Meenemen van huisdieren

Meenemen huisdieren, huisdieren aan boord

Voor het reizen van huisdieren per vliegtuig naar het buitenland gelden strenge regels van de luchtvaartmaatschappijen en voor de invoer van huisdieren gelden per land ook verschillende invoer eisen.

Luchtvaartmaatschappijen

Er zijn drie manieren om een huisdier per vliegtuig te laten reizen.

  1. als handbagage in de cabine (begeleid)
  2. als overbagage in het vrachtruim (begeleid)
  3. als vracht in het vrachtruim (kan onbegeleid)

Er zijn maar weinig luchtvaartmaatschappijen die een huisdier in de cabine toestaan en als men dat al doet dan alleen voor de allerkleinste soorten. Als overbagage is alleen mogelijk wanneer u zelf ook op de vlucht zit.

Maar voor een aantal bestemmingen is het alleen mogelijk om uw huisdier(en) als vracht te boeken.

Dat laatste geldt voor de volgende landen: Australië, Brunei, Hong Kong, Ierland, Kenia, Nieuw Zeeland, Ver. Arabische Emiraten, Verenigd Koninkrijk, Zuid- Afrika.

Het kan ook verplicht zijn als vracht te boeken wanneer het totale volume of gewicht van de huisdieren in hun transportkennels groter is dan het door de luchtvaartmaatschappij aanvaarde maximum.

Reisdocumenten

Bij het transporteren van huisdieren naar het buitenland zijn reisdocumenten vereist. De meeste landen eisen bij invoer minimal twee documenten:

Een geldig gezondheidscertificaat en een geldige hondsdolheidverklaring. Veel landen eisen echter aanvullende documenten en verklaringen.

Neem daarom vooraf contact op met de ambassade van het land van bestemming of wanneer uw huisdier als vracht moet reizen neem dan contact op met een gespecialiseerde huisdier agent als Zoologstics.

Voor meer info:  www.zoologistics.nl

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel