Investeren in Valencia

Investeren in Valencia

Veel mensen kennen Spanje van de Costa´s, vooral die van de Costa Blanca en Costa del Sol en daarna van stedentripbestemmingen zoals Barcelona en Madrid.

Sinds kort is Valencia zowel als stad als ook de regio in opkomst. De stad Valencia is de derde stad van Spanje en biedt eigenlijk alles wat je kunt wensen: cultuur, architectuur, gastronomie en prachtige brede zandstranden. Daarnaast heeft Valencia een heel goed klimaat het hele jaar door. Nu de stad is ontdekt als dé city trip bestemming, trekt dit ook investeerders aan.

Een investering in een appartement in Valencia stad biedt nog een hoog rendement, gezien het nog relatief lage prijspeil in vergelijking met Barcelona, maar ook door de grote vraag en wederom het aantrekkelijke klimaat, wat een hoge bezettingsgraad garandeert. Daarnaast is het als goede belegging zeker geen straf zelf regelmatig in deze mooie stad te vertoeven. Alhoewel een grote stad, heeft het door de vele leuke terrassen en wijken, verborgen pleinen en vriendelijke Valencianen nog een dorps karakter. De drooggelegde rivier de Turia, loopt als een 10 kilometer lange groene ader door de stad en biedt ook voor wandelaar, hardloper en fietser veel ruimte om je door de stad te bewegen. De onlangs vele aangelegde aparte fietsrijstroken maken van Valencia een fietsstad bij uitstek.

Voor wat betreft de vastgoedmarkt in de stad is deze momenteel volop in beweging. In deze typische Spaanse markt moet je daarom goed je weg vinden en snel kunnen handelen. Belangrijk is kennis van de markt alsook weten in welke wijk het interessant is een appartement aan te kopen. De wijk Ruzafa in het centrum is de afgelopen jaren enorm in opmars, wat ook effect heeft gehad op de prijzen. De koopjes vind je nu eerder in de aangrenzende wijken of juist weer in de oude visserswijken dicht bij het strand, waarvan Cabanyal het bekendste is. Kortom, voor ieder wat wils.

Naast Valencia stad heeft ook de regio nog veel te bieden. Het is nog een echte Spaanse regio in een mooie groene omgeving. De streek van Valencia is met name bekend om zijn citrusvruchten (sinaasappels, mandarijnen en citroenen) en daarnaast de wijngebieden. Verder ook hier mooie natuurgebieden, waarvan het Sierra Calderona, voor de fietsers en wandelaars nog veel rust en ruimte biedt. In een straal van een half uur van de stad en luchthaven vind je veel leuke plaatsen, maar vooral ook nog veel betaalbare huizen. Veelal zijn het de vakantiehuizen van de mensen uit de stad die te koop staan. Deze huizen werden vooral in de zomermaanden gebruikt, waar de hele familie vakantie met elkaar viert, maar de jeugd steeds meer een eigen plan trekt en opa en oma de zorg en onderhoud voor het huis niet meer kunnen dragen. Hierdoor vind je een aantal zeer aantrekkelijk geprijsde huizen, waar misschien nog wel wat aan moet worden opgeknapt, maar je echt veel huis én grond voor je geld koopt.

Valencia in het kort:

  • Aangenaam klimaat met 2660 zonuren per jaar en een gemiddelde temperatuur van 23 graden.
  • ´s Werelds grootste leverancier van sinaasappels.
  • Veel sport en cultuur, waarbij het Fallas festival zeker een keer meegemaakt moet zijn.
  • Goed toegankelijk vanuit Nederland en België met vele vluchten per dag, maar ook ter plekke met fiets, metro en taxi. Vliegveld ligt op 15 minuten van de binnenstad.
  • Kilometers brede zandstranden en boulevards, en een grote haven.
  • Een groen en typische Spaans achterland.
  • Op 1,5 uur rijden kan er geskied worden.

Kortom Valencia biedt alles wat het aantrekkelijk maakt om te investeren en om van te genieten!

Wil je meer over Valencia en de regio, kijk eens op: www.makelaarvalencia.nl

.

 

 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2024 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel