Mini college "Droomhuis gezocht", "Ik Vertrek", " Way of Living"

Ook de televisie haakt in op de populariteit van een huis en/of een nieuw bestaan in het buitenland.

Populaire programma’s zijn o.a. “Droomhuis Gezocht”,  “Ik Vertrek” en "Way Of Living"

Dit soort programma's zijn ware kijkcijferhits. Iedereen droomt namelijk wel eens weg over een ander leven of een huis in het buitenland.

Maar in het korte tijdbestek van zo’n programma wordt nauwelijks gewezen op de juridische,  fiscale, financiële en bouwkundige haken en ogen van een huis in het buitenland of een emigratie naar een ander land. Daar is zo'n programma ook niet voor bedoeld. Zo'n programma moet kijkers trekken.

De indruk wordt vaak gewekt, dat de aankoop niet meer is dan even wat huizen met elkaar vergelijken en akkoord gaan met de vraagprijs of wellicht nog wat afdingen.

Bij zo'n aankoopproces komt echter veel meer kijken. Door een overhaaste en ondoordachte aankoopbeslissing veranderen mooie dromen soms in een nachtmerrie.

Kom daarom goed beslagen ten ijs en laat u niet leiden door de mooie plaatjes in dit soort programma’s. 

Lees de juridische en fiscale naslagwerken van uitgeverij Guide Lines over het wonen en kopen van een huis in het buitenland.  http://www.eenhuisinhetbuitenland.nl/c-2702948/landenpublicaties/

 • Mini college / Bespreking Droomhuis Gezocht Spanje 02-05-2019
  Mini college / Bespreking Droomhuis Gezocht Spanje 02-05-2019

  “Mini-college” / commentaar op Droomhuis Gezocht Spanje 02-05-2019Met belangstelling en verwondering gekeken naar de uitzending van Droomhuis Gezocht, waarin Tom en Corrie met Sybrand op zoek gingen naar een droomhuis langs de…

 • Mini College / Bespreking Droomhuis Gezocht Azoren (Portugal) 22-11-2018
  Mini College / Bespreking Droomhuis Gezocht Azoren (Portugal) 22-11-2018

  Commentaar uitzending Droomhuis Gezocht op de Azoren 22-11-2018

  Sybrand Niessen ging gisteren in het TV-programma Droomhuis Gezocht met Marco en Anne op zoek naar een droomhuis op de Azoren.

  Door het lezen van het handboek Wonen…

 • Way Of Living
  Way Of Living

  In het tweede seizoen van Way Of Living, dat iedere zondag te zien is op RTL 4, gaan Sanne Heijen en Arno Raymakers opnieuw op zoek naar andere manieren van wonen, leven of verblijven. Ofwel, hoe voelen mensen zich thuis in hun…

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel