Waarom een aankoopmakelaar in Frankrijk een goed idee is ?

Als u op zoek bent naar een woning in Frankrijk heeft u wellicht al gemerkt dat de onroerendgoedmarkt in Frankrijk anders functioneert dan in Nederland.

Er bestaat geen Franse website met een totaal overzicht van te koop staande woningen in Frankrijk, zoals bijvoorbeeld Funda in Nederland.

Ook vindt u geen adressen bij de advertenties en soms kloppen de plaatsnamen niet eens. De foto’s zijn niet altijd professioneel en dezelfde woning staat voor verschillende prijzen bij verschillende makelaars te koop.

Dit is niet zozeer de schuld van de Franse makelaar maar eerder van het systeem en wetten waarmee de verkoopmakelaar te maken heeft.

Het zoekproces vinden de meeste aspirant kopers nog wel een leuke bezigheid, maar als ze eenmaal een huis gevonden hebben komen ze erachter dat de Franse makelaar de gewoonte heeft om niet alleen zichzelf te vertegenwoordigen maar ook de verkoper en koper.

De koper die liever voor een zo’n grote uitgave niet door dezelfde persoon wordt vertegenwoordigd als degene die een tegengesteld belang heeft, komt uit bij een aankoopmakelaar.

Wij vertegenwoordigen enkel en alleen de koper. We hebben zelf geen woningen in de verkoop en zorgen ervoor dat de koper van alle voor en nadelen op de hoogte is voordat hij een handtekening zet.

We kijken naar de bouwtechnische staat en de waarde van de woning. We voeren een bouwtechnische keuring uit, waarin wij de koper uitleggen wat het achterstallig onderhoud is en met welke kosten u ongeveer rekening dient te houden. Vervolgens voeren we ook een taxatie uit.

Op basis van deze 2 aspecten voeren we prijsonderhandelingen met de verkoper.

Als er een overeenkomst is bereikt met de verkoper, dan voeren we een omgevingsonderzoek uit.

Hierin kijken we of er bijvoorbeeld windmolens vlak voor de deur komen, of de boerderij van de buren gaat uitbreiden, of er een fabriek gebouwd gaat worden etc etc.

Uiteraard bekijken en bespreken we samen de Compromis de Vente. We regelen de machtigingen en zorgen ervoor dat alles soepel verloopt.

U zult zien dat er vele vragen op komen die met uw koop in Frankrijk te maken hebben.

Ook zult u af en toe tegenstrijdige informatie op internet lezen. Wij zijn er om deze vragen te beantwoorden zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Onze informatie en aankoopbegeleiding zorgen er voor, dat het hele aankoopproces soepel verloopt en u met vertrouwen uw investering kunt doen. 

Voor meer informatie en aankoopbegeleiding :

Mikel de Rooij

0033 4 66 87 15 17

mikel@hcmail.fr

www.hexagone-conseils.fr

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel