11 Redenen om een huis in Portugal te kopen

11 REDENEN OM UW HUIS IN PORTUGAL TE KOPEN

Portugal is een gewild land om permanent of semi-permanent te wonen en staat op de 5e plaats in de top 5 van expat bestemmingen. Dat is natuurlijk niet voor niets. De prachtige natuur, de gastvrije bevolking en de aangename prijzen in restaurants, café’s en dienstverlening ondersteunen uw keuze. In dit artikel ontvangt u 11 redenen om uw huis in Portugal te kopen:

10 jaar geen inkomstenbelasting

Portugal trekt graag gepensioneerden aan als nieuwe inwoners van Portugal. Zij doen geen beroep op de (beperkte) arbeidsmarkt maar versterken wel de economische situatie in het land. Om die reden wordt de eerste 10 jaar na vestiging van gepensioneerden in Portugal door de belastingdienst geen inkomstenbelasting geheven.

Dit voordeel is er wel voor Belgische mensen, maar helaas niet voor de Nederlanders omdat Nederland in haar belastingverdrag heeft staan dat als Portugal niet heft, Nederland dat wel mag doen, en dat ook toepast.

Kosten woning

Het kopen van een woning brengt natuurlijk kosten met zich mee, maar die vallen in Portugal mee. Als u een huis koopt betaalt u over uw aankoop tot euro 92.400 geen overdrachtskosten. Daarboven is het tarief 1%. Ook betaalt u 0,8% zegelbelasting. Voor notaris en registratiekosten kunt u rekenen op ongeveer euro 400,– Na aankoop hebt u te maken met een jaarlijkse gemeentelijke belasting dat zo rond 0,3% van de aanslagwaarde ligt (lager dan werkelijke waarde).

Goedkoop levensonderhoud in het noorden van Portugal

De verpakte levensmiddelen in de supermarkt hebben vergelijkbare prijzen als in de Benelux. Maar de groente en het fruit van de markt (of van uw buren) is aanmerkelijker lekkerder en goedkoper. Ook vlees en vis zijn vaak beter van kwaliteit en goedkoper. Een espresso koffie in het cafe kost zo´n euro 0,60 en een flesje bier of glas met wijn nog geen euro. De kentekenbelasting voor uw auto is laag. Ook de garagekosten zijn zonder meer laag te noemen. Voor de kapper betaal ik hier in het noorden van Portugal euro 5,– en de dameskapper kost hier ongeveer euro 9,–.

Gastvrije bevolking

Wilt u wat weten, bent u verdwaald? Dan staat er al snel iemand klaar om u te helpen. Wees ook niet verbaasd als u meteen wordt uitgenodigd om ergens mee te eten of een wijntje te drinken. Hoe weinig de Portugees ook zelf heeft, men deelt ook dat gemakkelijk. Men is altijd bereid om een praatje te maken en de ander te helpen. Die sociale samenhang, met name in het noorden van Portugal, is ook dat waar het project Easy Living Portugal, naast betaalbaarheid en privacy, op is gebaseerd.

Veiligheid

In ieder land en dus ook in Portugal komt criminaliteit voor. Maar Portugal heeft 1 van de laagste criminaliteitscijfers van Europa! Aanslagen gebaseerd op politieke of godsdienstige verschillen doen zich niet voor in Portugal.

Gezondheid

Een onderzoek van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) zet Portugal op de 12e plaats in de ranking, Luxemburg op plaats 16, Nederland op 17 en Belgié op de 21e plaats.

Klimaat

Het prettige in het groene hart van Portugal (noorden), waar het woonproject Easy Living Portugal gerealiseerd wordt, is dat het ´s avonds aangenaam afkoelt, zodat u prima kunt slapen. In de zomer is het in het noorden van Portugal lekker warm maar niet zo warm als in de Algarve waar u in de zomer regelmatig met de airco aan binnen moet zitten.

Neerslag

In de zomermaanden valt er in heel Portugal vrij weinig neerslag. Met enkele tientallen millimeters gemiddeld per maand heb je het dan al snel gehad. Het natst is het gebied rondom de Serra de Estrela (midden Portugal), dat is goed voor zo’n 2500 millimeter per jaar. Dit wordt veroorzaakt door stijgende vochtige lucht vanaf de Atlantische Oceaan.

Rust, ruimte, natuur

De schitterende natuur: bergen , stuwmeren en bossen en het aangename klimaat hebben een sterke aantrekkingskracht om in het noorden van Portugal te gaan wonen. Maar ook het feit dat U op het Easy Living woonproject een comfortabel huis met privacy kan kopen dat ook nog eens betaalbaar is. Ook het goedkope levensonderhoud helpt mee aan de aantrekkelijkheid van het noorden van Portugal.

De bevolkingsmix

Er wonen zo´n 10-11 miljoen mensen in Portugal. Dat betekent dat er veel ruimte is. Het minimumloon is laag, dus vertrekken veel (vnl. jongeren) naar het buitenland om daar te gaan werken.  Asielzoekers vinden Portugal geen aantrekkelijk vestigingsland. Ze zijn er weliswaar veilig en welkom, maar vinden er geen luxe.

Taal

De Portugese taal is voor Belgen en Nederlanders nog wel een dingetje maar de bereidheid van de Portugees om met buitenlanders te communiceren is groot en met handen en voeten en Frans of Engels komt u er ook wel uit. Veel Portugezen hebben of zelf in het buitenland gewerkt of hebben familieleden die er gewerkt hebben.        

Bron en voor meer informatie:

www.easylivingportugal.com

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel