Penshonado regeling

Augustus 2015

Penshonado regeling

Per 1 januari 2011 is de penshonado-regeling voor de BES-eilanden afgeschaft. Voor Curaçao en Sint Maarten is deze regeling nog wel blijven bestaan.

De penshonado-regeling biedt gepensioneerde Nederlanders een gunstige fiscale regeling voor buitenlandse inkomsten, zoals pensioen en dividend. Deze inkomsten worden belast tegen een vast laag tarief van 10% (Curaçaose inkomstenbelasting). Onder voorwaarden kan er zelfs op een nog lagere belastingheffing worden uitgekomen.

Voorwaarden penshonado-regeling

1. Over een geldige verblijfsvergunning te beschikken;

2. Op het moment van inschrijving in het bevolkingsregister minimaal 50 jaar oud te zijn en

3. Voor eigen gebruik op Curaçao over een woning in eigendom te beschikken met een waarde  van minstens NAF 450.000 op het tijdstip van verkrijging.

Verblijfsvergunning

Naast de verblijfsvergunning voor personen met de penshonado-status zijn er op Curaçao nog andere verblijfsvergunningen mogelijk:

■ Verblijfsvergunning voor tijdelijk verblijf (maximaal 180 dagen), bijvoorbeeld voor kapitaalkrachtige investeerders of overwinteraars.

■ Verblijfsvergunning voor 3 jaar, 5 jaar of onbepaalde tijd, (afhankelijk van de ondernemingsactiviteiten op Curaçao en te investeren bedragen in Curaçaose onroerende zaken: NAf  500.000, Naf 750.000 respectievelijk Naf 1.500.000

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel