Aankoop vastgoed in belastingparadijs Bulgarije

oktober 2023

 

 

Aankoop van vastgoed in Bulgarije

Heeft u eenmaal een keuze gemaakt voor een bepaald object of grondstuk in Bulgarije dan zal er  een voorlopig koopcontract worden opgemaakt.

In dit voorlopige koopcontract worden alle
gegevens ingevuld die betrekking hebben op het door u gekozen vastgoed of grondstuk.

Hierin wordt in de meeste gevallen om een aanbetaling gevraagd van 20% te betalen binnen 10 dagen na tekenen van het voorlopige koopcontract.

Verdere betaalafspraken worden in samenspraak vastgelegd in de voorlopige koopcontracten.

De advocaat in Bulgarije stelt de nieuwe notariële akte op met uw naam en persoonlijke gegevens en alle gegevens die betrekking hebben met het vastgoed of grondstuk (alle kadastrale gegevens).

Deze nieuwe notariële akte zal in overstaan met de notaris, koper, verkoper en advocaat worden voorgelezen en geverifieerd door de notaris, ook hier is bij de wet een verplichte tolk aanwezig die deze akte vertaald in het Engels of Duits.

De betaling van het vastgoed moet voldaan zijn voor overschrijving van het vastgoed. Dit alles is zeer goed geregeld net zoals in Nederland en België.

Overdrachtsbelasting

Over de waarde van overgedragen onroerend goed of motorvoertuigen is een overdrachtsbelasting verschuldigd, behoudens bepaalde vrijstellingen

Het tarief van de overdrachtsbelasting varieert van 0,1% tot 3% en wordt per gemeente bepaald.

Bulgarije belastingparadijs ?

Laagste belastingen van Europa

De populariteit van Bulgarije als jurisdictie voor bedrijfsoprichtingen, internationale holding structuren en outsourcing is gemakkelijk te verklaren door het feit dat Bulgarije de laagste belastingen van Europa heeft.

Vennootschapsbelasting (VPB) van slechts 10%

Bulgarije heeft slechts 10% vennootschapsbelasting is heeft daarmee het laagste tarief van Europa. Om deze reden worden vele ondernemingen of onderdelen daarvan verplaatst naar Bulgarije, om zodoende de gehele winst of een gedeelte daarvan in Bulgarije belast te laten worden tegen dit zeer lage VPB tarief van slechts 10%.

Tax incentives voor de vennootschapsbelasting

Ondernemingen die investeren in regio’s met hoge werkloosheid en een minimum aantal personen in dienst nemen kunnen voor 5 jaar worden vrijgesteld tot het betalen van vennootschapsbelasting.

De laagste inkomstenbelasting van Europa

Met een flat-tax van slechts 10% heeft Bulgarije ook de laagste inkomstenbelasting van Europa.

Dit is interessant, omdat Nederlandse directieleden van een Bulgaarse vennootschap, op grond van het belastingverdrag tussen Nederland en Bulgarije, belasting betalen over hun directieloon (ook wel tantième of directors fee genoemd) in Bulgarije, onder de Bulgaarse inkomstenbelasting.

Voorwaarde is wel dat de onderneming ook werkelijk als Bulgaars wordt aangemerkt en voldoet aan de eisen van de management control test.

De inkomstenbelasting in Nederland kan oplopen tot wel 52%!

Dividendbelasting:

slechts 5%

Ook de dividendbelasting in Bulgarije is bijzonder laag: slechts 5%. Wanneer de moeder/dochterrichtlijn van toepassing is dan wordt er 0% dividendbelasting is een tarief van 0% van toepassing.

Rente en royalties

Bulgarije maakt geen onderscheid tussen ‘gewone’ inkomsten, rente en royalties. Derhalve worden rente en royalties dus ook belast tegen slechts 10% vennootschapsbelasting.

Belastingverdragen

Bulgarije beschikt over een enorm netwerk van belastingverdragen ter voorkoming van dubbele belasting, waaronder met Nederland.

Voor meer informatie over aankoop van onroerend goed in Bulgarije

Bulgaria Invest Ltd.

Kantoor Bulgarije:
Municipality Hall, Pomoshtitsa, Vitosha 2, 7839 Popovo Region

T. NL: 0031 (0) 655721732
T. BG: 00359 (0) 893885933

E-mail: info@bulgariainvestltd.com

Website: www.bulgariainvestltd.com

Facebook: https://www.facebook.com/people/Bulgaria-Invest-LTD

KVK: 205733414

BTW: BG205733414

 

 

Bulgaria Invest helpt hierin, stap voor stap, waarin we naar perfectie en tevredenheid van onze cliënten streven.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel