Emigreren naar Duitsland ? Hoe pak je zo iets aan ?

Alles onder één dak bij de emigratie naar Duitsland

Daisy de Bruijn van Foqus Makelaardij en Frans Ringsma van financieel dienstverlener Euregio Finanz Center werken sinds kort intensief samen. Frans en Daisy begeleiden Nederlanders die willen emigreren naar Duitsland. ‘Wij nemen onze klanten bij de hand.
 

De vraag groeit sterk.

Het aantal verhuisbewegingen vanuit Nederland naar de andere kant van de grens is nog altijd hoog. ‘Dat zie je inmiddels ook wel terug in de prijzen in Duitsland’, vertelt Daisy. De prijsstijging is niet zo hoog als in Nederland, maar er is ook in Duitsland weinig aanbod. Tien jaar geleden gingen mensen met hele andere redenen verhuizen dan tegenwoordig. Corona heeft hier ook een aandeel in. Mensen beseffen ineens hoe belangrijk een thuis is, zeker als je daar moet wonen, werken en ontspannen. Mensen uit het hele land gaan het avontuur aan, maar zo’n stap is vaak lastiger en spannender dan ze denken. Ze spreken niet altijd de taal en zijn niet gewend aan de werkwijze van Duitse makelaars en banken. Dat is waar wij om de hoek komen.


Persoonlijk
 

Daisy en Frans signaleerden dus een duidelijke behoefte. Het stel woonde ruim 10 jaar in Duitsland en verhuisde toen naar een pand aan de Tubantiasingel in Enschede, waar ze ook kantoor houden.

Frans Ringsma: ‘Ik focus me al sinds eind jaren ’90 op de zogenaamde financiële emigratie voor Nederlanders in Duitsland. Of je nou naar een grensstad of dorp verhuist of naar Berlijn, het blijft emigreren.

Alles wat met geld te maken heeft kan ik regelen zoals een hypotheek of financiering. Het werkt over de grens allemaal net even anders.

In Duitsland gaat het zaken doen anders dan in Nederland. Daisy is makelaar in Twente en Duitsland. Haar specialisme ligt echt in de grensstreek Duitsland “Euregio”.

Daisy de Bruijn: Nederlanders behoeven wat meer persoonlijke betrokkenheid. Ze willen een makelaar die naast je blijft lopen totdat je de sleutel hebt en daarna ook nog aanspreekbaar is voor vragen en dat allemaal in je eigen taal.

Daisy weet als geen ander wat Nederlanders die verhuizen naar Duitsland nodig hebben. ‘Ooit was ik zelf de onwetende Nederlander die naar Duitsland ging verhuizen’. Met een flinke dosis kennis van de Duitse markt weet ze de
behoefte van Nederlanders en uiteraard ook Duitse klanten prima in te vullen.

 

Frans en Daisy genieten van het persoonlijke contact met hun klanten. Daisy: ‘We hebben recentelijk een leuke transactie gehad in het Duitse Laar, vlak over de grens bij Coevorden. Ik begeleid zowel de kopers als de verkopers en Frans verzorgd de hypotheek. Het stel gaat de woning mooi opknappen. Ze zeiden: ‘Jullie komen toch wel kijken als het af is?’. Daar doen we het natuurlijk voor.
 

Laagdrempelig contact
 

De laagdrempelige en persoonlijke aanpak wordt gewaardeerd door hun klanten. Frans Ringsma: ‘Ze kunnen ons altijd appen of bellen. We zitten er kort op, want verhuizen naar Duitsland zorgt voor onzekerheid en spanning.

Het voordeel is dat we alles onder één dak hebben. Zeker bij complexere transacties is de kans op miscommunicatie daardoor kleiner en valt alles goed samen. Als ik merk dat er een klant van mij vragen over een woning heeft, zeg ik: maak even een afspraak met Daisy. Het is een continue wisselwerking. Dat vinden we zelf leuk en onze klanten voelen zich er zeer comfortabel bij, het brengt rust.

Doet het stel dan alles samen? Daisy: ‘Nee dat ook weer niet. We hebben het kantoor naast ons huis, maar ieder heeft een eigen plek. We lopen makkelijk bij elkaar binnen, maar meestal is de deur naar elkaar dicht. ’s Avonds hebben we elkaar nog voldoende te vertellen’, besluit ze lachend.

 

Voor meer informatie en begeleiding bij aankoop en financiering van een huis in Duitsland ?

 

Euregio Finanz Center

Frans Ringsma

p/a Tubantiasingel 89       

7514 AB Enschede

T. +31 (0)53 711 24 24   | +31 (0)6 1460 2454

E.  info@ringsma.nl

W. www.euregiofinanzcenter.de

 

Foqus Makelaardij bv

Daisy de Bruijn

Tubantiasingel 89  

7514 AB Enschede

T.  053 203 9000

E.  info@foqus.nl

W. https://www.foqus.nl/


 

Heeft u ook plannen om naar Duitsland te emigreren ?

Lees er alles over in het handboek:  Wonen en kopen in Duitsland.

Alles wat u wilt én moet weten over wonen en onroerend goed in Duitsland

400 pagina’s onmisbare juridische, fiscale, financiële en sociale verzekeringsinformatie

https://www.eenhuisinhetbuitenland.nl/a-65073842/duitsland/wonen-en-kopen-in-duitsland-2021/#description

Boek is ook te koop via de boekhandel of bol.com

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel