Een hypotheek in Spanje in het Nederlands afsluiten

Een hypotheek in Spanje in het Nederlands afsluiten

Tegenwoordig kunt u  in veel nieuwsberichten lezen dat dit hét moment is om een huis in Spanje aan te kopen. De hypotheekrente staat heel erg laag, de huizenprijzen zijn nog niet te hoog, kortom tijd om in te stappen. Ook wij vinden het de juiste tijd om nu dat droomhuis in Spanje te bemachtigen. De Spaanse banken hebben hun deuren weer geopend en verstrekken, na financiële beoordeling, gunstige hypotheken.

Maar hoe weet u nu wat een gunstige hypotheek in Spanje is? In uw eigen land is het al een hele klus om dit uit te zoeken en te regelen maar in Spanje gaat alles nog net even anders dan u gewend bent. Zeker als u niet bekend bent met de taal, wetten en lokale gebruiken is professionele begeleiding van groot belang.

Een duidelijk stappenplan

Sinds 2004 begeleiden wij onder andere Nederlanders en Belgen bij het verkrijgen van een gunstige hypotheek in Spanje. Volgens een duidelijk stappenplan gaan wij te werk. Met behulp van uw financiële documenten praten wij namens u met de bank in het Spaans en wij onderhandelen de beste voorwaarden voor u ter plaatse.

Persoonlijke uitleg noodzakelijk

Omdat de Spaanse banken geen geautomatiseerde beoordelingsmethodes toepassen is het extra belangrijk om persoonlijk uitleg over uw dossier te geven. Voor iemand in loondienst is een andere beoordelingsmethode van toepassing dan voor een zelfstandig ondernemer. En als uw inkomen voornamelijk uit huurinkomsten bestaan worden er weer andere rekenmethodes gebruikt.

Door onze jarenlange ervaring met Spaanse banken hebben wij inzicht in de rekentools en beoordelingsmethodes, hierdoor kunnen wij vooraf nauwkeurig uw hypotheek Spanje berekenen.

Wat zijn de grootste verschillen met Nederland?

√ Bewijs van inkomen en (huidige woon- en krediet)lasten is leidend
√ Spaanse banken rekenen met netto inkomsten
√ Het inbrengen van eigen middelen bij de aankoop van een Spaanse woning is vereist
√ Aflossingsvrije hypotheken worden niet aangeboden
√ De vaste rente is gelijk aan de looptijd van de hypotheek
√ Een taxatie is altijd nodig. Indien deze lager is dan de koopprijs, is de taxatie leidend
√ Een voorlopig koopcontract wordt onderhands getekend zonder voorbehoud van hypotheek.


Hypotheek begeleiding in het Nederlands

Omdat er weinig transparantie is bij Spaanse banken, raden wij u aan om een professionele tussenpersoon in te schakelen. Zeker als u de taal niet volledig beheerst en de wegen niet kent is dat van extra belang. Wij begeleiden u graag in het Nederlands. Met honderden positieve referenties zijn wij een belangrijke schakel in het proces voor het veilig aankopen van een woning in Spanje.

Het team van WeCare Mortgages (voorheen Hypotienda) bestaat uit Nederlands sprekend personeel. Hierdoor kunt u gemakkelijk contact opnemen en uitleg geven in uw eigen taal. Wij communiceren met de banken in het Spaans en geven terugkoppeling aan u in het Nederlands.


Maak een belafspraak met ons
U kunt ons telefonisch en per email bereiken van maandag t/m donderdag van 09:00 uur tot 17:30 uur. Op vrijdag van 09:00 uur tot 15:00 uur. Wij houden geen siesta, wij zijn de hele dag geopend.

Neem contact met ons op via:
 

Telefoon:            (0034) 952 263 023
Email:                 
info@spanjehypotheek.com
Website:             www.spanjehypotheek.com

Adres:
C/ Pablo Casals 7 Local 2
29602 Marbella (Málaga - Spanje)

Heeft u aan de Costa Blanca, Costa del Sol of Costa Brava een huis op het oog? Geen probleem, wij geven hypotheek begeleiding door heel Spanje, ook op de eilanden.

Bent u benieuwd naar wie wij zijn?
Lees hier ons verhaal.


 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel