Succesvol uw huis in Spanje verkopen

Wat is het geheim van succesvol verkopen in Spanje?

Want verkopen kost ook geld en bovendien tijd... er moet toch een manier zijn om beter/sneller te verkopen?  Zeker als je weet dat een kandiaat-koper minder dan 10 seconden nodig heeft om te beslissen of een bepaalde eigendom al dan niet in aanmerking komt!

Bij Cobat maken we er sinds 2003 een erezaak van.  Het VERKOOPDOSSIER dient ZO VOLLEDIG MOGELIJK te zijn.  Waarom ook niet, u wil toch niet die ene koper mislopen omdat er een fractie van wantrouwen ontstaat!  Bovendien moet u het vroeg of laat toch in orde brengen.  Dus, bijt even door de zure appel en breng, in samenwerking met uw makelaar, al uw papieren in orde! 

  1. Escritura of Copia Simple het belangrijkste document dat bewijst wie de eigenaars zijn.  En dat tevens de eigendom omschrijft.
  2. Bewijs van schrapping lening. Misschien had u geen lening nodig om aan te kopen maar heeft u wel een bewijs dat de lening van de vorige eigenaar geschrapt werd.  Is er nog een bestaande lening dan zijn de kosten hiervan wel degelijk voor u en uiteraard zal dit pas gedaan worden bij de verkoop.
  3. De IBI hiervan dient u te bewijzen dat u deze de laatste 4 jaren betaald hebt.
  4. Community fees Indien het gaat over een eigendom in een gemeenschap dan is het gebruikelijk om de verslag van de laatste vergaderingen alsook de bewijzen van uw betalingen aan deze gemeenschap over te maken.
  5. De laatste betaalde facturen voor electrciteit, water, gas, telefoon, internet, alarm, … for electricity, gas, water, etc.
  6. AON In het specifieke geval dat er uitbreidingen werden gedaan aan de eigendom... en vergis u niet, misschien heeft u die persoonlijk niet gedaan maar werden deze reeds gebouwd door een vorige eigenaar... want hoeveel zwembaden, carports, bergingen, ingeglaasde veranda’s etc. Zijn er in de loop van de tijd niet bijgekomen?  Bij Cobat zorgen we dat deze gelegaliseerd worden zodat u 100% aankoopt wat er in werkelijkheid aanwezig is.
  7. EPC het energiecertificaat is verplicht sinds 2013.

Pas daarna kunt u zich druk maken om professionele foto’s, drone opnames, een you tube filmpje of zelfs een virtuele tour...

First things first!  Dat is het geheim van succesvol verkopen!

Inmo Cobat

La   Vallesa 1, 4 D

E-3710 Calpe

T. 0034. 620 146 993

T. 0034. 618.422.979

E.  info@cobatcostablanca.com

W. www.cobatcostablanca.com

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel