Spaanse Hypotheek oversluiten

Kansen op de Spaanse oversluitmarkt voor hypotheken

In het verleden zijn er artikelen verschenen over het oversluiten van een hypotheek in Spanje. Er waren hierbij zoveel beperkingen, vooral te wijten aan de hoge kosten, dat van bank wisselen niet interessant was. Met de verandering van de Spaanse hypothecaire wet waarbij de kosten voor hypotheekvestiging nihil zijn geworden, wordt de markt voor het oversluiten van een Spaanse hypotheek hiermee opengebroken.

Voorheen waren de kosten voor het oversluiten zo buitengewoon hoog dat met een terugverdientijd van acht jaar je nog steeds niet uit te kosten was. De verandering van de hypothecaire wet heeft als gevolg dat de kosten voor register, notaris en belastingen nu voor rekening van de bank komen. De consument betaalt nu alleen nog de bankkosten (afsluitprovisie) en taxatiekosten.

Oversluiten is in het bijzonder aantrekkelijk voor de huizenbezitters met een hypotheek in Spanje die een variabele rente hebben en nu meer dan drie-en-een-half procent rente betalen. Oversluiten is niet voor iedereen interessant. Dat kan een hypotheekadviseur samen met de klant bepalen op basis van zijn of haar persoonlijke situatie.

Hieronder volgt een opsomming voor welke situaties het oversluiten van de hypotheek in Spanje nog meer interessant kan zijn:

•        Schrappen van dure en ongewenste koppelverkoop producten zoals pensioenplan, creditcard, dure

          levensverzekeringen, spaarproducten;

•        Verlengen (of verkorten) van de looptijd van de hypotheek.

Voor woningbezitters met een hypotheek in Spanje die een rente betalen boven de drie procent doen er goed aan om zich te oriënteren naar interessante alternatieven. Door de aanhoudende lage rente bieden de meeste Spaanse banken interessante vaste rentes aan voor lange periodes van 20-25 jaar.

Criteria oversluiten

Een van de criteria is dat je moet kunnen aantonen dat je drie jaar aaneensluitend netjes de hypotheeklasten hebt betaald. Wanneer jouw Spaanse hypotheek korter dan drie jaar loopt en je hebt netjes en op tijd je hypotheeklasten betaald, kom je waarschijnlijk ook gewoon in aanmerking om over te sluiten.

Voor meer informatie over het oversluiten van een hypotheek in Spanje kunt u terecht bij:

WeCare Mortgages

sandra@wecaremortgages.com

www.wecaremortgages.com  

www.spanjehypotheek.com

 

Meer weten ?  Lees het handboek: Financiering van een huis in Spanje

► https://www.eenhuisinhetbuitenland.nl/a-53936044/spanje/financiering-van-een-huis-in-spanje/#description

 

 

Gastenboek

  • 03-02-2019 - Graag wil ik de uitgever bedanken voor de geweldige service....  lees meer
  • 28-01-2019 - Ik heb een recruteringsbureau voor artsen in Frankrijk. En nu...  lees meer
  • 30-04-2017 - ik wil belasting aangifte vullen maar het luk me niet...  lees meer
Plaats een bericht
© 2012 - 2020 eenhuisinhetbuitenland | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel