01-03-2015 Hypotheekverstreking in Spanje soepeler

Hypotheekverstrekking in Spanje soepeler

Vandaag de dag kan gesteld worden dat de interesse in de aankoop van een tweede verblijf in Spanje weer aantrekt. Een groot aantal kopers financieren het onroerend goed met een hypotheek, echter, inbreng van eigen geld blijft noodzakelijk.

De houding van banken is positiever geworden waar het gaat om het verstrekken van hypotheken aan niet- residenten. Zeker voor de Nederlanders en Belgen, daar deze doelgroep bij de banken een goed ´klantprofiel´ en trackrecord opgebouwd hebben. Dit komt ten goede bij de beoordeling van hypotheek-aanvragen.

Waar tijdens de crisis slechts een enkele bank bereid was een financiering te verstrekken aan een niet-resident, wordt dit aantal steeds groter. Hierdoor is er concurrentie, waardoor ook de rente opslagen weer aangescherpt zijn. Daarnaast hebben de bankkantoren ook weer meer targets gekregen, vanuit hun hoofdkantoren.

Wanneer men een hypotheek wil aanvragen voor de aankoop van een woning is het belangrijk zich te laten begeleiden door een gespecialiseerd hypotheektussenpersoon. Zij kennen de normen en vereisten van de Spaanse banken en kunnen de vertaalslag maken van de documenten naar het Spaans. Op die manier wordt een dossier op de juiste manier gepresenteerd en is de kans op een goedkeuring groter. Behoed uzelf daarnaast ook voor ongewenste verrassingen, dure bijproducten of valse beloften.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hypotienda. Al sinds 2004 één van de belangrijkste spelers in de financiële dienstverlening op het gebied van hypotheken en verzekeringen in Spanje.

Ilse Burggraaf

Manager

Betrouwbaar advies in uw eigen taal, voor al uw verzekeringen!

Ons kantoor is geopend van ma t/m do van 9:00 - 17:30 uur en vrijdag van 9:00 - 15:00 uur

Calle Pablo Casals 7

29601 Marbella

Málaga – Spanje

T. +34 951 319 383 / +31 20 2410524
M.+34 691 268 966

F. +34 952 821 700

E. ilse@hypotienda.com

W.www.hypotienda.com

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel