Uitdagingen bij het kopen van een Italiaans droomhuis

Wie doet het niet: verlekkerd kijken in de etalage van de Italiaanse makelaar. Of watertanden bij een huis met het bordje ‘vendesi’ aan de gevel. 

Als professioneel, onafhankelijk aankoopbegeleider ondersteunt La Dolce Casa u met hun jarenlange, veelzijdige expertise op de Italiaanse woningmarkt. Het bespaart u tijd, geld en, minstens zo belangrijk, het behoedt u voor valkuilen. Met kantoren in Nederland én Italië, communicatie in het Nederlands: gemakkelijk en efficiënt.

Als aankoopbegeleider heeft La Dolce Casa zelf geen huizen in portefeuille. We werken samen met een aantal zorgvuldig geselecteerde makelaars. Maar ook als u zelf een huis ziet bij een ons onbekende makelaar, kunt u ons inschakelen; we werken namelijk onafhankelijk. Dat maakt dat de keuze aan huizen en appartementen in Italië  enorm is. Uw droomhuis zit er ongetwijfeld tussen.

        

Onderstaande huizen zijn afkomstig uit de portefeuille van bevriende makelaars. Laat u de aankoopbegeleiding via ons lopen, kost u dat niets extra's, maar scheelt het u wel kopzorgen. 

Mede-oprichter Frits Hemerik legt uit: “De aankoopbegeleiding geldt voor elk object in Italië; we werken namelijk onafhankelijk. De huizen op onze website zijn afkomstig uit de portefeuille van zorgvuldig geselecteerde makelaars. Maar omdat we maatwerk leveren, komen we toch nagenoeg altijd op een ander huis. En soms, door het voorhouden van de spiegel, op een andere streek als onze opdrachtgevers oorspronkelijk voor ogen hadden.” Frits vormt met Antonella Ghianni het tweekoppige kernteam dat helpt bij de aankoophobbels.

Tureluurs

Antonella Ghiani, mede-oprichter, vult Frits aan. “Ik ben in België geboren, heb jaren in Venlo gewoond en sinds 1977 in Le Marche. Echt, bij elk aankoopproces, bij elk huis is wel wat. Vaak gaat het om de sanatoria, de illegale bouwwerken die gelegaliseerd moeten zijn voordat er verkocht kan worden. Maar ook het vinden van álle eigenaren. Of de bestemming van het perceel. Die bureaucratische rompslomp...” Antonella slaat haar ogen ten hemel. “De klanten worden er tureluurs van; gelukkig weten wij er wel raad mee.”

Valkuilen 

Antonella en Frits sommen moeiteloos enkele valkuilen op uit de dagelijkse praktijk op. Hun tips:

  1. Bedenk dat wat op vakantie geldt, niet persé opgaat voor een tweede huis. De gratis woonwensenchecklist helpt wensen te concretiseren.
  2. Kijk door de vaak slechte kwaliteit foto’s heen: het zegt niets over het huis zelf. Het ontbreken van een aanzichtfoto is vaak vanuit concurrentie-overwegingen.
  3. Als wij de aankoopbegeleiding verzorgen, draagt een makelaar normaliter de aankoopprovisie aan ons af. Dit aangezien wij het bijbehorende werk uit handen nemen. Even tot tien tellen, scheelt u dus al snel dubbele kosten.

Stappen naar tweede huis

Frits: “We bespreken de woonwensenchecklist. Vervolgens volgt een (betaalde) Quick Scan met de presentatie van een aantal huizen.” Antonella vult aan: “Soms zit er gelijk iets tussen, maar vaker blijkt het te leiden tot een aanscherping van de wensen. Daarna volgt een longlist. Voor de objecten uit de daarop volgende shortlist regelen we bezichtigingen. We begeleiden de klant. We laten daarbij ook de andere kant van de medaille zien. Klanten kijken dan soms vreemd op als we zeggen: ‘Dit moet u niet doen.’ We zijn en blijven nou eenmaal onafhankelijk.”

 

Rust en zekerheid: ook ondersteuning bij (ver)bouw, hypotheken en praktische zaken

Antonella: “Vooral de bureaucratische hobbels zijn tijdrovend; maar wij weten er raad mee. Met een machtiging nemen we veel werk uit handen; dat scheelt de klant tijd, geld en onnodig gereis. Wel zo gemakkelijk. Dat doen we trouwens ook bij (ver)bouw, hypotheken, bedrijfsmatige en praktische zaken.” Het is inmiddels wel duidelijk: La Dolce Casa inhuren, zorgt voor rust en zekerheid.

Onafhankelijke aankoopbegeleiding

Frits vat het overtuigend samen: “Maak gebruik van onze jarenlange, veelzijdige expertise als professioneel, onafhankelijk aankoopbegeleider. Het bespaart u tijd, geld en, minstens zo belangrijk, het behoedt u voor valkuilen. La Dolce Casa begeleidt u van begin tot eind, of alleen met een aantal spreekwoordelijke bouwstenen. Meestal kost het u zelfs niets extra’s! Aankoopplezier zonder kopzorgen maar met een glimlach!”

Meer informatie: www.ladolcecasa.nl

Huizenaanbod van zorgvuldig geselecteerde makelaars:

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel