Kopen of toch eerst wat huren ?

Kopen of toch eerst wat huren onder de Spaanse zon?

Spanje, er zijn veel redenen om naar het zuiden te komen en gedurende langere tijd van de Spaanse zon te genieten. Is het niet het klimaat, de rijkelijke gastronomie of de rust, dan is het wel voor de Spaanse cultuur, levensstijl en verscheidenheid aan activiteiten, waar u ongetwijfeld al van kinds af aan door gecharmeerd bent. Vrijwel iedereen die eerder kennis gemaakt heeft met de Spaanse levensstijl en op zoek is naar een andere manier van leven, kan deze gedachtegang omarmen.

Uiteraard een veelgehoorde vraag is hoe de 1e stap naar Spanje gezet kan worden. “Ben ik wel klaar om de droomwoning te kopen, of toch eerst liever iets huren?” “Welke locatie spreekt me het meest aan?” Of eventueel meer van praktische aard: “Hoe overkom ik de taalbarrière en weet ik dat het contracttechnisch allemaal in orde is?” Wij begrijpen dat er vele vragen op u af komen, maar eigenlijk is het allemaal vrij simpel en kan het gereduceerd worden tot slechts 1 vraag!

Hebben we het over het huren van een woning in Spanje, dan kan de Spaanse verhuurmarkt praktisch gezien opgedeeld worden in 3 verschillende categorieën, denk aan lange termijn verhuur (>1 jaar), korte termijn verhuur (per maand) en vakantieverhuur (per week of dag). De markt is momenteel zo dat er bijna geen lange termijn huurwoningen beschikbaar zijn, aangezien ´t vaak lucratiever voor de eigenaar is de woning toeristisch gezien te verhuren. Het is dan geen uitzondering het maandbedrag wat men in de winter hanteert, terug te zien als weekprijs in het hoogseizoen (dus een verviervoudiging in de zomer). Het kan daarom als huurder ontzettend interessant zijn enkele maanden aaneengesloten buiten de zomermaanden te huren om een beter beeld te krijgen van bijvoorbeeld de omgeving.

Goed om te weten is dat vaak alles al gemeubileerd is en er verschillende woningportalen zijn waar al op voorhand vanuit NL interessante appartementen en woningen geselecteerd kunnen worden. Het is raadzaam deze selectie door te geven aan uw Nederlandse adviseur in Spanje, opdat deze namens u contact legt met andere partijen en de prijs goed kan onderhandelen.

Terugkomend op het zetten van de 1e stap, maak het vooral niet te gecompliceerd! Zodra u op de volgende vraag positief reageert, laat de rest dan aan ons over: “Wil ik ook beginnen met genieten in Spanje?” U kiest namelijk niet voor een bepaalde woning, maar u kiest voor een bepaalde levensstijl! Wij zorgen ervoor dat de juiste weg ingeslagen wordt.

 

De Binnenland Buitenland Makelaar

T. 0294 – 262705

T. 06 - 55771346

E. info@dbbm.nl

W. www.dbbm.nl

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel