Droomhuis Gezocht (Zweden) : commentaar & advies

Ook weer gekeken naar Droomhuis Gezocht (Zweden) ?

11 NOVEMBER 2022 

Op (11-11-2022) is er weer massaal gekeken naar Droomhuis Gezocht

In deze uitzending gaan deelnemers op zoek naar een huis in Småland (Zuid-Zweden)

Zweden blijft een onweerstaanbare aantrekkingskracht hebben op Nederlanders.  De natuur, de ruimte, de rust en de romantische Zweedse houten huizen, die ons blijkbaar doen terugverlangen naar de tijd van Pippi Langkous.

Maar ja, zeg nou zelf.  Onbetaalbaar wonen op een paar vierkante meter 3 hoog achter in de Nederlandse Randstad of voor veel minder een prachtig Zweeds huis met een stuk grond, de ongerepte natuur of een rustgevend meer om de hoek.

Vergeet de zegelrechten (Stämpelskatt) niet !

Bovenop de koopsom betaalt u 1,5% zegelrechten (Stampelskatt), vergelijkbaar met de Nederlandse overdrachtsbelasting die meestal door de makelaar wordt overgemaakt aan de belastingdienst.

De heffingsgrondslag bestaat uit het hoogste van de koopsom of de fiscale taxatiewaarde van het onroerend goed in het jaar voorafgaand aan de overdracht.

Daarbij komen nog kosten voor eigendomsregistratie (Lagfart)  en kosten voor een keuringsbedrijf (ca. € 1.000), want in Zweden geldt de regel

dat je altijd een huis koopt in de staat waarin het zich bevindt. Een kandidaat-koper heeft in Zweden daarom een onderzoeksplicht. (Köparens undersökningsplikt)

Laat u zich daarom niet mislijden door de goedkope huizenprijzen. Er dient namelijk rekening te worden gehouden met een extra kostenpost voor de nodige herstelwerkzaamheden, omdat de staat van onderhoud van de Zweedse huizen vaak te wensen overlaat. Vooral door de hoge loonkosten in Zweden doen Zwe-den vaak zelf (op amateuristische wijze) het onderhoud van hun huis of hele-maal niet.

Heeft u ook interesse in emigratie en/of aankoop van een (tweede) huis in Zweden ?

Lees er alles over in het handboek Wonen en kopen in Zweden

Meer dan 350 pagina’s onmisbare juridische, fiscale, financiële en praktische informatie over emigreren naar Zweden en/of de aankoop van een (tweede) huis in Zweden

Alles wat u wilt én moet weten. Ontdek de mogelijkheden en voorkom de valkuilen

https://www.eenhuisinhetbuitenland.nl/a-27533921/zweden/handboek-wonen-en-kopen-in-zweden/#description

Boek is ook te bestellen via de Nederlandse boekhandel of bol. com

(ISBN : 978-94-92895-18-9)

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel