Zonne-energie voor uw huis in Italië

Mobiele energie systemen voor uw recreatiewoning

Nederlanders kopen tegenwoordig steeds vaker een vakantiewoning of stacaravan in binnen -en buitenland. Zolang deze woning zich op een park bevindt is men meestal voorzien van gas en/of elektra. Een geheel andere situatie ontstaat indien deze woning ergens midden in de natuur staat. Vrijwel dagelijks spreken wij hier mensen die een oude boerderij of iets vergelijkbaars in bijv. Frankrijk, België of Spanje gekocht hebben.

In veel gevallen is zo'n woning niet aangesloten op de nutsvoorzieningen, meestal omdat de aansluiting gewoonweg te ver weg ligt. Om dan toch hierop te kunnen worden aangesloten moet men vaak bedragen tussen de € 10.000,- en de € 100.000,- betalen en dat heeft men er vaak niet voor over. Ook komt het voor dat men wel stroom heeft maar bijv. niet meer dan 4 of 6A; onze MultPlus of Quattro maakt hier dan gewoon 10 -20A van!!!

De oplossing ligt dan voor de hand; je maakt je eigen energievoorziening. In deze situatie is het van groot belang dat u eerst goed inventariseert wat u allemaal aan elektriciteit wenst te gaan gebruiken. Het spreekt voor zich dat we voor alle lampen zgn. spaarlampen gaan gebruiken, een zuinige koelkast uitkiezen, kortom bij alles wat we gaan gebruiken even nadenken hoe we dat zo energiezuinig mogelijk kunnen doen.

Uiteindelijk blijkt dan dat we veelal met een vermogen tussen de 1500W en 3500W uit de voeten kunnen. In de praktijk blijkt dat men vaak te klein begint maar een Phoenix MultiPlus 24/3000-70 is in de meeste gevallen een absolute uitkomst; met een vermogen van 3000W en een piek van zelfs 6000W , een ingebouwde acculader van 70A ,een volautomatische omschakelautomaat en een indrukwekkende hoeveelheid instelmogelijkheden vormt deze unit meestal het hart van zo'n installatie. Uiteraard hebben we nog veel grotere vermogens ; tot +/- 10kW is dit goed te doen. (Overigens wordt deze ook veel toegepast als noodstroomsysteem daar waar men wel stroom heeft maar deze nogal eens kan uitvallen als u er niet bent; hierdoor blijft uw beveiliging en de CV altijd gewaarborgd.)

Altijd komt dezelfde vraag naar voren; "hoe lang heb ik dan stroom uit mijn accu's?" Nu, dat is een kwestie van de juiste berekening maken. Voor gewoon gebruik heeft men aan 24V 230 - 460A voldoende. Dit betekend dus 2 tot 4 flinke accu's; hiervoor kiezen we altijd onderhoudsvrije gel-accu's. Deze gaan doorgaans een jaar of 5 - 7 mee. Met behulp van een battery monitor kunnen we altijd aflezen hoeveel stroom er nog in de accu zit en hoelang we hier nog mee vooruit kunnen. Uiteraard moeten deze accu's ook geladen worden en daar hebben we dan toch echt stroom voor nodig. Afhankelijk van de situatie doen we dit dan middels zonnepanelen en/of een generator. Hierin zijn weer veel mogelijkheden die sterk afhankelijk zijn van uw specifieke situatie. Dit kunnen we dan in een persoonlijk gesprek met u doornemen om samen de juiste configuratie samen te stellen Kortom, het lijkt misschien moeilijk maar in feite is het een kwestie van in een keer de juiste keuze maken en dan heeft u daar weer 20 jaar lang plezier van.

bannertopsystems350x115.jpg

Last but not at least: wat kost dat? Een kompleet systeem met alles er op en aan, dus een Phoenix MultiPlus incl afstandsbediening , een monitor , bekabeling en de twee grote gel-accu's kost ongeveer € 2700,- excl. btw. Meestal stellen wij dan een complete set samen en leggen u alles duidelijk uit zodat u e.e.a. zelf kunt installeren want het is belangrijk dat u zelf begrijpt hoe het werkt. Na dit alles te hebben gelezen zult u ongetwijfeld toch nog wat vragen hebben; schroom dan niet maar bel ons dan of kom eens langs. Wij helpen u graag en advies is bij ons altijd gratis, vrijblijvend en gaat vergezeld van een uitstekend kopje koffie.

 

Top Systems B.V.
Duitslandweg 13
2411 NT Bodegraven
T (0172) 650 737
F (0172) 619 329
info@topsystems-energy.nl

I.www.topsystems-energy.nl

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel