De Europese Erfrechtverordening; wat betekent dit voor u en uw huis in Frankrijk ?

01-04-2015

Met ingang van 17 augustus 2015 wordt de Europese Erfrechtverordening van kracht.

Wat betekent dit voor u en uw huis in Frankrijk?

Door deze EU erfrechtverordening krijgt u de optie om uw huis in Frankrijk volgens Nederlands erfrecht te laten vererven en niet volgens het Franse recht, zoals nu het geval is.

Dat kan gewenst zijn wanneer u bijvoorbeeld uw overlevende partner wilt beschermen tegen de aanspraken van de kinderen.  In Frankrijk hebben deze bloedverwanten in de rechte lijn immers sterkere rechten dan in Nederland.  Met name bij kinderen uit een eerder huwelijk kunnen hier conflicten ontstaan, die nu met een geldig Nederlands testament vermeden kunnen worden.

Door uw Nederlandse testament nu door een deskundige te laten beoordelen en indien nodig aan te passen, kunt u bijvoorbeeld de langstlevende partner probleemloos vol eigenaar laten worden, hetgeen voorheen niet zo maar mogelijk was.  Ook blijft het mogelijk het Franse onroerend goed onder het Franse recht te laten vererven.

Het is nu uiterst belangrijk om uw situatie ten aanzien van de vererving van uw Franse huis zorgvuldig te analyseren en eventuele nieuwe mogelijkheden te benutten voortkomend uit de binnenkort van kracht wordende Europese erfrechtverordening. Met name kunt u ervoor zorgen dat uw erven te zijner tijd in Frankrijk geen problemen met de uitvoering van het Nederlandse testament zullen krijgen. In tegenstelling tot hetgeen nogal eens wordt beweerd, zal men voorlopig niet zonder Franse notaris kunnen en is het zaak deze goed te kiezen en voor te bereiden op een afwikkeling , die ingaat tegen hetgeen naar Frans recht geldt.

NB.     

Hoe een erfenis fiscaal wordt behandeld door de Franse fiscus is niet duidelijk, omdat dit in de verordening niet is geregeld. Het zal dus in de praktijk moeten blijken hoe de Franse fiscus om zal gaan met de vererving conform de gekozen Nederlandse systematiek. Dit punt zal uitdrukkelijk meegenomen moeten worden in de bovengenoemde analyse.

Neem contact met ons op indien u met deze problematiek geconfronteerd bent. Dit gaat iedere Nederlandse eigenaar van een huis in Frankrijk aan.

Met dank aan:

France Estate Services  

Lange Voorhout 70

2514 EH  Den Haag   

T.  070 360 51 01      

E.   info@franceestateservices.com

W. www.franceestateservices.com

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel