Aantal emigranten vanuit Nederland weer gestegen

april 2024

Het Nederlandse nieuws loopt over van het aantal immigranten dat zich in Nederland vestigt, maar wist u dat in 2023 in totaal 192.469 mensen zijn vertrokken uit Nederland. Dit aantal omvat zowel Nederlanders als mensen met een migratieachtergrond.

Emigratie stijgt 32% in 2 jaar in 'War for Talent' met steeds aantrekkelijker aanbod.

Buitenlandse bedrijven werven in hun 'War for Talent' actief Nederlands talent met steeds aantrekkelijker aanbod, blijkt uit gegevens van de organisatie van de Emigratiebeurs.

De aangeboden regelingen bestaan uit financiële vergoedingen voor verhuiskosten, taalcursussen, belasting kortingen, hulp bij het zoeken van geschikte scholen voor de kinderen en ondersteuning bij de huisvesting. Voor veel beroepen van hoog tot laag wordt de rode loper uitgelegd in het buitenland.

Landen steeds creatiever in 'War for Talent' Zo kent Zweden het "Target Mobility Scheme" en "LIKE" - Language is the Key. Hierbij worden specifieke beroepsgroepen in gezondheidszorg, techniek en horeca, extra financieel ondersteund bij een vertrek naar Zweden. Frankrijk kent het "het régime fiscal des impatriés", dat onder andere gebruikt wordt voor het werven van personeel in de gezondheidszorg. Duitsland dat tot 2035 maar liefst 7 miljoen vacatures moet vullen werkt met een "Beachäftigungsverordnung" en een punten systeem voor niet EU ingezetene, om mensen in techniek, handel en dienstverlening te werven.

Canada dat door Corona, met 500.000 werknemers achterloopt in de werving van getalenteerde immigranten, zoekt niet alleen hoogopgeleiden in de techniek, maar ook vrachtwagen chauffeurs. Daarnaast is Canada op de hoogte, dat Nederland agrariërs uitkoopt. De Canadese provincie Nova Scotia werft actief Nederlandse boeren om te helpen bij hun immigratie. Gewilde nieuwkomers worden geholpen via de "Express Visa Service".

Woningnood drijft Nederlanders over de grens

Bekende vertrekredenen voor emigratie zijn de zucht naar een betere kwaliteit van leven aangejaagd door de overbevolking, immigratiecrisis en de verslechterende mentaliteit in Nederland. Inmiddels geeft ook de nijpende woningnood een extra reden om Nederland de rug toe te keren.

Emigratie stijgt 32% in 2 jaar


In 2021 emigreerden 145.330 Nederlanders, na Corona in 2022 vertrokken 173.469 emigranten. In 2023 vertrokken 192.469 emigranten een aantal dat men pas in 2030 had verwacht. De emigratie is hiermee met 32% gestegen in 2 jaar door de toenemende (arbeids)mobiliteit, aangejaagd door een combinatie van vergrijzing, krappe arbeidsmarkt binnen en buiten Europa, toerisme, internationale studenten en binnenlandse kwaliteitsfactoren zoals overlast door overbevolking (woningnood, verslechterende infrastructuur), mentaliteit etc.

Bron : Emigratiebeurs


Heeft u ook emigratieplannen en waar krijgt u allemaal mee te maken ?

Lees er alles over in de emigratie-landen handboeken van uitgeverij Guide Lines

Wat zijn de  juridische, fiscale, financiële en sociale verzekeringsconsequenties van emigreren en/of aankoop van onroerend goed in het buitenland.

https://www.eenhuisinhetbuitenland.nl/c-2702948/landenpublicaties/

Boeken zijn ook te bestellen via de boekhandel of bol. com

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel