Nadelen lage premie Spaanse zorgverzekering

Lage premie voor zorgverzekering in Spanje betekent goed opletten


Wanneer men een zorgverzekering af wilt sluiten kijkt men natuurlijk als eerst naar de premie. Een lage premie klinkt natuurlijk het meest aantrekkelijk, maar uit ervaring blijkt dat u in ruil hiervoor vaak wel verder moet reizen of moet bijbetalen als u zorg nodig heeft. Ook kunnen deze polissen beperkte dekking hebben. Zorg daarom dat u goed kijkt wat de polis inhoudt voordat u deze afsluit.

Beperkingen in goedkope polissen

Kritieke punten voor de goedkope polissen zijn dat je alleen gebruik kan maken van het medische netwerk van de zorgverzekeraar. Polissen met een hogere premie, hebben de vrijheid om wereldwijd naar eigen keuze een arts of specialist te bezoeken. Dit kan met name interessant zijn als u op de Spaanse eilanden woont waar u vaak verder moet reizen om een arts of specialist uit het medische netwerk te bezoeken.

Een ander kritiek punt van een goedkope polis is dat u vaak een bijbetaling moet doen als u zorg nodig heeft. Hier zit wel een maximum aan verbonden. Voor mensen die verwachten weinig gebruik te zullen maken van de polis kan dit wel interessant zijn. Welke ziektekostenverzekering past bij u?
Neem contact met ons op.

Acceptatie particuliere ziektekostenverzekering

Een particuliere ziektekostenverzekeraar in Spanje is niet verplicht om u te accepteren. Bij aanvang van de verzekering zal men u vragen opgave te doen van uw medische geschiedenis. De medische afdeling van de verzekeringsmaatschappij zal dan beslissen of ze u accepteren en of er uitsluitingen zijn van bestaande aandoeningen. Als de verzekeringsmaatschappij een bestaande aandoening uitsluit van de dekking, kunt u hiervoor uiteraard wel terecht in de “Seguridad Social” (publieke zorg), mits u daar recht op heeft. Een uitsluiting is dus geen reden om niet voor een particuliere ziektekostenverzekering te kiezen. Bovendien is het verstandig om de verzekering af te sluiten als u gezond bent. Ons kantoor kan u meer informatie hierover geven,
klik hier.

Vertrek uit Nederland en de basisverzekering.

Iedere inwoner van Nederland is verplicht verzekerd voor ziektekosten. Op het moment dat u zich laat uitschrijven uit Nederland komt in de meeste gevallen de verplichte basisverzekering te vervallen. Omdat uw zorgverzekeraar het bericht van uitschrijving door middel van een melding van de Basisregistratie Personen (BRP) ontvangt, moet u niet raar opkijken dat u van de zorgverzekeraar al een bericht van beëindiging krijgt op het moment dat u uw koffers aan het pakken bent. Het kan dus gebeuren dat u onverzekerd in Spanje aankomt. Daarom adviseren wij u om niet lang te wachten met het onderzoeken van de mogelijkheden voor een verzekering in Spanje. Lees op onze website meer over de verschillende ziektekostenverzekeringen.

 

Hypotienda Espana S.L.

Saskia Gruijters

Calle Pablo Casals no. 7- local 2

29602 Marbella (Malaga)

T. 0034 951 319 383 / 0034 618 364 170

E. info@hypotienda.com

I.  www.hypotienda.com

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel