Kopen op een veiling

Kopen op een veiling

Subastas zijn openbare executoriale veiingen.

Hier worden goederen die in beslag zijn genomen door de belastingdienst, deurwaarder of rechtbank te koop aangeboden.

Vroeger was dat een ingewikkelde zaak met veel bevoordeling van vriendjes, nu echter kunt u bieden via het internet.

Wist u dat in deze veilingen ook machines, voertuigen en natuurlijk onroerend goed tegen aantrekkelijke prijzen gekocht kunnen worden?

Meer informatie over deze veilingen kunt u (in het Spaans) vinden op de website  https://subastas.boe.es

Op deze website kunt u de basisinformatie over elke veiling (beschrijving van het onroerend goed of machines, de dagvaardingen, etc.) bekijken.

Er is ook een zoekmachine om veilingen per provincie te vinden.

U kunt zich registreren als gebruiker (met elektronische certificaten), waarna u toegang heeft tot meer informatie over de goederen en hoe u deel kunt nemen als bieder.

Ook kunt u zich abonneren op een alert service die u op de hoogte van de veilingen houdt welke voldoen aan uw wensen.

Om deel te nemen aan een veiling moet je 5% van de geschatte waarde (die zal worden geretourneerd als de woning, machine of auto niet wordt toegekend) te deponeren, en biedingen kunnen worden gemaakt voor een periode van 20 kalenderdagen vanaf de starttijd van de veiling:

Deze periode kan worden verlengd tot maximaal 24 uur als een poging een uur voor de voltooiing wordt ingediend.

U moet zich nooit haasten bij het indienen van uw bod, omdat u zich op die manier “in de kaart laat kijken”, zodat een andere bieder uw bod kan verbeteren als de deadline nadert.

Roerende goederen

Zoals vermeld in de “Portal van elektronische veilingen” kan worden geboden op voertuigen, machines, meubels, producten, etc.

Als u deelneemt aan een veiling van dit type, zal de website informatie geven over het onderwerp van de veiling, en de geschatte waarde, de plaats waar ze worden geveild, en of de goederen kunnen worden bezichtigd.
Maar ook worden soms vermeld de reden van de veiling en de rechter of notaris die belast zijn met de veiling. Soms is er ook een taxatierapport aanwezig.

Onroerende goederen

Met name ook huizen en bedrijfsgebouwen worden geveild en daar zitten soms zeer aantrekkelijke objecten tegen lage prijzen bij.

Hou altijd wel rekening met de veilingkosten.

Bestudeer wel de situatie voor elk aanbod goed, want er zitten vaak problemen aan vast. Als er op een huis twee hypotheken zitten en de veiling is opgezet voor de aflossing van de tweede hypotheek dan moet u natuurlijk ook de eerste hypotheek betalen.

Controleer altijd de staat van het onroerend goed voordat u een bod doet. U heeft namelijk geen garantie tegen zichtbare of verborgen gebreken.

Kopen via een veiling kan zeer voordelig zijn, maar het brengt ook aanzienlijke risico’s met zich mee en natuurlijk moet je precies weten wat je doet en goed de Spaanse taal machtig zijn.

 

Accountnet Gestor & Accountancy Services SL

Martin Boulonois

Avenida País Valencia 48-50

E-03580    Alfaz del Pi   -  Alicante

T. 965 88 78 40

E. info@accountnet.info

I.  www.accountnet.info

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel