8 redenen om te investeren in Barcelona

Ontwikkeling huizenmarkt in Barcelona

BARCELONA IS HOT. Wie je ook spreekt, iedereen kent de stad, hebben kennissen die er geweest zijn, of zijn van plan op korte termijn die kant op te gaan. Alle berichten zijn positief. De ideale combinatie van strand, grote stad, zee, cultuur, entertainment etc. Een echte “MUST DO”.

Ik woon en werk in Barcelona sinds 1.995. Als ik op reis ben buiten Spanje en men vraagt waar ik gevestigd ben, zie je altijd een brede glimlach zodra ik vertel dat ik in Barcelona woon. De stad heeft een prima imago en iedereen is ervan overtuigd, dat het geen straf is om hier te wonen. Twijfelt u nog, lees dan de volgende argumenten!

Reden nº 1: Barcelona is een geweldige stad om te wonen

Barcelona is door diverse Expats uitgekozen als één van de beste steden ter wereld om te wonen. Op die lijst staan ook steden als Singagpur, Sidney, Londen en Zürich, doch die liggen óf té ver weg, of hebben een minder goed klimaat. Barcelona biedt de ideale combinatie. De uitzonderlijke lokatie, letterlijk áán zee met spectaculaire witte zandstranden, levert de unieke combinatie; het confort van een grote stad, met alle voorzieningen met een vakantie-achtige uitstraling. Vanuit hartje Barcelona, is het immers slechts 10 bus-, fiets- of metro-minuten naar het strand!

Uit eten. Geweldige restaurants, van locale tapasbars tot ster restaurants. Dagmenu´s van €12.50 zijn geen uitzondering. Dat is heel wat anders dan in de meeste Europese steden.

Diverse international scholen, in- en rond de stad, zoals, The American School, The British School, The German School etc. waar in diverse talen onderwijs wordt gegeven. Voor een Master of MBA studie, kun je terecht op de pestigieuze ESADE Business School, ´´een van de top instituten van de wereld.

Prima gezondheidssysteem, met uitstekende ziekenhuizen en een goede infra-structuur.

Reden nº 2: Barcelona is een geweldige stad om te werken of een bedrijf te starten

Onlangs las ik, dat Barcelona op de éérste plaats staat van de TOP- 5- SMART- CITIES in de wereld! De overigen waren, New York, Londen, Nice en Singapore. Op zich een prachtige positie uiteraard. Openbaar Vervoer, milieuvriendelijke aspecten, de subsidies voor het gebruik van electrische auto´s en bussen, goede en snelle internet verbindingen waren ondermeer doorslaggevende argumenten.

Barcelona is dé stad voor START-UPS (de gemeente subsidieert allerlei activiteiten en heeft zelfs een speciale afdeling (Barcelona Activa) opgericht ter onderteuning. Belangrijke sectoren zijn Mode en Design, Mobile, Smart City, de Medische sector enz. Frequent vinden internationale beurzen plaats, zoals Alimentaria (Food beurs). The World Mobile Show, Salón Nautico (zoiets als Sail in Nederland) en andere grote vakbeurzen. U treft de charme van een Zuid Europese stad, gecombineerd met de zakelijk mentaliteit van de Catalaanse bevolking, die overigs érg internationaal is, met 18% buitenlanders. Het opzetten van een nieuw bedrijf is nog steeds niet gemakkelijk, maar op gemeentelijk nivo wordt hard aan verbeteringen gewerkt, om het gehele traject eenvoudiger te maken.

Het is bepaald geen straf om in Barcelona te werken. Als het in Januari koud en grijs is in Noord Europa is, wordt in Barcelona reeds zaken gedaan op één van de terrassen van de stad, genietend van het Mediterraanse klimaat. Het is hier altijd een stuk warmer dan in Nederland!

Reden nº 3: Het klimaat

De gemiddelde jaartemperatuur is 15,3 graden. Gedurdende de maand Augustus is het warm, met temperaturen die variëren tussen de 23-30 graden. De koudste maand is Januari, met een gemiddelde temperatuur van 8 graden. Gemakshalve zeggen we, dat het Barcelona zo´n 10 graden warmer is dan in Nederland. Met name in de winterperiodes, wanneer het in Nederland grijs is en we om 16.00 uur de lampen aandoen, is het heerlijk vertoeven in Barcelona, omdat er erg veel zonnige dagen zijn! De gemiddelde jaartemperatuur van de zee is 17,1 graden celcius.

 

Reden nº 4: Barcelona heeft een uitstekende infra-structuur

Barcelona biedt prima verbindingen met de hele wereld. Vanaf de prachtige, internationale luchthaven El Prat, op slechts 16 km buiten het centrum, vertrekken dagelijks vluchten naar de belangrijkste hoofdsteden van Europa, het Midden Oosten, de VS en andere verre bestemmingen. Low costs maatschappijen zoals Vueling, Transavia, Easyjet, German Wings en Ryanair opereren veelal vanaf de oude terminal, naast de nieuwe luchthaven gelegen. Er zijn goede treinverbindingen, enerzijds met de overige steden in Spanje, anderzijds met Europa. De bekende AVE, oftwel TGV brengt u binnen 2,5 uur naar Madrid en naar Parijs duurt zo´n 4,5 uur. De stad biedt een goed metro netwerk, de bussen zijn schoon en rijden op tijd. Het openbaar vervoer is bovendien goedkoop. Mocht u een beetje sportief aangelegen zijn, neem dan de BCN BICING card, om fietsend door de stad te rijden. Het is natuurlijk geen Nederland, maar er wordt wel volop gewerkt aan goede fietspaden. Omdat een gedeelte van de stad wat stijl is, is er ook een electrische versie van de fiets te huur.

Reden nº 5: Barcelona is een aantrekkelijke stad voor anderen om u te bezoeken!!

Vanuit zakelijk oogpunt is Barcelona een aantrekkelijke stad en biedt een zeer positief image. Modern, fris, schoon, trendy en veilig!

Reden nº 6: Traditioneel en internationaal

Spanje is bekend om zijn tradities en Barcelona is daar geen uitzondering van. Er zijn een scala van dingen te bezichtigen, op elk moment van de dag. Theaters, bioscopen, musea zoals het Picasso of het Miró, prachtige overdekte markten zoals de beroemde la Boquería op de Ramblas en diverse internationale restaurants. Het oude stadsgedeelte (casco antiguo) brengt u terug naar de Middeleeuwen of maak een “tapas tour” langs de barretjes in de Barceloneta wijk, aan het strand. De nieuwste culinaire TAPA topper is TICKETS RESTAURANT, aan de paralelo, van de beroemde kok Ferrán Adrià. Daar is echter wel een wachttijd van 3-4 maanden!

Reden nº 7: Barcelona is een uitstekende VERHUURMARKT

Als investeerder kijk je altijd naar de zogenaamde Return on Investment Factor (R.O.I.) “Wat levert mijn investering op, welk rendement kan ik genereren”. In Barcelona bestaat een enorme vraag naar huurwoningen. Als internationale studentenstad met diverse universiteiten is er een constante vraag naar studentenappartmenten in het centrum. Bij de locals speelt ook steeds vaker de mobiliteit een belangrijke rol, waardoor men graag huurt in plaats van te kopen. De derde grote huurgroep zijn de buitenlanders. In feite is er bijna altijd een tekort aan goede huurwoningen Door deze schaarste, stijgen de huurprijzen en kunnen rendementen van 5-8% worden gerealiseerd.

Daarnaast bestaat er de zogenaamde “Toeristische verhuur” van appartementen. Deze optie is op zich zéér lucratief, waarbij rendementen van 15-20% worden behaald. Op dit moment is dit welliswaar een delicate kwestie, omdat de gemeente twee jaar geleden de vergunningen heeft stopgezet (gedurende twee jaar). Men is bezig om e.e.a. goed in kaart te brengen en het doel is om een meer professionele aanpak te realiseren. Dit is op zich wel logisch. In het verleden werd de nachtrust van de “normale huurders” geregeld gestoord door luidruchtige toeristen. De gemeente beoogt de toeristen te concentreren en enkel vergunningen af te geven voor hele gebouwen, die de nodige garanties bieden. We verwachten dat men gedurende de eerste half jaar van 2017 met een oplossing zal komen.

Reden nº 8: Het juiste moment om te kopen!

De wereldcrisis lijkt langzaam te verdwijnen. Met name in Spanje, met een grote afhankelijkheid van de bouwindustrie, zijn de klappen zwaar gevallen. Sinds 2015 zijn de prijzen niet verder gezakt en gedurende 2016 stegen ze zelfs weer, welliswaar een beetje afhankelijk van de wijk. In Spanje werden zo´n 450.000 woningen verkocht in 2016. De onroerend goed markt is “opgeschoond” en de gelukszoekers houden zich gelukkig nu met iets anders bezig. De Spaanse banken hebben de geldkraan weer opengezet en er kan, tegen zeer aantrekkelijke voorwaarden, worden gefinancierd. Dat maakt het interessant!

Diverse buitenlandse investeringsfondsen zijn op zoek naar renderende projecten in Spanje, met name in de grote steden. De prijzen zijn nog steeds erg laag in vergelijking met andere Europese steden. Volgens een publikatie van The Global Price Guide, is de gemiddelde vierkante meterprijs in de belangrijkste Spaanse steden zo´n 4.409 euros, ver weg van prijzen in soortgelijke gebieden in Nederland (€6.609), Switserland (€11.476), Rusland (€11866), Engeland (€25.575) of Monaco (€44.522).

De trend is, dat de prijzen verder zullen stijgen, beïnvloed door de beperkte aanbod. Er is momenteel, in de populaire, centraal gelegen wijken, reeds een grotere vraag dan beschikbare woningen.

Spanje is een veilig land, dus uw investering is dus ook veilig. We kennen geen politieke strubbelingen, geen valuta schommelingen, geen religieuze strijd. Spanje is bovendien lid van de EU, waardoor alles een stuk gemakkelijk is.

Indien ik U heb kunnen overtuigen, neem dan contact met ons op!
Paul van den Hout

VAN DEN HOUT ENTERPRISES

Carrer Lepant, 286, Barcelona

Tel: +34-609-321.308

W.  www.vdhenterprises.com

E.   office@vdhenterprises.com

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel