Duurste recreatiewoning van Nederland

Mei 2024

Duurste recreatiewoning van Nederland staat in Cadzand: vraagprijs acht miljoen euro

Een penthouse in de Nederlandse badplaats Cadzand is door Marc Coucke voor liefst 8 miljoen euro verkocht. Dat meldt De Tijd. Het is daarmee een van de duurste tweede verblijven die in Nederland ooit verkocht werd.

Het was de Nederlandse krant Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) die zondag met het nieuws uitpakte dat in de Zeeuws-Vlaamse badplaats Cadzand - ook erg in trek bij Belgen - een penthouse met een vraagprijs van 8 miljoen euro verkocht was. Goedkoop wonen is het er sowieso niet, maar deze verkoop spant er wel echt de kroon.

“Heel bijzonder”, noemt Marilein Harpe van makelaarskantoor Verhage & Lemahieu de verkoop in PZC. “Ik denk dat het de duurste recreatiewoning is die ooit verkocht werd in Nederland. Ik kan niets bedenken waar je niet permanent mag wonen en dat duurder is.”

Coucke

Volgens bronnen van De Tijd werd het penthouse - met 281 vierkante meter bewoonbare ruimte, vier slaapkamers en een bijzonder groot terras met zicht op de zee - verkocht door niemand minder dan ondernemer Marc Coucke. Het maakt deel uit van De Blanke Top - The Residence, vlakbij viersterrenhotel De Blanke Top, dat tien jaar geleden gebouwd werd door de Oostendse vastgoedontwikkelaar Bart Versluys en te boek staat als een van de meest prestigieuze vastgoedprojecten in de Nederlandse badplaats.

Toen het complex gebouwd werd, kocht Coucke meteen twee penthouses. Een van die twee had hij jaren geleden al verkocht voor 5 à 6 miljoen euro, aldus De Tijd, en nu is ook het andere verkocht. De appartementen in het complex werden de voorbije jaren vlot verkocht, maar op de website van het makelaarskantoor staan er ondertussen al meerdere te koop. Het gaat om appartementen tussen de 2,65 en 4,35 miljoen euro.

Residentie De Blanke Top in Cadzand-bad

Residentie De Blanke Top in Cadzand-bad

Bron: Omroep Zeeland, PZC, Nieuwsblad.be


Liever een goedkoper (tweede) huis in het buitenland ?

Lees er alles over in de serie handboeken: Wonen en kopen in : 

Wat zijn de  juridische, fiscale, financiële en sociale verzekeringsconsequenties van emigreren en/of aankoop van onroerend goed in het buitenland.

Alles wat u moet en wilt weten !  Ontdek de mogelijkheden en vermijd de valkuilen

https://www.eenhuisinhetbuitenland.nl/c-2702948/landenpublicaties/

Boeken zijn ook te bestellen via de boekhandel of bol. com

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel