Hoeveel hypotheek kunt u krijgen in Spanje ?

Bent u er klaar voor? Hebt u de beslissing genomen om naar Spanje te verhuizen en daar een huis te kopen? Of hebt u plannen om een tweede huis aan te schaffen in de streek waar u al jaren op vakantie komt? Gefeliciteerd! Wij van WECARE hebben zelf ook ooit die beslissing genomen en het bevalt ons prima! 

Voorbereiding

Sinds 2004 geeft ons kantoor begeleiding bij het afsluiten van hypotheken in Spanje. Onze ervaring leert ons dat een goede voorbereiding een hoop ergernissen en teleurstellingen kan voorkomen. Voordat u met een makelaar door het prachtige landschap reist om uw droomhuis te vinden, adviseren wij u om te onderzoeken wat u in Spanje aan hypotheek kunt krijgen. Op onze website kunt u een Hypotheek Check aanvragen en dan weet u binnen 48 uur waar u aan toe bent. Onze adviseurs hebben jarenlange ervaring in het verstrekken van Spaanse hypotheken en zij weten precies wat mogelijk is aan maximale hypotheek. WECARE is een onafhankelijke bemiddelaar in hypotheken, en wij werken samen met diverse grote Spaanse banken.

Van aanvraag tot hypotheek

Het huis is gevonden, de prijs is overeengekomen en nu komt het erop aan dat de hypotheek verstrekt wordt. In Spanje is er veel bureaucratie en de regels en de lokale gebruiken zijn meestal erg onduidelijk voor een buitenlander. Om het proces van de aanvraag tot het passeren bij de notaris soepel te laten verlopen adviseren wij u om ons kantoor te vragen dit te begeleiden. Onze adviseurs spreken de taal, kennen de gewoonten en zij weten precies welke obstakels u tegen kan komen. U spreekt met ons in het Nederlands, en wij handelen het verder in het Spaans af.

Weetjes over de hypotheek in Spanje

  • In Nederland is er een wet in voorbereiding die het weglaten van het voorbehoud financiering in koopovereenkomsten verbiedt. In Spanje is het voorbehoud financiering altijd onderhandelbaar. Als u een huis wil kopen waar veel belangstelling voor is, zal de verkoper het liefst met u een overeenkomst aangaan zonder dit voorbehoud. Als u in dat geval een aanbetaling doet en u krijgt de financiering uiteindelijk niet rond, bent u het bedrag van de aanbetaling kwijt. Zorgt u er dus voor dat u zeker bent van het verkrijgen van een hypotheek voordat u een overeenkomst aangaat. Ons kantoor kan u hier uiteraard in adviseren.
  • In Spanje kunt u nooit meer dan 70% van de verkoopwaarde financieren, en als u resident bent, niet meer dan 80% van de verkoopwaarde. Houdt u er rekening mee dat u het restant van de koopsom en de kosten koper uit eigen middelen moet halen.
  • De Spaanse hypotheek kent geen rentevaste periode die korter is dan de looptijd. Bij aanvang van de hypotheek spreekt u met de bank af voor welk type rente u gaat (variabel of vast) en deze afspraak geldt voor de hele looptijd. Bij ons kantoor kunt u informatie krijgen over de diverse percentages.
  • In Spanje kent men alleen de annuïteitenhypotheek, en deze moet volledig afgelost zijn op de leeftijd van 75.

De grote dag en de dagen erna

Eindelijk is het zover, de hypotheek is bij de notaris gepasseerd en u bent de trotste eigenaar van een huis. Het grote genieten begint! Voorlopig zal uw hoofd niet naar administratieve zaken staan, en dat hoeft ook niet. Wij van WECARE blijven alert op de financiële zaken die voor u belangrijk zijn. Het adviseren over noodzakelijke verzekeringen, belangrijke wijzigingen, ons kantoor blijft het voor u in de gaten houden. Wij heten niet voor niets WECARE.

De geregistreerde naam van WECARE is Hypotienda Mortgages S.L.

Bron: Hypotienda

Hypotienda Espana S.L.

Saskia Gruijters

Calle Pablo Casals no. 7- local 2

29602 Marbella (Malaga)

T. 0034 951 319 383 / 0034 618 364 170

E. info@hypotienda.com

I.  www.hypotienda.com

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel