Ondernemen in Frankrijk fiscaal interessanter

Ondernemen in Frankrijk wordt fiscaal interessanter voor zelfstandigen

Om de ondernemingszin in Frankrijk aan te moedigen (er zijn te veel ambtenaren) wil de Franse minister van Economie (Bruno Le Maire)  de omzetgrens van een micro-entreprise verdubbelen.

De kleine ondernemer (micro-entrepreneur) genoot in Frankrijk al verschillende belastingvoordelen, zoals  gedeeltelijke vrijstelling inkomstenbelasting.

Levert u als ondernemer een dienst dan is de helft van de omzet vrijgesteld van inkomstenbelasting en als u in goederen handelt is 30% van de omzet vrijgesteld.

Verhuurt u onroerend goed, en wordt dit onroerend goed gekwalificeerd als meublé de tourisme dan is maar liefst 71% van uw omzet vrijgesteld.

Bovendien hoeft zo’n kleine ondernemer zijn klant geen BTW in rekening te brengen (daar tegenover staat dat u ook geen BTW kunt aftrekken).

Ander voordeel is, dat de boekhouding van een micro-entrepreneur aan veel minder eisen hoeft te voldoen dan een groot bedrijf.

Tot nu toe lag de grens van een micro-entrepreneur  bij een omzet van € 33.100 (bij de levering van diensten) en € 82.800 bij de levering van goederen.

Als de omzetgrenzen worden verdubbeld dan betekent dit een omzetgrens van € 66.200 bij een het verlenen van diensten en van € 165.600 bij de levering van goederen.

Ook de verhuur van woningen wordt onder de levering van diensten beschouwd.

 

Mei 2018

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel