Ontwikkeling huizenprijzen in de EU tot en met 2e kwartaal 2022

oktober 2022

House Price Index 2e kwartaal 2022

Eurostat is het bureau van de statistiek van de Europese Unie en verwerkt de gegevens van alle statistiekbureaus van de EU-landen. 

Alle landen laten in het 2e kwartaal 2022 nog steeds een positieve prijsontwikkeling zien. Maar Eurostat loopt helaas wel achter de feiten aan, omdat alle nationale bureaus voor de statistiek van de EU-landen de gegevens moeten verwerken en door moeten geven aan Eurostat.

Inmiddels kwam de NVM met de nieuwste cijfers van de Nederlandse huizenprijzen over het 3e kwartaal 2022. In het derde kwartaal van dit jaar zijn de Nederlandse huizenprijzen met 5,8 % gedaald ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Dat is de grootste kwartaal-op-kwartaal-daling die de NVM ooit heeft gemeten.

Ten opzichte van een jaar eerder is er nog wel sprake van een kleine stijging van de huizenprijzen: met 2%. Dat is wel een veel minder grote stijging dan voorheen. In het 2e kwartaal van dit jaar stegen de prijzen op jaarbasis nog met zo'n 11% en in het eerste kwartaal nog met ongeveer 14%.

Wat de huizenprijzen in de EU het komende kwartaal zullen doen is pas begin 2023 bekend

Wat de stijgende inflatie, stijgende hypotheekrente, stijgende energieprijzen, geopolitieke spanningen met de Europese huizenmarkt zullen doen, zien we pas terug in het 3e kwartaal.

 

Eerstvolgende overzicht volgt in januari 2023 

 

Overweegt u ook vestiging en/of aankoop van een (tweede) huis in het buitenland ?

Lees er alles over in de serie informatie-handboeken

Wonen en kopen in ….  van uitgeverij Guide Lines 

Onmisbare onafhankelijke juridische, fiscale, financiële en praktische informatie over emigreren, investeren en (ver)koop, (ver)huur & (ver)bouw van onroerend goed in het buitenland.

Alles wat u wilt én moet  weten voor de juiste beslissing.

Ontdek de mogelijkheden en vermijd de valkuilen

Overzicht landen-handboeken:

https://www.eenhuisinhetbuitenland.nl/c-2702948/landenpublicaties/

Boeken zijn ook te bestellen via de boekhandel of bol. com

 

© 2012 - 2022 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel