Nieuwe luchthaven Lissabon

Alle lowcostvluchten vanaf 2018 via Montijo, een positivie invloed op het toerisme en de economie van de Blue coast

Portugals nationale luchthavenoperator, ANA, heeft een overeenkomst met de overheid om de Montijo luchtmachtbasis als tweede commerciële luchthaven van Lissabon te ontwikkelen.

RTP, de Portugese staatszender heeft bevestigd dat de regering het contract zal ondertekenen met ANA aanstaande 15 februari, http://www.rtp.pt/noticias/pais/confirmado-novo-aeroporto-no-montijo_v979803

De ceremonie naar aanleiding van dit belangrijk nieuws zal bijgewoond worden door de eerste minister  António Costa.

De huidige luchthaven van Lissabon nadert haar maximumcapaciteit van 25 miljoen passagiers per jaar en met het elk jaar toenemende toerisme zal dit niveau worden bereikt in de zomer van 2018 zeker omdat TAP, Ryanair en EasyJet van plan zijn om het aantal routes van en naar Lissabon te verhogen.

Alle Lowcost vluchten zullen landen op Montijo wat de populariteit van de streek ten zuiden van Lissabon ten goede zal komen, meer bepaald de Blue coast wordt namelijk op deze manier wel heel bereikbaar, op minder dan een half uurtje rijden en zonder tolwegen!

De Blue coast begint in Sesimbra en loopt tot de baai van Setubal die uitgeroepen is tot één van de mooiste ter wereld http://world-bays.com/bays/ . Vanuit Setubal kan u de boot nemen tot het schiereiland Troia en dan hebt u ongerepte Atlantische kust tot in Sines. De Blue coast ligt 40 km onder de hoofdstad Lissabon en 20km onder Montijo, de regio is dus zeer toegankelijk en dit zal met dit nieuws er alleen maar beter op worden.

Door de beschutting van de prachtige Serra Arrabida en natuurlijk de zuidelijke ligging tov Lissabon heerst hier tevens een waar microklimaat.

Door deze beslissing zullen meer 2e verblijvers de Blue coast ontdekken en deze kust zien als een mooi alternatief van de Algarve.

Bron: Invest in Lisbon

www.investinlisbon.com

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel