Ontwikkeling Franse hypotheekrente

Ontwikkeling Franse hypotheekrente

Franse hypotheekrente stabiel in zomer 2017

De zomer van 2017 laat nauwelijks een verandering in de Franse hypotheekrente zien. Het patroon is vlak-stabiel. Traditioneel vormt de zomerperiode het decor voor een rente-stijging – 2017 vormt een uitzondering.

Al reeds in de drie maanden voorafgaand aan juli toonde de rentegrafiek een horizontale lijn. We zien alleen kort begin augustus een zeer kleine stijging, ingezet door slechts 4 banken. Dit betrof alleen de tarieven voor looptijden van 10 en 20 jaar. De 15 jaars tarieven bleven onaangeroerd.

Tarieven nog steeds laag

Franse banken lijken de woningmarkt te willen stimuleren met het behoud van de gunstige omstandigheden op het gebied van woningfinancieringen. Het aantal hypotheken wat in deze periode wordt aangevraagd is relatief laag. Behoud van lage tarieven zou verkopers en kopers moeten stimuleren hun transacties te doen.

Dus, hoewel de tarieven zeer licht stijgen, blijft de zomer als geheel, zeer gunstig voor hypotheek aanvragers en zijn de voorwaarden voor het begin van het schooljaar nog zeer acceptabel. Banken die deze zomer hun doelstellingen niet hebben gehaald, zullen mogelijk worden aangemoedigd om hun tarieven opnieuw te verlagen.

EuropaHypotheek biedt een volledige hypotheek service aan voor internationale kopers op zoek naar Frans onroerend goed voor vakantie of verhuurdoeleinden. Wij kunnen u onder meer 2,15% vast voor 20 jaar; 1,95% vaste rente voor 15 jaar – beide tot 80% van de aankoopprijs, aanbieden. Vraag hier naar uw persoonlijke hypotheekberekening.

EuropaHypotheek

Ad van Hal

E.  a.van.hal@europahypotheek.nl

Den Haag, Parkstraat 83

T. 070-2500447
Amsterdam, Strawinskylaan 3051

T. 020-7543949
http://www.europahypotheek.nl/

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel