Model 720 illegaal ?

Model 720 illegaal ?

Sinds 2013 is het verplicht om je vermogen buiten Spanje (dus bijvoorbeeld in Nederland of België)  op te geven aan de Spaanse fiscus indien dat meer is dan 50.000 Euro (per vermogenssoort).

Deze verplichting is er alleen voor fiscaal residenten, dus mensen die meer dan 183 dagen in Spanje  verblijven.

Dit vermogen moet worden opgegeven in detail, inclusief de waarde per onderdeel van het vermogen.

Als je getrouwd bent moet elk van de echtgenoten afzonderlijk een dergelijke aangifte doen.

Niet aangeven van dit vermogen heeft als gevolg een boete, welke varieert van minimaal 1500 Euro tot 150 % van je vermogen in het buitenland !

Vele inwoners in Spanje zijn onaangenaam verrast als ze een dergelijke torenhoge boete ontvangen, alleen maar omdat men “vergeten” is om dit vermogen aan te geven.

Daarom werden er diverse rechtszaken gestart tegen de Spaanse staat, omdat deze aangifte en de boetes als zeer onrechtvaardig en onrechtmatig beschouwd werden.

De Europese Commissie heeft onlangs aangegeven, dat ook zij het een en ander zeer onrechtvaardig vinden, met name de torenhoge boetes.

De Europese Commissie heeft aangegeven dat zij de Spaanse staat wil vorderen om de procedure omtrent het model 720 aan te passen en met name de hoge boetes te wijzigen.

Echter de Spaanse staat heeft bericht, dat zij niet bereid is om maar enige aanpassing te doen, zodat de Europese Commissie wellicht naar de Europese Hoge Raad moet gaan om daar een uitspraak te vragen.

Een dergelijke uitspraak kan zeer lang op zich laten wachten en in de tussentijd blijft het model 720 en de verplichtingen van kracht, omdat Spanje zich op geen enkele wijze gebonden hoeft te vinden aan een uitspraak van de Europese Commissie.

Ook is het zeer de vraag wat de hoge raad beslissen zal, omdat het formulier op een juridisch juiste wijze in Spanje is ingevoerd.

In ieder geval is het model 720 dus niet illegaal en zult u aangifte moeten doen.

Zonde van het geld, want een aangifte van model 720 is niet echt goedkoop, omdat er veel werk zit in een dergelijke aangifte.

Als er ooit een uitspraak komt en als dan het model 720 afgeschaft zou worden, dan zou de mogelijkheid kunnen ontstaan om de door u gemaakte kosten voor een dergelijke aangifte terug te eisen van de Spaanse staat.

Maar reken hier maar niet op en neem geen risico, doe deze aangifte dus op tijd.

Bron en voor meer informatie:

Accountnet

Contactpersoon: Martin Boulonois MBA

Postadres:

Avenida País Valencia 48-50

PO Box 278

03580  Alfaz del Pi  - Alicante

T. kantoor: (0034) 96 588 78 40

E.  martin@accountnet.info

W. www.accountnet.info

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel