Met een jong gezin emigreren naar de Costa Blanca Zuid

mei 2024

Het is een droom die uit is gekomen, wij zijn geëmigreerd naar de Costa Blanca zuid. Wij zijn een jong gezin van vier, Marvin en Marin als trotse ouders met twee kinderen, een zoon van 7 en een dochter van 5 jaar oud. Ruim 3 jaar geleden besloten wij de grote stap te gaan maken. Weg regenend op een camping in de achterhoek zeiden we tegen elkaar dat het tijd was, tijd om te ontdekken of wonen in het buitenland iets voor ons zou zijn. Natuurlijk kwam dit niet geheel uit de lucht vallen want we hadden het er al vaker over gehad alleen vaak liep het weer stuk op hetzelfde, het achterlaten van ons oude vertrouwde leven, huis en werk in Nederland.

Vol goede moed begonnen wij onze zoektocht, we hadden al vrij snel besloten dat het de Costa Blanca Zuid moest worden omdat dit gekenmerkt wordt door 300 + dagen per jaar zon, een gezond micro leefklimaat en het aan de kust vrij toeristisch is wat dan weer kans geeft op een goede baan en gemakkelijk is om in combinatie met Engels de taal sneller onder de knie te krijgen. Na een lange en moeizame zoektocht van ruim 70 verschillende woningen en appartementen die werden bekeken vonden wij dan onze droomwoning, gelukkig! Tijdens deze zoektocht werden veel woningen bekeken die helemaal niet aan de opgegeven wensen voldeden. Reden genoeg voor Marvin om hier wat mee te gaan doen, dit moet anders en beter kunnen. Goed luisteren naar de wensen van de klant om vervolgens het juiste gebied en de perfecte woning voor de klant selecteren.

Die kans krijgt hij bij Golfsun GS Spanish properties. Een Nederlands – Iers familiebedrijf met ruim 30 jaar ervaring aan de Costa Blanca Zuid. Een hecht en gedreven team zet zich hier dagelijks in om aan de wensen van de klanten te voldoen, persoonlijke aanpak en ontzorgen van A tot Z zijn hierin belangrijke speerpunten.  Staat u aan het begin van uw ontdekkingsreis voor de aanschaf van een tweede woning om van te genieten tijdens uw vakantie, zoekt u een investeringsobject om rendement te maken in de weken dat u er zelf niet aanwezig bent of droomt u eigenlijk van een emigratie naar dit prachtige deel van Spanje ? Bij Golfsun GS Spanish properties gingen velen tevreden klanten u voor, wij maken deze reis voor u onvergetelijk en samen vinden wij UW droomwoning aan de Costa Blanca Zuid.

Ondertussen kunnen wij zeggen dat het voor ons hier allemaal op zijn plaats is gevallen. De belangrijkste wensen voor ons waren minder leven om te werken, meer buiten leven, genieten van elkaar als gezin en wellicht het allerbelangrijkste in het leven is dat je kinderen gelukkig en blij zijn, daar valt of staat de volledige emigratie mee. Het eerste half jaar is het erg druk met het regelen van allerlei zaken die een emigratie met zich mee brengt. In het begin hebben wij bewust veel in combinatie gedaan met een gestor en vertaler zoals het regelen van papierwerk omtrent het padron (inschrijving gemeente), het inschrijven van de kinderen op school en de communicatie met de leerkrachten. Uiteraard kost het geld om deze vakmensen in te huren maar je wilt dat het allemaal goed geregeld wordt en het geeft u er veel rust en meer tijd om te genieten van dit prachtige land voor terug.


Om terug te komen op de kinderen, een veel gehoorde mits of maar in de aanloop naar de keuze voor wel/niet emigreren is de kinderen. Komt het wel goed, gaan ze de taal wel leren, worden ze op school wel geholpen enzovoort. Wij hebben dit ook gedaan, de meeste twijfel over de emigratie zit in de toekomst van je kinderen, doe ik er wel goed aan, hebben ze wel een toekomst. Ons antwoord nu is heel simpel, maak u om de kinderen maar geen zorgen, zij begrijpen de Spaanse taal binnen 3 maanden en binnen gemiddeld 6 maanden kunnen ze heel goed vertellen wat ze wel en niet willen. Onze kinderen hebben het allebei erg naar hun zin op school, hebben vriendjes/vriendinnetjes, kunnen goed overweg met de “profe” (leerkracht) en ze scoren dan gemiddeld genomen ook nog eens erg goede beoordelingen. Het is erg cliché maar vaak hebben de ouders het moeilijker met de Spaanse taal dan de kinderen zelf!  Voor wat betreft de toekomst liggen er hier mede door het toerisme en de 4-talige opvoeding voldoende kansen. In de basis tegen een lager loon maar kinderen met ondernemende ouders zoals u met de gedachte om te emigreren zullen creatief genoeg zijn een succesvolle eigen business op te zetten met alle kansen die er zijn. Vergeet niet dat uw kind aan het einde van de Spaanse school de talen Spaans, Valenciaans, Engels en natuurlijk zijn/haar moedertaal Nederlands zal beheersen.

We kunnen nog uren schrijven over ons emigratieproces maar iedere persoonlijke situatie is anders. Voor ons is alles op zijn plaats gevallen in dit heerlijke land, wij genieten van het buitenleven, de kinderen doen het goed op school, beoefenen beide een leuke hobby en we hebben als gezin vele nieuwe vriendschappen opgedaan met mensen die allen dezelfde mindset hebben.  

Wij hopen dat u met veel plezier deze blog heeft gelezen en het eventuele twijfels bij u heeft weggenomen. Vergeet niet dat niets in het leven vanzelf gaat en dat er ook in Spanje “problemen” zijn maar dat u er heel veel kwaliteit van leven voor terug krijgt. U kunt immers beter spijt hebben van de dingen die u heeft gedaan als van de dingen die u niet heeft gedaan… Hasta pronto, tot snel !

Golf Sun Main Office

C/ Isla Formentera 21A, C.C. Sophia, Local 11, La Regia, 03189, Orihuela Costa, Alicante.

Main Office  : +34 965 322 863

Out of Hours: +34 638 266 372

Monday to Friday 10:00h - 18:00h

sales@golfsun.net

www.golfsun.net


Meer weten over de juridische, fiscale, financiële en sociale verzekeringsaspecten van emigreren naar Spanje en/of aankoop en bezit van onroerend goed in Spanje ?

Lees er alles over in de Spanje handboeken en dossiers van uitgeverij Guide Lines

Voor iedereen met emigratie- aankoop- of investeringsplannen in Spanje

Met medewerking van juristen, advocaten, fiscalisten, financiers, makelaars, verhuisbedrijven en andere ervaringsdeskundigen.

Al ruim 25 jaar de juridische, fiscale en financiële informatiebron voor Nederlanders en Belgen die zich al of niet permanent in Spanje willen vestigen en/of in Spanje een (tweede) huis willen kopen of reeds bezitten.

► Overzicht Spanje handboeken en dossiers

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel