Trends en de glazenbol voor 2023

De glazen bol, oftewel de franse huizenmarkt à la campagne.

In Frankrijk spreken we niet over het platteland, maar over de campagne. Want om bv de buitengebieden als de Bourgogne/Morvan of de Limousin als « platteland » te benoemen klinkt bijna als een vloek in deze prachtige heuvellandschappen….

Wat zal de trend voor dit jaar zijn ? Over de markt in de grote steden en de omilggende gebieden zijn diverse studies verschenen : stagnatie en lichte daling in de stad, stabiel rond de stad, met een duidelijk lager aantal verkopen, door de stijgende rente en de aangescherpte regels voor hypotheek verstrekking in Frankrijk.

Over de campagne markt zijn er geen studies want dit marktsegmentje is te klein om veel aandacht te krijgen in Frankrijk. Dus zullen we het van onze eigen waarnemingen moeten hebben :

Er is nog steed een fors gebrek aan aanbod, dus een verkopersmarkt, de rentestand heeft weinig invloed, want ruim 90 % van onze kopers doen een ‘plezier’ aankoop en  hebben geen (bank) financiering nodig.

De galopperende inflatie zal de belegging in ‘stenen’ stimuleren, de verre-reis-problematiek zal de vakantiehuizenmarkt op een (auto) bereikbare afstand ook stimuleren, maar de onzekere internationale situatie blijft een domper op de langere termijn plannen.

Door de stagnerende/dalende markt in NL zullen er wat minder e/immigranten zijn, die hun plannen kunnen realiseren.

Ik voorzie voor dit jaar een lichte daling in het aantal transacties, bij een stabiel prijsniveau, net zoals 2022 t.o.v. 2021 (voor ons hèt topjaar, ondanks de covid).

Joost KUBBE, makelaar en meer !

Cabinet de France SAS

0033 609 32 11 33

www.immoboulevard.com

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel