Taxe d'habitation afgeschaft ?

november 2019

Hervorming Taxe d’habitation (o/z-belasting over het gebruikersgedeelte)

Dit deel van de onroerende zaak belasting wordt geheven van degene, die de woning gebruikt (de eigenaar of de huurder), ongeacht of de woning wordt gebruikt als hoofdverblijf of als vakantiehuis. Ook als de huurder geen huur betaalt is hij deze belasting verschuldigd. Ook hierbij geldt een peildatum van 1 januari van ieder jaar.

Belasting wordt geheven over 100% van de kadastrale fictieve huurwaarde.

Afschaffing Taxe d’habitation voor het hoofdverblijf in Frankrijk

In 2017 werd al aangekondigd, dat de Taxe d’ habitation voor het hoofdverblijf in Frankrijk gefaseerd zou worden verlaagd en uiteindelijk helemaal zou worden afgeschaft. Op dit moment zijn er al huishoudens die geen Taxe d’ habitation meer betalen. De bedoeling is dat rond 2023 niemand nog Taxe d’habitation betaalt voor zijn/haar hoofdverblijf in Frankrijk

Gefaseerde afschaffing zal als volgt verlopen:                                                

■       Voor 80% van de huishoudens zal de taxe d’habitation definitief worden afgeschaft in 2020, na te zijn verminderd met 30% in 2018 en 65% in 2019.

■       Voor de overige 20% van de huishoudens geldt er een korting van 30% in 2021 en 65 % in 2022, waarna ook voor deze groep de taxe d’habitation voor het hoofdverblijf in 2023 volledig zal zijn afgeschaft.

Let op !

Deze vermindering/afschaffing van de taxe d’habitation geldt alleen voor de woning die als hoofd woon- en verblijfplaats (maisons principales) dient van de belastingplichtige.

Eigenaren van vakantiehuizen en tweede huizen profiteren dus niet van deze hervorming in de taxe d’habitation.

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel