Wonen in het buitenland: Burgerservicenummer (BSN) kwijt

april 2024

 

Het burgerservicenummer (BSN) is uw eigen persoonsnummer voor contact met de overheid. Uw burgerservicenummer (BSN) staat meestal op uw paspoort, identiteitskaart en rijbewijs uit Nederland. U kunt het nummer ook online opzoeken via Mijnoverheid. Daarnaast vindt u het BSN op een Nederlandse loonstrook, jaaropgaaf, zorgpas of zorgpolis.

Soms kan het echter zijn dat u het BSN echter niet meer terug kunt vinden. Dit is vooral het geval bij personen die al langer in het buitenland wonen. Als u niet in Nederland woont, maar u werkt wel in Nederland, of u heeft gewoond of gewerkt in Nederland, dan staat u ingeschreven in de Registratie Niet Ingezetenen (RNI). Mocht u het BSN kwijt zijn, dan kunt u een uittreksel BSN opvragen bij  een van de 19 RNI-loketten in Nederland. De kosten voor het aanvragen van een uittreksel verschillen per RNI-loket.

Uittreksel aanvragen als u niet in de RNI staat

Staan uw gegevens niet in de RNI? Maar heeft u wel in Nederland gewoond en bent u vóór 1 oktober 1994 uitgeschreven uit Nederland? Dan kunt u een bewijs van uitschrijving of een kopie persoonskaart aanvragen bij de gemeente Den Haag. Dit kan digitaal of schriftelijk.

Meer informatie

Meer informatie en de contactgegevens van de RNI-gemeenten vindt u op de website nederlandwereldwijd.

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel