De Franse onroerend goed markt volgens France4U makelaar

France4u makelaar geeft haar mening over de staat van de Franse onroerend goed markt

Er is zeer weinig aanbod, omdat Franse verkopers niet hun goedkope hypotheek willen laten gaan. Dus als u iets ziet dat u aanspreek reageer snel.

Prijzen zijn aan het dalen in de grote steden, maar de landelijke gebieden genieten nog van de verhoging in de na covid rush. Toch zien wij in de mooie landelijke gebieden geen stijgingen meer, en zijn verkopers nu wel bereid iets te onderhandelen.

Ook kunnen tweede huis kopers profiteren van het dumpen van huizen met een laag energie coëfficiënt, of te wel hoge energieconsumptie bij vast gebruik. Als je toch maar van plan bent in de zomer te genieten van je Frans stekje, kan je profiteren van de G en F huizen die nu door fransen veel aangeboden worden. Deze worden ook aangeboden omdat ze niet verhuurd mogen worden in de toekomst. E huizen is dat vanaf 2034.

Dus die huizen dat Nederlanders graag willen met stenen muren en balkenplafonds, maar dan ook met enkel glas en weinig isolatie, zijn nu extra aantrekkelijk in prijs.

Maak gebruik van de marktsituatie, we verwachten dat rentes niet meer zullen stijgen na de lente 2024, de marktwerking zal dan weer in beweging komen omdat banken weer zullen durven lenen…. Dus wacht niet te lang

Kiezen voor France4u makelaar

We bestaan al sinds 2002, dus meer dan 20 jaar ervaring in het begeleiden van verkopers en kopers op een professionele en efficiënte manier in met name de regio Bourgogne. We werken met Nederlandse collegae in de Auvergne, Languedoc en Limousin. Onze contracten zijn twee talig, en zorgen voor een snelle en veilige afhandeling als eenmaal de koop is besloten. Onze website wordt door meer dan 20 000 mensen bezocht per maand. We helpen met de juiste prijstelling en een volledig marketingpakket binnen onze courtage.

Het kopen/verkopen in Frankrijk is meer en meer gecompliceerd… elk jaar komen er weer nieuwe verplichtingen waar een verkoop aan moet voldoen. Ons professionalisme is uw garantie. Om je te helpen met dit oerwoud aan regelgeving vraag ons gratis E-book “ uw huis verkopen”  hier: https://nl.france4u.eu/vendors-contact.html

Tip van France4u

Laat de toestemming van verbouwingen en/of uitbreidingen goed vast leggen….

Veel eigenaren denken dat veel werkzaamheden aan het huis kunnen doen, als ze de burgemeenster het maar vanaf weet “ hij gaf mij een knik op het jaar feestje hoor je wel eens.. Weet dat de burgemeester van een dorp is maar een doorgeefluik is, de bouwcommissie van het departement beslist en geeft officieel toesteming. Dus een “Permis de travaux” is al snel nodig, een officieel document, dan wel uitgereikt door de gemeente. Laat het vast leggen, en zorg voor een einde werkzaamheden document (declaration de achevement des travaux). Als deze documenten niet voorhanden zijn, kan een verkoop met wel 5 maanden of meer vertraagd worden tot dat een en ander weer geregeld is, of te wel “regularise”.

Huis tip

Dorpshuis met drie slaapkamers, Bourgogne

Vraag prijs 127.500 €     referentie bh5451m    Broye 71190

 

Gemoderniseerd dorpshuis in goede staat, met ruimte om verder te ontwikkelen. Een slaapkamer en douche beneden, twee slaapkamers en douche/toilet bereikbaar via buitentrap. Zolder biedt meer ruimte, Carport en Schuur. In gezellig dorp dichtbij Etang sur Arroux, ten zuiden van Autun.

De hoofdingang is in de woonkamer. Dit is een lichte kamer, dankzij de witte houten plafond balken. Deze kamer is 30m2 groot. Aan de achterkant eethoek en uitzicht op de velden. Aan de salonzijde pellet houtkachel. De hoofdingang deur kan worden gesplitst; in de zomer kan het bovenste deel open als raam. Links de eenvoudige maar efficiënte keuken. Naast de keuken het gastentoilet. Rechts van de salon is de ouderslaapkamer, met aan de achterkant een ensuite doucheruimte met toilet. De verdieping is bereikbaar via een buitentrap aan de zijkant. Hier kom je op een vide, met drie kamers: 1) grote slaapkamer 2) kleinere slaapkamer 3) doucheruimte met toilet de rest van de zolder kan nog verbouwd worden.

Onder het huis een kelder, met de elektrische boiler voor de radiatoren, en een elektrische boiler voor het warme water.

Aan de ene kant de driehoekige tuin ( totaal land is 1178m2) en het terras bij de keukendeur. Aan de westkant een smalle tuin waar je goed naar zonsondergangen kunt kijken. Aan de voorkant een binnenplaats. In de tuin en op de binnenplaats fruitbomen. Naast het huis een schuur 9 open aan een kant en een gesloten schuur/werkplaats. Het huis ligt aan de ingang van het dorp, aan de toegangsweg naar Letang sur arroux. Winkels zijn beschikbaar in Etang sur Arroux, Marmagne en iets verder Autun voor alle voorzieningen.

https://nl.france4u.eu/offer-i-id-i-18494-i-dorps-huis-te-koop-te-broye-morvan-bourgogne.html

https://nl.france4u.eu/

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel