een huis kopen via een vennootschap, pas op !
- Uw bezittingen in Italië en de Europese Erfrechtverordening.
- Huwelijksgoederenrecht en erfenis zonder testament
- Italiaans kenteken zonder inschrijving
- Het belang van een goed zoekprofiel
- Hoogwaardig Vastgoed in Midden Italië
- Een huis kopen in Bella Italia
- Registratiebelasting bij aankoop Italiaans onroerend goed
- Belastingconsequenties bij aankoop huis in het buitenland
-
Updates 2015
- Ontwikkeling huizenprijzen in Italie
- De Europese Erfrechtverordening; wat verandert er voor u ?
- Betaling van de koopsom; nieuwe regels
- Verplichte Mediation (La mediazione obbligatoria)
- De Italiaanse overdrachtsbelasting; de nieuwe tarieven
- Cedolare Secca; nieuw fiscaal regime voor woningbezitters
- Registreren en inschrijven voorlopig koopcontract
- Nieuwe gemeentelijke belastingen
- Bouwen in aardbevingsgebied
- Fiscaal voordeel bij verbouwen en onderhoud
- Het Kadaster
- Het Italiaanse onroerendgoedregister
- Einde Keuzemogelijkheid binnen- en buitenlandse belastingplicht
- Huwelijksgoederenrecht en erfenis zonder testament
- Certifcato di Destinazione Urbanistica (CDU)
- Wel of niet uitschrijven uit Nederland ?
- Veneto
- Kaap Verdische Eilanden
- Kroatië
- Liechtenstein
- Luxemburg
- Malta
- Marokko
- Mexico
- Monaco
- Nederland
- Nieuw Zeeland
- Noorwegen
-
Oostenrijk
- Updates en nieuws 2024
- Updates en nieuws 2022
-
Updates en nieuws 2020
- Waar zou u willen wonen als het gaat om de luchtkwaliteit ?
- Nieuw tarief overdrachtsbelasting bij aankoop 2e huis in Nederland en vergelijking met Oostenrijk
- Beperking lenen bij de eigen BV
- Nieuwe box 3 vrijstelling en heffingen in 2021
- Woonplaatsonderzoek door de Nederlandse fiscus
- Kosten van levensonderhoud per land
- Tarieven Oostenrijkse inkomstenbelasting 2020
- World Happiness Index
- Huizenprijs Index EU-landen
- Oostenrijkse BTW op uw Oostenrijkse verhuurinkomsten
- Belastingheffing bij verkoop van onroerend goed in Oostenrijk
- Huis van de maand 2020
-
Updates en nieuws 2019
- Europese Huwelijksvermogensrechtverordening per 29 januari 2019
- Woonplaatsonderzoek door de Nederlandse fiscus
- Nederlandse fiscale aspecten bij bezit van een 2e huis in Oostenrijk
- Belastingheffing bij verkoop van onroerend goed in Oostenrijk
- Index kosten van levensonderhoud Oostenrijk
- Ontwikkeling huizenprijzen in Oostenrijk
- Ontwikkelingen huizenprijzen in de EU
- 2019 een van de meest sneeuwvolle jaren in de Alpen
- Huis van de maand
- Huizenaanbod in Oostenrijk
-
Laatste nieuws en updates
- Hauptwohnsitz of Zweitwohnsitz
- Teruggave Oostenrijkse BTW bij nieuwbouw
- Oostenrijkse Energie Ausweis
- Investering voor plezier of rendement ?
- Oostenrijk één na rijkste EU-land
- Oostenrijkse belasting op arbeid
- Uitschrijving bij vertrek uit Nederland
- Sterk groeiende woonbelangstelling Karinthië
- Waardevastheid van de woning
- Ontwikkeling huizenprijzen Oostenrijk 2013-2016
- Ontwikkeling huizenprijzen in de EU 2016
- Deelnemers handboek Wonen en kopen in Oostenrijk
- Verzekeren van uw vakantiehuis in Oostenrijk
- Belasting bij verkoop van uw Oostenrijkse woning
- Fiscaal advies
- Juridische en fiscaal advies
- Advocaten
- Karinthië
- Niederösterreich
- Oberösterreich
- Salzburgerland
- Steiermark
- Tirol
- Vorarlberg
- Verhuur vakantiewoningen
- Binnen- en buitenlandse belastingplicht
- Oostenrijk Magazine
- Makelaars
- Polen
-
Portugal
-
Updates en nieuws 2024
- Ontwikkelingen huizenprijzen Portugal 2e kwartaal 2024
- Lage inflatiecijfers in Portugal
- Ontwikkeling huizenprijzen Portugal 2013 - 2023
- Portugese regio's met de hoogste huizenprijzen per/m2
- Vergelijking kosten van levensonderhoud
- Verhoging vrijstellingsbedrag Portugese inkomstenbelasting
- De goedkoopste Portugese gemeenten
- Dalende hypotheekrentes
- Verwachting Portugese huizenprijzen in 2025
- Referendum verbod toeristische verhuur in Lissabon
- EU salarisranglijst : Portugal op de 18e plaats
- Portugal populair onder miljonairs
- Ontwikkeling huurprijzen in Portugal
- Betaling Portugese onroerendezaakbelasting
- Cash betalingen in Portugal; welke limieten gelden er ?
- De Luxe Vastgoedmarkt in de Algarve
- Investeren in een vakantiewoning buiten Nederland steeds aantrekkelijker
-
Updates en nieuws 2023
- Ontwikkelingen huizenprijzen wereldwijd per land in de afgelopen 15 jaar
- Gedwongen verhuur van leegstaande woningen in Portugal
- Ontwikkeling huizenprijzen in Portugal & de EU tot en met 2e kwartaal 2023
- Einde belastingregime voor niet-gewone ingezetenen in Portugal
- Box 3 | Nieuwe Uitspraak Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden (Hof) 5 juli 2023
- Quality of Life Index
- Stijging minimumloon in Portugal in 2024
- Gezondste landen om te leven, Portugal op 2
- Verwachting Portugese onroerend goed prijzen 2024
- Verlaging Portugese vermogenswinstbelasting bij verkoop onroerend goed.
- Mag je in Nederland met buitenlands kenteken rijden ?
- Record buitenlandse investeringen in Portugal
- Fortune Living actief in het centrale deel van de Algarve (o.a. Vilamoura & Vale do Lobo)
- Marcela Properties
- Een huis aan de Zilverkust
- Immo Portugal, specialist aan de Portugese Zilverkust
- Gasprijzen in Nederland het hoogst van heel Europa
- Bemiddeling voor toonaangevende en exclusieve Portugese projectontwikkelaars
- Costa de Prata - de Zilverkust
- Verwachting Portugese onroerend goed prijzen 2024
- Huizenaanbod van de maand voorjaar 2021
-
Updates en nieuws 2021
- Juridische voordelen van een testament in Portugal
- Uitspraak Hoge Raad : AOW en WAO in Portugal belast
- Veranderingen box 3 heffing in Nederland
- Wonen in het buitenland en de Wet excessief lenen bij de eigen vennootschap
- Ontwikkeling huizenprijzen in de Europese Unie tot en met 3e kwartaal 2020
- Emigratie naar Portugal en uw AOW-uitkering
- Woonlandfactor 2021 ZVW buitenland bijdrage is bekend en wordt ingehouden op uw pensioen
- Portugal één van de gezondste landen om te wonen.
- Kosten levensonderhoud Portugal
- Ontwikkelingen huizenprijzen in Portugal 2020
- Tarieven Portugese inkomstenbelasting 2020
- Stand van zaken rechtszaken box 3 heffing
- Purchase Power Index 2021
- Huizenaanbod van de maand voorjaar 2020
-
Updates en nieuws 2020
-
- House Price Index (Ontwikkeling huizenprijzen in de EU) 2019
- Costa Azul (The Blue Coast)
- Waar dient u uw klacht in als aannemer/verkoper niet repareert
- Verzekeren van uw huis in Portugal met een Nederlandse polis
- Klimaat Zilverkust
- Let bij aankoop woning in Portugal ook op verhuurrendementen
- Garantietermijn bij constructiegebreken
- Minimumloon Portugal - Nederland - België 2020
- Prijsverschillen Portugal - Nederland - België
- Video-sfeerimpressie Zilverkust
- Makelaar aan de Zilverkust
- Algarve na corona
- 11 Redenen om een huis in Portugal te kopen
- Anders leven en ouder worden in Portugal
- Wat zijn de bijkomende kosten bij aankoop en bezit van een huis in Portugal
- Wat is de rol van een advocaat bij de aankoop in Portugal
- Kopen in de Beiras (het achterland van Portugal)
- Nederlands pensioen in Portugal
- Nieuwe luchthaven Lissabon
- Ontsnap aan de Nederlandse vermogensrendementsheffing
- Ontwikkeling huizenprijzen per Portugese regio 2018 - 2019
- Vergelijking kosten van levensonderhoud Nederland-Portugal 2019
- Tarieven Portugese inkomstenbelasting | belastbaar inkomen 2019 -2020
-
- Huizenaanbod van de maand voorjaar 2019
-
Updates en nieuws 2019
- Buitenlandse APK geldig in Nederland
- Resultaten (aandelen) indexen versus House Price Index
- 11 Redenen om een huis in Portugal te kopen
- Wat zijn bijkomende kosten bij aankoop in Portugal?
- Top 10 redenen waarom investeren in de Algarve ?
- Wat is de rol van een advocaat bij de aankoop ?
- Portugal: de beste keus voor gepensioneerden
- Nieuwe (verhuur) wet ALOJAMENTO LOCAL
- Klacht indienen tegen aannemer die in gebreke blijft
- Erfbelasting in Portugal
- Heffingvrij vermogen voor buitenlands belastingplichtigen
-
Updates en nieuws 2018
- Uw vakantiehuis in Portugal gewoon in Nederland verzekerd
- Nederlandse zorgverzekeringswet + woonlandfactor Portugal
- Vergelijking bruto-netto loon in verschillende landen
- Hogere ratings voor Portugal bij Fitch
- Tarieven Portugese inkomstenbelasting 2018
- Vermogenswinstbelasting onroerend goed vennootschappen voor niet-residenten
- Tweede luchthaven Lissabon in de planning
- Invoering vermogensbelasting in Portugal (AIMI)
- Licentie Alojamento Local
- Inhouding Nederlandse loonheffing op AOW
- Ontwikkelingen op de vastgoedmarkt Portugal
- Huizenaanbod van de maand voorjaar/zomer 2018
- Portugal Fiscaal Paradijs ?
- Europese Erfrechtverordening en uw tweede huis
- Nieuwe huurwetgeving in Portugal
- Invoer van uw auto in Portugal
- Alentejo
- Algarve
- Blue Coast
- Costa de Prata (Zilver Kust)
- Lissabon
- Midden Portugal
- Noord Portugal - Viero do Minho
- Huis van de maand
- In welke regio vindt u uw makelaar ?
- Verhuur vakantiewoningen
- Noodhulp organisatie
- Bouwen in Portugal
- Verzekerd in Portugal via een Nederlandse maatschappij
- De Binnen Buitenland Makelaar
- Financiering van een huis in Portugal
- Nederlandstalige adviseurs, juridisch, fiscaal, financieel
-
Updates en nieuws 2024
-
Spanje
- Overzicht Nederlandstalige makelaars in Spanje
- Juridische, fiscale en financiële adviseurs
-
Nieuws en updates 2024
- Vestiging in Spanje en de Nederlandse Zvw en de Woonlandfactor 2024
- Analyse Spaanse onroerend goed markt door enkele grote Spaanse banken
- Aankoop Spaans onroerend goed door Nederlanders en Belgen in 2023
- Ontwikkelingen huizenprijzen in Spanje per regio 2023 - Q4
- Gemiddelde uurlonen in de EU
- Nieuwe hogesnelheidstrein-verbinding (AVE) tussen Málaga, Alicante en Murcia
- Nieuwe wetgeving verhuur vakantiewoningen Andalusië
- Met een jong gezin emigreren naar de Costa Blanca Zuid
- Spaanse belastingdienst controleert extra op huurinkomsten
- 5 regels die anders zijn bij een hypotheek in Spanje
- De staat of de locatie, wat is belangrijker bij het aankopen van vastgoed?
- Aankoop van een Finca in Spanje
- Zonnepanelen in Spanje: alles wat je moet weten voordat je investeert
- Financiering van nieuwbouw in Spanje
-
Nieuws & Updates 2023
- Samen een huis kopen in Spanje
- Mag ondernemen in Nederland nog lonend zijn na Prinsjesdag ?
- Nederlandse of Spaanse hypotheek; vergelijking hypotheekrente
- Recordaantal Nederlanders koopt tweede huis in Spanje
- Nederlandse versus Spaanse woningmarkt
- Aangifte en tarieven Spaanse inkomstenbelasting 2023
- Kopen aan de Costa Brava & de woningmarkt
- Nederlandse versus Spaanse overdrachtsbelasting
- Belangrijkste motieven om te emigreren
- Voordelen ondernemen in Spanje t.o.v. Nederland
- Stijging Elektriciteitstarieven in Spanje
- Spaanse werkloosheid gedaald, maar blijft hoog
- Inflatiecijfers Spanje vergeleken met Nederland en Belgie
- Nieuwe fiscale grondslag Spaanse woning
- Medische behandeling in Nederland, als u in Spanje woont en in Spanje verzekerd bent
- Terugblik Second Home Beurs Utrecht 17 t/m 19 maart 2023
- Webinar Box 3 gemist ? Kijk webinar terug !
- Vakanteverhuur in Andalusie; beperkingen en verboden
- Wel of niet verplicht inschrijven als ingezetene in Spanje ?
-
Nieuws & Updates 2022
- Bouwen op het platteland van Andalusie gelimiteerd
- Nieuwe belastingwaarde voor aankoop, erfenis of schenking onroerend goed in Spanje
- Inkomstenbelasting voor huiseigenaren, die niet in Spanje wonen
- Betaling sociale zekerheidspremies door zelfstandigen in Spanje
- Ontwikkeling huizenprijzen in Spanje en de EU
- Nieuwe Nederlandse pensioenwet: 10% opname uit pensioenpot
- Vergelijking kosten van levensonderhoud Spanje - Nederland
- Box 3 en Uitspraak Hoge Raad Box 3
- Ontwikkeling huizenprijzen per Spaanse provincie (comunidad)
- Nieuwe (fiscale) wetgeving start-ups in Spanje & digitale nomaden
- Belangrijkste motieven om naar Spanje te emigreren
- Welke Spaanse regio's zijn het populairst onder buitenlandse kopers ?
- Spaanse vermogensbelasting 2022
- Tarieven Spaanse inkomstenbelasting 2022
- De APK Keuring als u met uw Nederlandse auto in Spanje verblijft
- Bijdrage Zorgverzekeringswet (ZVW) als u in Spanje woont
- Uw buitenlandse vakantiehuis verzekerd op een Nederlandse polis ?
- Verkoop van uw Spaanse woning
- Juridische aspecten bij aankoop van een huis aan de Costa del Sol
- De 10 beste gemeentes om te wonen rondom Valencia
- Energietarieven - vergelijking Nederland - Spanje
-
Nieuws en updates 2021
- ZVW bijdragen op uw pensioen/uitkering en de woonlandfactor 2021
- Wijzigingen Nederlandse box 3 heffing
- Wonen in het buitenland en de Wet excessief lenen bij de eigen vennootschap
- Spaanse erfbelasting 2021: 10 dingen om te weten
- Europees Certificaat voor Successie
- Licentie eerste bewoning in Andalusie + bewoningsrecht
- Corona en de Spaanse huizenmarkt
- Sparen tot je niets meer overhoudt of toch maar liever een huis in Spanje ?
- De Nederlandse huizenmarkt zit muurvast. Dan toch maar eens in Spanje kijken ?
- Nederlandse huizenmarkt: Weer minder huis voor je geld
- Cijfers over de huizenmarkt in de EU 2020 (Q4)
- Oud programmamanager bij Ik vertrek maakt dezelfde fouten
- Peseta’s kunnen nog tot 30 juni 2021 worden ingeleverd
- Beleggersverbod in Nederland, dan toch maar eens in het buitenland kijken ?
-
Nieuws en updates 2020
- (Fiscale) maatregelen vanwege het coronavirus
- Spaanse Hypotheek aanvragen | Voorwaarden en mogelijkheden
- Fiscale aspecten bij verhuur van uw Spaanse woning
- Lagere belasting op schenkingen in Andalusië
- Hoe maakt u bezwaar tegen aanslag box 3 vanwege uw tweede huis in het buitenland
- Garanties bij nieuwbouw
- Kopen of toch eerst wat huren ?
- Verkoop van een woning in Spanje; waar moet u aan denken ?
- Koopcontracten in Spanje tijdens de Coronacrisis
- Juridische aspecten bij aankoop van een huis aan de Costa del Sol
-
Nieuws en updates 2018
- Een tweede woning in Spanje en erfbelasting
- Een hypotheek in Spanje in het Nederlands afsluiten
- DAFO/SAFO EN DE WONINGMARKT IN ANDALUSIË
- Uw vakantiehuis in Spanje gewoon in Nederland verzekerd
- Investeren in Valencia
- Globaal overzicht aankoopkosten van een huis in Spanje voor de koper
- Tarieven Spaanse inkomstenbelasting (IRPF) 2018
- Ontwikkeling huizenprijzen in de EU
- Ontwikkeling Spaanse vastgoedmarkt
- Huizenaanbod van de maand mei 2020
- Huizenaanbod van de maand april 2019
-
Nieuws en updates 2019
- Spanje op 4e plaats favoriete expatlanden
- Aankoop van een huis in Spanje en het NIE nummer
- Afsluiten van een hypotheek in Spanje
- AJD belasting en eventueel terugvragen hiervan
- DAFO/AFO-certificaat (Declaración Asimilado a Fuera de Ordenación)
- Woningprijzen aan de Costa Blanca en Costa Cálida stijgen sneller dan in de rest van Spanje
- Succesvol uw huis in Spanje verkopen
- Een tweede huis kopen in Valencia
- De voordelen van het kopen van nieuwbouw in Spanje
- Drie wettelijke garanties bij aankoop nieuwbouw
- Winst | Dividend uit bedrijf
- Meldingsplicht banken
- Uitwisseling gegevens tussen Nederlandse en Spaanse belastingdienst
- Model 720 illegaal ?
- Minimumlonen vergeleken in Europa
- World Hapiness Index; In welk land is men het gelukkigst ?
- Ontwikkelingen huizenprijzen in de EU
- Ontwikkeling huizenprijzen in Spanje
- Kosten bij afsluiten hypotheek. Wie betaalt wat ?
- Zonbelasting afgeschaft
- Verhuur van uw huis aan toeristen wordt steeds moeilijker
- 350.000 illegale woningen in de deelregio Valencia; nieuwe wetgeving
- Juridische, fiscale en financiële adviseurs
- Voorbeeld berekening financiering van een huis in Spanje
- Deelnemers handboek Wonen en kopen in Spanje 2018
- Huizenaanbod van de maand 2018
-
Nieuws en updates 2017
- Nieuwe ontwikkelingen Plus Valia
- Kopen op een veiling
- Kopen van de bank
- Noodzakelijke documenten bij aankoop van Spaans onroerend goed
- Fiscale verplichtingen huurinkomsten vakantiehuis
- Hoeveel hypotheek kunt u krijgen in Spanje ?
- Nadelen lage premie Spaanse zorgverzekering
- Belastbaarheid Nederlands onroerend goed in bezit van Nederlanders die in Spanje wonen
- Een Spaanse nalatenschap en de executeur testamentair
- Spanje is geen fiscaal paradijs meer. Intensieve fiscale uitwisseling tussen Nederland en Spanje
- Terugvordering Plusvalia belasting bij verkoop woning zonder winst
- Erfbelasting in Andalusië: komende veranderingen
- ABP pensioen in Spanje
- Tarieven Spaanse inkomstenbelasting 2017
- Opzet eenmanszaak in Spanje
- Ontwikkeling huizenprijzen in Spanje
- 8 redenen om te investeren in Barcelona
- Uw eigen aankoopmakelaar
-
Nieuws & Updates 2016
- 01-03-2016 Nieuwe tarieven Spaanse inkomstenbelasting 2016
- 01-03-2016 Tarieven overdrachtsbelasting per regio
- 01-03-2016 Bepaling fiscaal inwonerschap en uw bankzaken
- 01-03-2016 Hoe sterk is uw koopkracht in Spanje ? Big Mac Index
- 01-03-2016 Minimumloon Nederland-België-Spanje 2016
- 01-03-2016 Tien Gouden Regels om problemen te voorkomen bij aankoop van o/g in Spanje
- 01-03-2016 Ontwikkeling huizenprijzen in Spanje
- 01-03-2016 Ontwikkeling Spaanse huizenprijzen per autonome regio 4e kwartaal 2015
- 01-03-2016 Huiseigenaar in Spanje? U bent belastingplichtig – als resident én als niet-resident.
- 01-03-2016 Een Testament naar Nederlands recht en uw Spaanse woning
- 01-03-2016 Het huurwaardeforfait in Spanje en de aangifte ervan
- 01-03-2016 Vonnis: Bank verantwoordelijk bij ontbreken bankgarantie ontwikkelaar
- 01-03-2016 Verzeker uw huis en inboedel in Spanje!
- 01-03-2016 Nieuw register vakantiewoningen in Andalucia
- 01-03-2016 Een passende hypotheek voor uw huis in Spanje
- 01-03-2016 Wat is de waarde van uw bedrijf ?
- 01-03-2016 Herziening Spaanse inkomstenbelasting gunstig voor niet-residenten ?
- 01-03-2016 Wat is goed juridisch advies (u) waard ?
- 01-03-2015 Fiscale hervormingen in Spanje 2015
- 01-03-2015 Waardebepaling Spaanse woning voor de Nederlandse IB
- 01-03-2015 Verhuizen naar en vanuit Spanje neemt weer toe
- 01-03-2015 Voordeligere nieuwe regeling Spaanse erfbelasting
- 01-03-2015 Verschil sociale en private gezondheidszorg
- 01-03-2015 Zorgeloos een huis kopen. 5 tips
- 01-03-2015 Hypotheekverstreking in Spanje soepeler
- 01-03-2015 Spaanse bouwnormen spelen in op aardbevingsgevaar
- 01-03-2015 Verzeker uw huis en inboedel in Spanje
- 01-03-2015 Vermogen overdragen aan de kinderen
- 01-03-2015 Wel of niet uitschrijven uit Nederland ?
- 01-03-2015 Ontwikkeling huizenprijzen in Spanje
- 01-03-2015 Terugvordering onterecht betaalde Spaanse erfbelasting
- 04-09-2013 Intensieve controle van eigenaren van Spaans o/g
- 01-05-2013 Spaans vastgoed uit dal ?
- Waar vindt u uw Nederlandstalige makelaar ?
- Aan welke Spaanse Costa vindt u uw makelaar ?
- Andalucia
- Barcelona
- Canarische Eilanden
- Costa Almería
- Costa Blanca
- Costa Blanca Noord
- Costa Blanca Zuid
- Costa Brava
- Costa del Azahar
- Costa Dorada
- Costa Cálida
- Costa del Sol
- Costa Tropical
- Ibiza
- Mallorca
- Mar Menor
- Murcia
- Valencia en omgeving
- Aankoopmakelaar
- Accountants
- Advocatenkantoren / Juridische dienstverlening
- Administratiekantoren
- Architecten
- Begeleiding bij aan- en verkoop
- Belastingadvies & aangiftes
- Financiering Spaans Vastgoed
- Gestorias
- Notarissen
- Verhuur vakantiewoningen
- Verzekeringen
- Suriname
- Tsjechië
- Thailand
- Turkije
- Uruguay
- Verenigde Staten
- Zuid-Afrika
- Zweden
- Zwitserland
- Huizenjagers Buitenland
- Mini college "Droomhuis gezocht", "Ik Vertrek", " Way of Living"
- Algemene Voorwaarden
- Internationaal Fiscaal Advies & Landendesks