Ontwikkelingen op de Griekse woningmarkt

juni 2024

Griekse woningmarktanalyse 2024 Lalaine C. Delmendo 10 juni 2024

De Griekse huizenprijzen blijven stijgen, te midden van de sterke vraag van buitenlandse huizenkopers, de groeiende woningbouwactiviteit en de aanhoudende economische groei in het land.

In de stedelijke gebieden van Griekenland stegen de huizenprijzen in het eerste kwartaal van 2024 met 10,76% ten opzichte van een jaar eerder.

In het 4e kwartaal 2023 stegen de prijzen met 12,48 % t.o.v. het 4e kwartaal in 2022.

Dat blijkt uit cijfers van de Bank van Griekenland. Het was het tiende achtereenvolgende kwartaal waarin de huizenprijzen met dubbele cijfers groeiden.

Gecorrigeerd voor inflatie stegen de huizenprijzen in de steden in het eerste kwartaal van 2024 met 7,31% op jaarbasis.

Op kwartaalbasis stegen de huizenprijzen in de Griekse stedelijke gebieden in het eerste kwartaal van 2024 met 2,4% (2,76% reële groei).

Ondanks de gestegen huizenprijzen liggen de prijzen van huizen in Griekenland nog een stuk lager dan in andere Europese landen, dit werkt als een magneet voor buitenlanders die niet alleen op zoek zijn naar rendement, maar ook willen verhuizen naar een populaire toeristische bestemming.

Ook de Golden Visa regeling trok veel Amerikanen en Britten naar Griekenland, waardoor de vraag naar huizen in Griekenland toenam en de huizenprijzen zijn gestegen 

Volgens Kosmas Theodoridis, voorzitter van de European Real Estate Brokers Association nam de vraag naar Grieks onroerend goed ook toe vanwege de Golden Visa Regeling, die vooral populair was onder Amerikanen en Britten.

Heeft u ook plannen om in Griekenland een (tweede) huis te kopen en/of er zelfs te gaan wonen ? 

Lees er dan alles over in het handboek Wonen en kopen in Griekenland

De juridische, fiscale en financiële en praktische vraagbaak over emigreren en/of aankoop van een (tweede) huis in Griekenland

https://www.eenhuisinhetbuitenland.nl/a-39945131/griekenland/handboek-wonen-en-kopen-in-griekenland/#description

 

Boek is ook te bestellen via bol. com en uw favoriete boekhandel

(ISBN : 978-94-92895-09-7) Steun uw lokale boekhandel ! 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel