Verhuur van uw huis aan toeristen wordt steeds moeilijker

Verhuur van uw huis aan toeristen wordt steeds moeilijker

Spanje begint meer en meer maatregelen te nemen om “illegale” verhuur van vakantiewoningen en appartementen via populaire websites als Airbnb en Home Away aan banden te leggen.  In veel autonome regio’s mogen vakantiewoningen en appartementen alleen worden verhuurd als ze aan strenge voorwaarden voldoen en staan ingeschreven in een verhuurregister.

Madrid

Madrid maakte onlangs bekend regels goed te keuren, waarin van woningeigenaren wordt geëist dat zij de woning alleen aan toeristen mogen verhuren als de woning een zelfstandige ingang heeft.

In bepaalde wijken worden nieuwe registraties voor vakantieverhuur zelfs tijdelijk stopgezet.

Barcelona

De gemeente Barcelona heeft sinds 2014 de uitgifte van nieuwe toeristische licenties bevroren. 4900 illegaal verhuurde appartementen zijn inmiddels gesloten en er zijn 6453 boetes opgelegd.

San Sebastian

Ook in San Sebastian wordt sinds 1 maart 2018 toeristische verhuur gereguleerd. Het aantal toeristische appartementen per gebouw/complex is nu aan een maximum gebonden. Bovendien worden er strengere eisen gesteld aan de bewoonbaarheid, de bezetting en de oppervlakte van het verhuurde object en dienen huiseigenaren hun verhuuractiviteiten bekend te maken.

Bilbao

In Bilbao worden boetes opgelegd tot € 100.000,-- als niet-geregistreerde woningen aan toeristen worden verhuurd.

Mallorca

In Palma de Mallorca zijn helemaal geen legale appartementen voor toeristische verhuur beschikbaar, omdat de gemeente vakantieverhuur in zijn geheel heeft verboden op straffe van sancties tussen de € 20.000,-- en € 40.000,--. De gemeente heeft zelfs een app ontwikkeld, waarmee toeristen kunnen controleren of het appartement waarin zij verblijven al of niet legaal wordt verhuurd.

Andalusië

In Andalusië moeten vakantiewoningen en appartementen sinds 2016 in een speciaal register worden geregistreerd. Zonder (verhuur)vergunning is het in Andalusië verboden uw vakantiehuis of appartement te verhuren.

Overweegt u in Spanje een (vakantie)woning of appartement te kopen en met de verhuuropbrengst een deel van uw aankoop- of jaarlijkse kosten terug te verdienen, informeer dan vooraf of u uw woning/appartement mag verhuren en tegen welke voorwaarden.

Bron: Inspanje

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel