2019 een van de meest sneeuwvolle jaren in de Alpen

November 2019

Het begon al in januari: een enorme sneeuwdump, die velen zich nog wel zullen herinneren, zorgde toen al voor het eerste record van 2019. Nog nooit viel er namelijk zo veel sneeuw in slechts zeven dagen tijd.

En het bleef maar sneeuwen, zo leek het. Want zelfs in mei lag er - bijvoorbeeld in Obertauern - nog een verse laag sneeuw van meer dan een meter. Iets wat normaliter maar eens in de tien tot twintig jaar voorkomt.

Inmiddels prijkt november op de kalender. Een maand die gewoonlijk nog best wat late nazomerdagen in petto heeft. Maar in de Oostenrijkse Alpen? Je raadt 't al: daar komt het alweer met bakken uit de lucht.

Als we de meteorologen mogen geloven viel er alleen in de afgelopen maand al de dubbele hoeveelheid sneeuw van een gemiddelde maand januari. Extreem dus, al dan niet bizar. Want zulke hoeveelheden...  komen maar eens in de 100 jaar voor. Chaos op de wegen en menig huis in het dal overstroomd door smeltend sneeuw, regen of modderlawines is het resultaat.

Toch is de chaos niet het enige gevolg van al die witte vlokjes die op de Alpen neerstrijken. De eerste Oostenrijkse pistes zijn  al open en zo kan je op enkele plekken alvast een voorproefje nemen van perfecte wintersport omstandigheden. Genoeg sneeuw en stralend weer nodigen immers toch uit voor die allereerste meters op de latten, toch?

Ingmar, zo het Adriatief – een lagedrukgebied welke vanuit de Adriatische Zee komt, die deze omstandigheden veroorzaakt: overstromingen in Venetië en sneeuw in Oostenrijk. De meeste sneeuw valt dan ook ten zuiden van de Alpenhoofdkam, welke van oost naar west door Oostenrijk heen loopt. Zo ook op bijvoorbeeld de Katschberg, waar nu op de berg al 150cm sneeuw ligt…… https://www.bergfex.at/katschberg/schneebericht/

Komend weekend gaan op de Katschberg de liften draaien en wordt de après-ski opgestart. Minstens net zo leuk is de Adventwandeling op de Katschberg. Tot aan de kerst kan je hier ‘s avonds  genieten van een sneeuwwandeling over een met olielampen verlicht bergpad langs hutjes met ouderwetse gezelligheid, gezang, trompetgeschal, Glühwein en Jägerthee.
https://www.katschberg.at/de/adventweg.html

Op de Katschberg verblijven? Alpreal makelaardij heeft regelmatig aanbod zoals te koop staande appartementen in het Landalpark op de Katschberghöhe. Dit park ligt op 1750m hoogte, aan de skipistes, op een paar minuten lopen van het gezellige centrum van de Katschberg en laat zeer goede verhuurinkomsten en dito rendementen optekenen.
https://www.alpreal.nl/secondhomes/nl/appartementen/518-te-koop-3-kamer-appartement-katschberg-salzburgerland-oostenrijk.html#


 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel