Aankoop van een Finca in Spanje

Eigenlijk is een finca niets meer dan een perceel, met of zonder bebouwing. In Spanje kennen ze verschillende typen fincas. Voor elke finca is in het Plan General de Ordenación Urbana (bestemmingsplan) vastgelegd welk type gebruik voor die bepaalde finca is toegestaan.

Over het algemeen zijn er 2 type grondstukken waarop men een huis mag bouwen:

  1. Het meest voorkomende type, genaamd “URBANO”, wat te vergelijken is met bouwgrond in een woonwijk, hier mag men altijd een bepaald percentage van bebouwen, wat afhankelijk is van het bestemmingsplan, maar meestal tussen de 20 en 40% van de oppervlakte bedraagt. Ook de minimum grondstukgrootte is hier afhankelijk van het bestemmingsplan, maar is meestal van 200m2 tot 1000m2.
  2. Het type dat vrijer ligt, en dus niet in een woonwijk wordt “RUSTICO” genoemd, wat in Nederland te vergelijken is met agrarische grond. De wetgeving aan de Costa Blanca geeft aan dat men hier minimaal 10.000m2 nodig heeft voor de bouw van 1 woning en in dit geval mag men meestal maar 2% van het grondstukken bebouwen (200m2). Men moet hier altijd 1 constructie op bouwen, het is wel mogelijk om hier een hoofdwoning te hebben en een aangrenzend gasten appartement (met aparte toegang).

Uiteraard zijn er nog veel meer regels waar men rekening mee moet houden, maar dit zijn globaal de 2 types.

Let op: er staan op internet best veel fincas te koop die nog verbouwd moeten worden maar dan is niet altijd het grondstuk legaal. De regels en wetgeving met betrekking tot grondstukken, bouwen en verbouwen liggen in Spanje zo anders dan in uw thuisland en daar helpen we u graag bij. 

Daarnaast is goed om na te gaan welke banken een financiering kunnen verstrekken voor een finca. Zo financieren de meeste aangesloten banken bij Spaanse Hypotheek geen finca rústica, maar wel fincas urbanas.

Voor meer informatie:

CasaLasDunas

Verkoop

Costa Blanca Zuid +34 965724489
Costa Blanca Noord +34 678769381
Costa Del Sol +34 656284257

contact@casalasdunas.com

https://casalasdunas.com/contact/

CasaLasDunas Real Estates SL, Kantoor-La Marina
Avenida Londres 1A, Local 2, Centro Com. Plaza Sierra Castilla, 03177, La Marina-San Fulgencio

Locatie Kantoor

Openingstijden verkoopkantoor
Maandag tot en met Vrijdag van 9.30 – 18.00

 

CasaLasDunas Rental SL. Verhuur en Beheer

Kantoor voor Verhuur +34 965724489
WhatsApp voor Verhuur +34655759029 

holiday@casalasdunas.com


Meer weten over de juridische, fiscale, financiële en sociale verzekeringsaspecten van emigreren naar Spanje en/of aankoop en bezit van onroerend goed in Spanje ?

Lees er alles over in de Spanje handboeken en dossiers van uitgeverij Guide Lines

Voor iedereen met emigratie- aankoop- of investeringsplannen in Spanje

Met medewerking van juristen, advocaten, fiscalisten, financiers, makelaars, verhuisbedrijven en andere ervaringsdeskundigen.

Al ruim 25 jaar de juridische, fiscale en financiële informatiebron voor Nederlanders en Belgen die zich al of niet permanent in Spanje willen vestigen en/of in Spanje een (tweede) huis willen kopen of reeds bezitten.

► Overzicht Spanje handboeken en dossiers

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel