Meldingsplicht banken

Meldingsplicht banken

Een nieuwe Spaanse wet verplicht banken om van tevoren aan bedrijven te melden dat een financiering of krediet niet verlengd zal worden.

Het is de afgelopen tijd helaas te vaak voorgekomen, dat bedrijven in de problemen komen omdat de bank op het laatste moment besloot om het krediet niet te verlengen.

Om deze problemen te voorkomen is er een nieuwe wet in Spanje in werking getreden.

Van nu af aan, moeten banken een voorafgaande kennisgeving geven aan bedrijven (inclusief zelfstandigen, dus autonomos) dat zij een (rekening-courant) krediet of elk ander krediet dat elk jaar verlengd moet worden, niet zullen verlengen, of dat men het krediet wil verminderen met 35% of meer.

Deze kennisgeving moet uiterlijk drie maanden voorafgaand aan de expiratie van het krediet schriftelijk gedaan worden aan de ondernemer.

Dus, als u een dergelijk bericht niet ontvangt, dan kunt u er van uit gaan, dat de financiering verlengd zal worden, behalve als u binnen die drie maanden plotseling niet meer zou voldoen aan de solvabiliteitseisen die overeengekomen zijn.

Bovendien moet de bank u een document met uw betaling geschiedenis geven, zodat u op zoek zou kunnen gaan naar een financiering bij een andere bank.

Als de bank niet aan deze wettelijke eisen voldoet, dus niet op tijd een kennisgeving stuurt, kan de ondernemer een schadevergoeding eisen voor de schade ontstaan uit het niet tijdig waarschuwen dat het krediet niet verlengd wordt.

Bron en voor meer informatie:

Accountnet

Contactpersoon: Martin Boulonois MBA

Postadres:

Avenida País Valencia 48-50

PO Box 278

03580  Alfaz del Pi  - Alicante

T. kantoor: (0034) 96 588 78 40

E.  martin@accountnet.info

W. www.accountnet.info

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel